Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лв.

Снимка: БТА

Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лева. Това се посочва в заповед на просветния министър Красимир Вълчев.

В документа, публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието в София, са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции.

За степента "доктор" например те получават допълнително 130 лева, а за "доктор на науките" - 160 лева.

Допълнителни средства са предвидени и при организиране на държавни зрелостни изпити, национални външни оценявания, занимания по интереси за ученици.

Най-високи са заплатите на директорите на учебни заведения с над 1400 ученици, като в тях възнагражденията са от 2420 до 2505 лева.

Освен за директорите на училища, минимумът от 1535 лева трудово възнаграждение се отнася и за директорите на институции като центрове за специална образователна подкрепа, за подкрепа на личностното развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и други.


Вижте още

Ученици от Черноочене участваха в първомартенска работилница

С голям интерес и активно участие протече конкурсът „Баба Марта бързала, мартенички вързала…“ организиран в СУ „Христо Смирненски“ в с. Черноочене. За посрещането на пролетния празник – децата, техните учители, родители, баби и дядовци, спретнаха първомартенска работилница по домовете си и сътвориха красиви сувенири, изработени от червени и..

публикувано на 27.02.21 в 14:59

ОДК стартира конкурс за детска рисунка на тема "Бъдещето през моите очи".

Общински детски комплекс стартира конкурс за детска рисунка на тема "Бъдещето през моите очи". Конкурсът се провежда за 6 поредна година. Право на участие имат деца на възраст от 6 до 19 години. Могат да участваст до 2 живописни или графични рисунки с размер 35х50см. Срокът за пращшане на рисунките  е до 30 март 2021г. Наградите са слушалки,..

публикувано на 27.02.21 в 14:58

"Арда" загуби след обрат на "Овча купел"

Арда загуби с 3:2 от Славия в мач от 19-тия кръг на висшата ни футболна лига. Въпреки че на два пъти гостите от Кърджали повеждаха в резултата чрез попадения на Тонислав Йорданов в 15-тата и Румен Руменов в 40-тата минута, "сините" допуснаха обрат. За "белите" от София се разписаха Петер Макрилос, отличил се с 2 попадения, и Георги Вълчев. След този кръг..

публикувано на 27.02.21 в 14:18

Никола Чанев: По повод националния празник 3 март издигнахме нови национални трибагреници на входно-изходните артерии на Кърджали

По повод националния празник 3 март спазихме традицията и издигнахме нови национални трибагреници на входно-изходните артерии на Кърджали заяви областния управитело на Кърджали -Никола Чанев и допълни: С този символичен жест отдаваме дължима почит на националните символи и приканваме всички наши съграждани да ги уважават и приемат като светини на..

публикувано на 27.02.21 в 13:14
Проф. Костадин Ангелов

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19. Това нарежда..

публикувано на 27.02.21 в 13:13

Баба Марта първа отвори вратата на Дома за медико социални грижи в град Кърджали

Баба Марта първа отвори вратата на Дома за медико социални грижи в град Кърджали, за да донесе пролетта на дечицата. Красивите мартенички бяха изработени от втори „в“ клас  с класен ръководител Семра Енверова и учител група Николина Иванова от СУ „Йордан Йовков“ . С пожелания за здраве, пъстри - бели и червени, чрез възраждащата й сила отново да се..

публикувано на 27.02.21 в 13:11

22 са новозаразените с COVID-19 в Kърджали

22 са новозаразените с Ковид-19  в кърджали през последното денонощие. През последното денонощие в страната са регистрирани 1681 нови случая на коронавирус, а направените тестове са 13 697, показват данните, публикувани в Единния информационен портал. В момента в болница са настанени 4502 пациенти, а 378 са в интензивно отделение. Активните случаи на..

публикувано на 27.02.21 в 13:09