Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дядо Коледа ще зарадва малчуганите в Кърджали


Дядо Коледа ще посети Дома на културата, по време на Коледните празници, и ще зарадва най-малките жители на общината. Събитието е част от проекта на културния институт „Нека бъде Весела Коледа!“, който включва още и виртуален концерт. Първите две части на концерта вече бяха излъчени в страницата на Дома на културата в социалните мрежи, а премиерата на третата е тази вечер от 19 часа. Срещите с „белобрадия старец“ ще бъдат на 25 и 26 декември от 11 до 14 часа във фоайето на Дома на културата. „Заредете се с коледно настроение и елате да празнувате с нас!“ – призовават служителите на Общинския културен център.
Вижте още

Общинският съвет в Кърджали прие бюджета за 2021 година

С 27 гласа "За" Общинският съвет в Кърджали гласува бюджета на общината за 2021 година. Заложените параметри на най-важната финансова рамка в Кърджали са в размер на 75 млн. и 700 хил. лева, като увеличението спрямо предходната година е с близо 7%.  Социално ангажиран и бюджет на диалога бе наречена най-важната финансова рамка от кмета на общината Хасан..

публикувано на 26.02.21 в 17:27

От началото на март започва ваксинацията на членове на СИК

Членовете на секционни избирателни комисии, както и всички, които участват в организацията и провеждането на избори за народни представители на 4 април, ще бъдат ваксинирани, ако пожелаят. За тях е определена ваксината на Пфайзер/Байонтех. Партиите и коалициите трябва да подадат списъци в РИК с желаещите ваксина свои представители.  Д-р Виктор..

публикувано на 26.02.21 в 15:49

257 кърджалийци декларираха доходите си в НАП досега, повечето онлайн

От 10 януари към този момент 257 кърджалийци са декларирали доходите си пред НАП, като 173 от тях  са подадени по електронен път - с персонален идентификационен код  или квалифициран електронен подпис.  Обслужването на нашите клиенти в офиса на НАП-Кърджали се извършва при стриктно спазване на всички указания и мерки на Националня оперативен щаб...

публикувано на 26.02.21 в 15:22

До 28 февруари работодателите подават справки за доходи, изплатени на физически лица

До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2020 г. доходи на физически лица, включително и от трудови правоотношения, са длъжни да представят в НАП справка за платените суми по електронен път. В справката по чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ се обявяват изплатените през годината доходи, удържаните данък и..

публикувано на 26.02.21 в 13:03

Държавата отделя пет млн. лева за застраховки на земеделска продукция

Държавата отделя 5 милиона лева, за да насърчи земеделците да застраховат продукцията си срещу неблагоприятни климатични събития. Подпомагането ще бъде под формата на процент от стойността на застрахователната премия. Очаква се ДФ „Земеделие“ да публикува указанията за кандидатстване. Поради зачестилите суши, наводнения и измръзвания през последните..

публикувано на 26.02.21 в 11:41

Общински съветник от ГЕРБ пита кмета на Кърджали за уличните кучета в кв. "Студен кладенец"

Общински съветник от групата на ГЕРБ в Кърджали, внесе питане до кмета Хасан Азис във връзка с популацията на уличните кучета в квартал „Студен кладенец“ и набезите им срещу жителите на квартала, съобщават от партията. Въпросът е от компетенциите на местната власт и ще бъде разгледан на сесия на Общинския съвет днес. Колев е провокиран от многобройните..

публикувано на 26.02.21 в 11:27

15 нови случая на Ковид-19 в област Кърджали

1 822 са новите случаи на коронавирус при направени 12 645 теста през изтеклото денонощие. Това  показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 14,4 процента от всички изследвани. 15 са новозаразените с КОВИД-19 през изминалото денонощие в Кърджали. В Смолян са 21, а най-много от съседските области са случаите в..

публикувано на 26.02.21 в 11:22