Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътните настилки са предимно мокри

Снимка: Радио Варна

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. 

Ограничена видимост поради мъгла:до 50 м по АМ „Тракия” в района на София. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кърджали случаите на варицела намаляват, увеличават се ентероколитите

Епидемичната обстановка за периода 15-21 юли в област Кърджали по данни на РЗИ Кърджали показва, че случаите на варицела намаляват драстично до само два. Чревните инфекции обаче се увеличават, като регистрираните случаи на ентероколити са 22. Установените остри заразни заболявания са още 2 случая с туберкулоза, 1 случай на коклюш, 1 случай на коронавирус..

публикувано на 23.07.24 в 09:07

Започва кампания в помощ на пострадалите от пожара в село Воден

"Кампанията започва от 25 юли и ще продължи до 30 август. Ще можем в момента, в който на хората им е необходимо, да им занесем продуктите. Ще трябва да осигурим специален транспорт." Това обясни Митка Георгиева, председател на УС на Сдружение "Усмивка" в Бургас за кампанията "Протегни ръка, за да помогнеш на пострадалите от пожара в село Воден"...

публикувано на 23.07.24 в 08:28

Жълт код за интензивни валежи с гръмотевични бури

Жълт код за интензивни валежи е издаден за днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за 21 области в страната, сред които Кърджали, Хасково и Смолян. Очакваните количества на валежите е от 25 до 40 л/м2 с гръмотевични бури и градушки.  Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и..

публикувано на 23.07.24 в 08:00

Жълт код за интензивни дъждове с гръмотевици в почти цялата страна за вторник

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник.  П редупреждението от първа степен (жълт код) за интензивни валежи от 25 до 40 л/м2 с гръмотевични бури и градушки важи за областите Кърджали, Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Плевен,..

публикувано на 22.07.24 в 17:36

Във всички общини на област Кърджали има въведен режим на водата

По отношение на населените места по поречието на река Върбица нашият губернатор се е свързал с областния управител на област Смолян Румен Пехливанов : " Река Върбица има много шахтови кладенци, като започнем от  района на Бенковски към момчилградските села Птичар и  надолу шахтовите кладенци са почти на минимум. О..

публикувано на 22.07.24 в 14:47

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България, категорични са гръцките огнеборци. Днес рискът от пожари се оценява като по-нисък. Синоптиците прогнозират последен ден с температури над 40 градуса. На места в Северна Гърция се очакват краткотрайни силни дъждове. Пожарната обстановка продължава да е критична, според информация на..

публикувано на 22.07.24 в 09:55

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Намаляват шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Днес президентът връчва втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. Месец и половина след предсрочните парламентарни избори шансовете 50-ият парламент да намери..

публикувано на 22.07.24 в 08:11