Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Собственици на заведения се срещат с министри, за да обсъдят подновяването на работата

Снимка: Ани Петрова

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки имат срещи с ресорните министри, за да разговарят за възобновяването на работата на обектите и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа. 

Вчера от бранша заплашиха с гражданско неподчинение и самоволно отваряне на заведенията след 31-ви януари, а здравният министър Костадин Ангелов заяви, че няма да се поддаде на натиск и заплахи.

Представители на Асоциацията на заведенията в България и на Сдружението на заведенията се среща с министрите на здравеопазването, на икономиката, на туризма и на труда и социалната политика, за да разговарят за възможността да подновят работата си от февруари, съобщи за БНР Емил Коларов:

"При всички случаи за нас отварянето началото на февруари е, така да се каже, от основните искания. Това, което задължително искаме, е в момента възможно най-бързо да се изплатят помощите на персоналите и да започне изплащането на компенсациите на фирмите."

С цел да се потуши напрежението, от бранша излязоха с писмо до вицепремиера Томислав Дончев и ресорните министри, в което настояват от 1-и февруари да отворят обектите за хранене при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, нощните клубове да започнат работа от 12-и февруари, а компенсациите за персонала и за бизнеса да бъдат изплатени до 31-ви януари


Вижте още

Учредиха четвърти клуб на БМЧК към СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали

В община Кърджали бе учреден четвърти клуб на БМЧК към СУ „Йордан Йовков“. По време на учредителното събрание 18–те нови членове взеха решение клуба да носи името „Бялата лястовица“ – символ на Надеждата и вярата в доброто. За координатор на клуба единодушно бе избрана Даниела Ангелова и за зам. координатор с болшинство Синем Али . За делегат на..

публикувано на 27.02.21 в 16:24

Решават дали учениците ще имат две пролетни ваканции

Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Предложението все още не е окончателно одобрено, но се обсъжда, а според министъра има и предимства, като това, че ще има една по-кратка и една по-дълга ваканция, освен това се..

публикувано на 27.02.21 в 15:40

Ученици от Черноочене участваха в първомартенска работилница

С голям интерес и активно участие протече конкурсът „Баба Марта бързала, мартенички вързала…“ организиран в СУ „Христо Смирненски“ в с. Черноочене. За посрещането на пролетния празник – децата, техните учители, родители, баби и дядовци, спретнаха първомартенска работилница по домовете си и сътвориха красиви сувенири, изработени от червени и..

публикувано на 27.02.21 в 14:59

ОДК стартира конкурс за детска рисунка на тема "Бъдещето през моите очи".

Общински детски комплекс стартира конкурс за детска рисунка на тема "Бъдещето през моите очи". Конкурсът се провежда за 6 поредна година. Право на участие имат деца на възраст от 6 до 19 години. Могат да участваст до 2 живописни или графични рисунки с размер 35х50см. Срокът за пращшане на рисунките  е до 30 март 2021г. Наградите са слушалки,..

публикувано на 27.02.21 в 14:58

"Арда" загуби след обрат на "Овча купел"

Арда загуби с 3:2 от Славия в мач от 19-тия кръг на висшата ни футболна лига. Въпреки че на два пъти гостите от Кърджали повеждаха в резултата чрез попадения на Тонислав Йорданов в 15-тата и Румен Руменов в 40-тата минута, "сините" допуснаха обрат. За "белите" от София се разписаха Петер Макрилос, отличил се с 2 попадения, и Георги Вълчев. След този кръг..

публикувано на 27.02.21 в 14:18

Никола Чанев: По повод националния празник 3 март издигнахме нови национални трибагреници на входно-изходните артерии на Кърджали

По повод националния празник 3 март спазихме традицията и издигнахме нови национални трибагреници на входно-изходните артерии на Кърджали заяви областния управитело на Кърджали -Никола Чанев и допълни: С този символичен жест отдаваме дължима почит на националните символи и приканваме всички наши съграждани да ги уважават и приемат като светини на..

публикувано на 27.02.21 в 13:14
Проф. Костадин Ангелов

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19. Това нарежда..

публикувано на 27.02.21 в 13:13