Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позитивно на Covid-19 е 7-годишно дете от община Смолян

Снимка: БТА

Излекувани от Ковид-19 в област Смолян през вчерашния ден са 5 лица. Новите обявени случаи са 16, на възраст от 7 до 87 г. 

По общини са от: Смолян – 7; Златоград – 5; Неделино – 3; Доспат – 1. Положителен е учител от детско заведение в община Златоград и като контактни под карантина са поставени двама колеги и двадесет и пет деца. Позитивно е и 7-годишно дете от община Смолян, контактно на болни в семейството.

Шестима са хоспитализирани – двама в областната болница, четирима в МБАЛ-Златоград. Десет лица са изолирани в дома и се лекуват под наблюдение на личен лекар. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Край Харманли пламна пожар близо до бензиностанция

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията. Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво. Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец, съобщи Радио Стара Загора. От Областното Пътно управление съобщават, че временно и в двете посоки е затворен пътя от Харманли към Любимец. Шофьорите да..

публикувано на 18.07.24 в 18:46

В петък президентът ще обяви кога връчва вторият мандат

Президентът Румен Радев ще обяви утре сутринта кога ще връчи втория мандат.  "В никакъв случай няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите наистина да формират правителство, ако могат, но също така ще се съобразя с партиите да имат възможност да водят пълноценна кампания. А тя не може да се случи през август, така че още утре..

публикувано на 18.07.24 в 18:41

МРРБ отличи община Ардино с грамота

МРРБ отличи община Ардино с грамота. Тя се връчва за участие в Пилотна схема за подкрепа на малки проекти в селектирани общини за насърчаване на развитието и иновациите за постигане на добро демократично управление чрез подбор на проектни предложения през 2024 г. и за принос в развитието на добро демократично управление на местно ниво. Грамотата..

публикувано на 18.07.24 в 17:04

Започва традиционната "Среща на крумовградчани от близо и далеч"

Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансабъл поставят в четвъртък вечерта началото на вече традиционната "Среща на крумовградчани от близо и далеч". Музикалното събитие ще се проведе на градския площад от 20 ч. Следващите два дни на инициативата, подготвена и тази година от Община Крумовград, са изпълнени със събития. На 19 юли,..

публикувано на 18.07.24 в 16:41

Над 600 бутилки вода бяха раздадени безплатно в Кърджали

Във връзка с високите температури Община Кърджали раздаде днес над 600 половинлитрови бутилки с вода в три пункта в центъра на града, информира Общинско радио-Кърджали. От отдел Отбранително-мобилизационна подготовка в общинската администрация съветват да се поемат достатъчно течности, с цел да се избегне обезводняване на организма, да се избягват..

публикувано на 18.07.24 в 14:49
д-р Кямуран Местан

Д-р Местан: Внимавайте с алкохола през лятото

Човешкият организъм се адаптира трудно към горещото време. По-чувствителни към жегите са хората с проблеми със сърцето, каза доктор Кямуран Местан - специалист кардиолог в Кърджали. Той припомни в ефира на Радио Кърджали, че преди години максималните температури през лятото са били в порядъка на 26-27 градуса, а днес надхвърлят 40. Разликата е..

публикувано на 18.07.24 в 14:48
Божидар Божанов

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 13:06