Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неправоспособен водач е бил задържан в Крумовград

Полицейска кола
Снимка: архив

Неправоспособен водач е бил задържан в Районно Крумовград, след като при проверка било установено, че отново управлява моторно превозно средство, без да има това право. Около 7,30 часа вчера в село Пашинци полицейски служители спрели лек автомобил „Опел“, управляван от 27-годишен. Водачът не представил шофьорска книжка, а след извършена справка станало ясно, че вече е бил наказван по административен ред за това деяние и в едногодишен срок го извършва повторно. Образувано е бързо производство по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимка Община Крумовград

Плувното лято в Крумовград приключва през август

Организираните спортните дейности по Спортен календар на общината продължават и през месец август През месец юли стартираха летните спортни игри за деца и юноши, организирани по Спортния календар на общината. Уроците по плуване на басейн „Оазис“ продължават до края на месец август с демонстрации на уменията, придобити под ръководството на..

публикувано на 03.08.24 в 14:34

Майстори на траханата се събират в Плевун

В Ивайлоградското село Плевун се провежда първи празник на траханата. Празникът е по идея на Теменужка Матева,  подкрепен от община Ивайловград.  Теменужка Матева, съорганизатор на първия празник на траханата в село Плевун: " Всъщност сме поканили гости от всички райони на България , включително и гости от чужбина ще имаме. Всеки от тях ще..

публикувано на 03.08.24 в 15:00

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори . След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 14:14

Санират пет многофамилни жилища в Хасково

Пет многофамилни жилищни сгради са одобрени за енергийна ефективност по етап II по Националния план за възстановяване и устойчивост. Министерство на регионалното развитие и благоустройството обяви резултатите. Пет проектни предложения от Община Хасково са одобрени за финансиране и предстои подписване на договори между МРРБ и Общината. Одобрените..

публикувано на 03.08.24 в 14:09

Чума по животните в района на Комотини

В Гърция откриха заразени животни с чума в района на Комотини , близо до границата с България. Атина забрани трансфера на овце и кози в страната. Случаите на чума по кози и овце се увеличават , съобщават санитарните власти. Положителни проби дадоха днес изследванията на животните в две животновъдни ферми до Комотини. Общо случаите в страната до..

публикувано на 03.08.24 в 13:24

В Гела се провежда гайдарски събор

Двадесет и първото гайдарско надсвирване в Гела вече започна. Илинденските поляни в близост до родопското село Гела отново ще бъдат домакин на голямото надсвирване с гайди, предаде репортер на БГНЕС. Хиляди посетители и ценители на хубавата музика от цялата страна са тук, за да се насладят на магията на гайдите.  По традиция през първия ден  се..

публикувано на 03.08.24 в 13:20

Висок е рискът от пожари в Кърджали и Хасково

За събота, 3-ти август, индексът за пожароопасност се повишава до максимална степен - червено, за голяма част от страната - почти цяла Северна България, югоизточните области, а също - Пловдив, Кърджали и Хасково, както и поречието на река Струма. Това показва справка на сайта на НИМХ. В тези райони са възможни бързо разпространяващи и трудни..

публикувано на 02.08.24 в 18:00