Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Младежи от Смолян изрисуваха пейки, като ответна реакция на вандалските прояви

Като ответна реакция на вандалските прояви, Млади изследователи за младежко развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Смолян, реализираха обща  инициатива. Младежите изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в град Смолян. Художественото оформление на пейките е по идея на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства, в която се включиха възпитаниците на Професионална гимназия по икономика  ,,Карл Маркс", Езиковата гимназия ,,Иван Вазов" и Сдружението,, Млади изследователи за младежко развитие".

„Младите хора от организацията винаги са били готови да покажат антипода на тези недобронамерени действия. От една страна това ще е привлекателно за гражданите и гостите на града, от друга - ще е ясно послание и ще допринесе за по-голяма осъзнатост. Тази инициатива ще наложи нов подход към справянето с неща, които не ни харесват. Надяваме се да привлечем и други млади хора от други училища , които обичат Смолян“, коментират инициативата си от сдружението.

„Този проект показва, че младите хора могат да се обединят срещу вандализма чрез изкуството“, посочи зам.-кметът Марин Захариев, който награди младежите за иновативната идея. Подаръците и грамотите са осигурени и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Вижте още
Източните Родопи - Стръмни рид

В четвъртък над Родопите ще преобладава слънчево време

През нощта ще преобладава ясно време. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в Кърджали - около 9°.  Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места в планинските райони на Западна България ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток...

публикувано на 04.10.23 в 19:00

Блокадата на магистрала "Тракия" остава

Блокадата на магистрала "Тракия" остава. Това решиха протестиращите миньори от "Марица-изток" въпреки гласуваното от Народното събрание споразумение.  Основното им искане вече е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението. Бисер Бинев от синдикат "Подкрепа" в мините призова и колегите им от..

публикувано на 04.10.23 в 16:58

ОИК - Кърджали ще получи 71 000 бюлетини за общински кмет

Общинската избирателна комисия в Кърджали одобри броя и графичния файл на бюлетините за трите вида избори, които ще се проведат на 29 октомври - за кмет на община, общински съветници и кмет на кметство. “Тиражът на отпечатаните бюлетини за община Кърджали ще са 71 000 за общински кмет и още толкова за общински съветници. В 96 кметства ще се..

публикувано на 04.10.23 в 14:00

Община Хасково с нови 6 електрически автобуси и 3 зарядни станции

Община Хасково обяви обществена поръчка за „Доставка на 6 броя нови електрически автобуси и 3 бр. станции за зареждането им“. В рамките на обществената поръчка ще бъдат доставени 6 броя нови нископодови солоградски електрически автобуси с две оси и ще бъде извършена доставка и монтаж на 3 броя зарядни станции за тях за нуждите на Община Хасково и..

публикувано на 04.10.23 в 13:17

Кампания "Капачки за бъдеще" в Кърджали на 22 октомври

Национална кампания за събиране на пластмасови капачки ще се проведе на 22 октомври 2023 г. в  неделя от 9ч.  Инициативата е дело на благотворителната организация „Капачки за бъдеще”, а каузата е насочена към събиране на средства за кувьоз за неонатологично отделение на  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.   Предаването на капачки  ще се проведе на..

публикувано на 04.10.23 в 12:05
Снимката е илюстративна

53-годишен е задържан за кражба от автомобил в Хасково

53-годишен хасковлия е задържан за кражба от автомобил в Хасково. Ареста му е осъществен след сигнал от собственичка на „Сеат“, която заявила, че след като оставила отключена колата си на улица „Епископ Софроний“ са й задигнали дамската чанта с 2000 лева и лични документи. В хода на работата криминалистите са установили и задържали мъжа, познат им с..

публикувано на 04.10.23 в 11:50

Кърджали и Момчилград ще са домакини на състезание за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Кърджали е домакин на състезание за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт, което ще се проведе в периода от 10.10.2023 г. до 12.10.2023 г. на територията на Кърджали и Момчилград. В състезанието ще вземат участие отборите, класирали се от 1-во до 10-о място в..

публикувано на 04.10.23 в 11:15