Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Никола Чанев ще обжалва увеличението на таксите за смет и гробни места

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Решенията за увеличение на таксите за смет и гробни места в Кърджали ще бъдат обжалвани в съда. Това обяви пред журналисти областният управител Никола Чанев. 
5 от 7 общини в област Кърджали са увеличили таксата за битови отпадъци. Припомняме, че Общинският съвет (ОбС) в Кърджали гласува на последната си сесия за 2020 година увеличаване на таксата за смет. Мотивите на Общината са в резултат на отчисленията към РИОСВ. Никола Чанев коментира: 
 
  Никола Чанев поясни, че над 30 общини в България успешно са намалили обемът на отпадъците: 
 ОбС гласува също цената за ползване на гробно място да се увеличи между 30 и 150 лева.Областният управител заяви, че това решение също не е обосновано: 

   По сигнали на граждани, Областната управа е проверила и установила, че от новата година общинското предприятие "Обредни дейности" събира вече по-високите такси, което е незаконно, заяви още Чанев:  
 Областният управител ще обжалва решенията на ОбС в законосъобразния срок, т.е. до 2 седмици от получаване на протокола от Общината. 

Вижте още

"Смирненски" прие третокланиците на "Йовков"

Днес беше първия учебен ден за 2021 година за учениците от 1 до 4 клас на СУ "Йордан Йовков". Проблем с отоплителната система наложи разпределянето на децата в различни училищни сгради в града. 9 паралелки са разпределени и ще провеждат часове в СУ Владимир Димитров - Майстора.   5 паралелки на първи клас, които са109 ученици. Една..

публикувано на 18.01.21 в 13:26

БДЖ свързва Хасково с цялата страна

От 01.01.2021 г. Български държавни железници въвеждат промени в разписанието през 2021 година с цел подобряване на обслужването. Една от новостите е осигуряването на удобна нощна връзка за градовете Хасково и Димитровград с областните центрове София, Варна, Велико Търново, Русе, Плевен, Враца, Разград, Силистра, Шумен, Търговище и Добрич...

публикувано на 13.01.21 в 20:41

Трима нови играчи в Арда

Трима нови футболисти подписаха с ПФК Арда (Кърджали), съобщиха от клуба. Юношата на тима Георги Атанасов парафира първия си договор с Арда. Той идва от Левски, където игра през последните две години. Атанасов е роден на 6 март 2004 в Кърджали, където започва неговата кариера. През 2017 отива в Левски, и става шампион през 2019г. в Елитна група U15. За..

публикувано на 13.01.21 в 16:37
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се ваксинира срещу Covid-19

Три четвърти от гърците имат доверие във ваксината срещу Covid-19

74% от гърците имат доверие във ваксината срещу Covid-19, като се отчита рекордна активност на възрастните хора в Гърция с желание да се имунизират. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предложи издаване на общоевропейски сертификат на ваксинираните и по-лесен достъп за тях при пътуване. Само за ден над 60 000 възрастни гърци на възраст над 85 години..

публикувано на 13.01.21 в 11:25

500 пчелари и производители са се регистрирали до момента в електронната система за контрол на пръсканията на земеделските площи

Общо 500 потребители – 300 пчелари и 200 земеделски стопани, са се регистрирали до момента в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД). Платформата има за цел възможно най-бързо да уведомява собствениците на пчелини за предстоящи третирания с продукти за растителна защита..

публикувано на 09.01.21 в 13:37

Д-р Атанас Митков: Надявам се да дадем пример на всички жители на област Кърджали, че ваксината е безопасна

„Ние в Центъра за спешна медицинска помощ имахме привилегията да бъдем първите ваксинирани. С това се надяваме да дадем пример на всички жители на област Кърджали, че ваксината е безопасна и, че това е единствения начин да се справим с пандемията“, каза за Радио Кърджали д-р Атанас Митков, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали...

публикувано на 28.12.20 в 16:00
Отец Боян Саръев

Българската общност в Мюнхен направи дарение на обществената трапезария към храм "Успение Богородично" в Кърджали

В навечерието на Рождество Христово манастир "Успение Богородично" в кв. Гледа в Кърджали получи дарение от българската общност в Мюнхен, Германия. Обществената трапезария към храм "Успение Богородично" в Кърджали вече 20 години изхранва хора в нужда, болни и възрастни хора, независимо от техния етнос и религия. В манастира днесн освен топлия..

публикувано на 24.12.20 в 13:42