Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смолянски социалисти не искат Александър Симов да ги води за вота

В отворено писмо до председателя на БСП, членовете на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията, социалистите от Смолянско възразяват по начина, по който са определени водачите на листи за предстоящите парламентарни избори. 


Водач на листата на БСП в Смолян е Александър Симов, който в момента е депутат с мандат от Кърджали. 

Секретарят на Областния съвет на БСП в Смолян Пантелей Мемцов заяви, че социалистите имат качестване хора в своята обалст, така и резултатите ще са по-добри.

"От 10 години ние говорим, че сме алтернатива на ГЕРБ и те управляват страната не по правилата и ние искаме да покажем, че сме по-добри от тях. С подението си обаче лидерът на БСП показва, че копира Бойко Борисов и налага личности, които не са утвърдени. Нищо лично срещу Александър Симов, но никой не го познава в нашата област, никоя от организациите не го е номинирала и ако стане депутат, отива в София и никой няма допир до него".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

39 пияни и дрогирани зад волана са санкционирани за денонощие

28 пияни и 11 дрогирани водачи са заловени от полицията при акции в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от МВР.  От началото на акцията са проверени 12 432 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 14 411 водачи и пътници. Съставени са 3620 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.  Акцент в операцията на..

публикувано на 18.08.24 в 17:13

Осем са арестувани досега за сбиването в бар в Халкидики

Общо осем са досега арестуваните за участие в сбиването с ранени на бар в Халкидики.За последните трима не се уточнява дали са български граждани. С полицейска охрана са и тримата пострадали, настанени в болницата в Полигирос. Властите очакват разрешение от лекуващите лекари, за да бъдат разпитани и те.В сила е версията, че един от ранените е..

публикувано на 18.08.24 в 16:17

Предстоят летните сесии на държавните зрелостни изпити

Ученици в област Кърджали, които ще се явят на Държавен зрелостен изпит по БЕЛ на 22 август, са 141, съобщи за Радио Кърджали Снежа Калитвенцова, старши експерт в РУО-Кърджали. Това са зрелостници, които не са успели да се явят на редовните дати на матурите, включително и от минали години, или такива, които не са успели да ги издържат успешно. На 23..

публикувано на 18.08.24 в 15:29

В Златоград ще има филиал на Университета по хранителни технологии

Кметът на Златоград Мирослав Янчев и ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Галин Иванов подписаха меморандум за съвместна дейност, който предвижда разкриване на филиал на университета в родопския град, съобщи пред БТА кметът на общината. Планира се университетският филиал да приеме първите студенти за учебната 2025-26 г. Община..

публикувано на 18.08.24 в 11:54

Интензивен е трафикът на ГКПП "Маказа"

За засилен трафик на граничните с Гърция контролно-пропускателни пунктове "Маказа" и "Кулата" съобщават от Гранична полиция. Трафикът е интензивен на изход и вход за леки автомобили. Към 11 часа колоната от чакащи да излязат от България автомобили на "Маказа" е малко повече от 600 метра, а на вход - повече от километър. Във връзка със..

публикувано на 18.08.24 в 11:18
снимката е илюстративна

Още няма официална информация за стрелбата в бар на Халкидики

Гръцките медии продължават коментарите по инцидента с българи на Халкидики. Няма данни за състоянието на простреляния.  Централните гръцки медии публикуват видео записи, както от охранителните камери на заведението, така и на клиенти на бара, които са били сред гостите по време на инцидента. По тях работи и полицията. По последна информация властите..

публикувано на 18.08.24 в 10:59

Почина кинолегендата Ален Делон

Легендата на френското и световно кино Ален Делон е починал на 88-годишна възраст, съобщи Франс прес, цитирайки информация от семейството му.  "Ален Делон почина в дома си в Души, заобиколен от семейството си", се казва в изявление на роднините му. Информацията беше разпространена и от Le Figaro. Делон бе носител на наградата "Сезар" за най-добра..

публикувано на 18.08.24 в 10:03