Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инфарктно! 3:2 на Арена "Арда"

Арда
Снимка: Архив

След голов трилър „Арда“ победи „Ботев“ (Враца) с 3:2 в мач от 18-тия кръг на efbetЛига.

Николай Киров не направи нито една промяна в основния състав на „сините“ от Кърджали, спрямо мачът който футболистите ма „Арда“ спечелиха в предния кръг срещу отбора на пловдивския „Ботев“. „Белия“ заложи на трима в защита, а нападението на кърджалийци водиха Делев, Котев и Жуниньо.

От своя страна треньорът на Ботев (Враца) Тони Здравков не можеше да разчита на наказания Илия Миланов, както и на контузените Том, Костадин Ничев и Юлиан Ненов.

Двубоят стартира отлично за „Арда“. Още в четвъртата минута нападателят на "сините" Жуниньо се разписа в мрежата на Красимир Костов. Бразилецът се възползва от груба грешка в защитата на гостите, след което без проблем вкара поредния си гол в еfbet Лига.

В 29-тата минута Пламен Крумов удвои, след като засече с глава перфектно центриране на Спас Делев след свободен удар.

В 35-тата минута защитникът на Ботев Ндиае получи втори жълт картон и остави врачани с човек по-малко на терена.

Неприятна вест застигна Николай  Киров в края на полувремето, когато Жуниньо, човекът отбелязал 3 гола за „Арда“ в последните 2 мача, напусна принудително терена заради контузия.

През второто полувреме сякаш домакините решиха, че мачът е приключил и взеха с лесна ръка да губят притежанието на топката в средата на терена. Така след две техни грешки, при остри контраатаки, врачани успяха да изравнят след голове на отлично играещия Генев и Чавдар Ивайлов.

Футболистите на „Арда“ реагираха светкавично и само три минути след гола на Ивайлов, в 85-тата минута, Делев оформи крайното 3:2.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Oбластният съвет на ДПС в Кърджали застана до Доган

Oбластният съвет на ДПС-Кърджали подкрепи почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. „Ние, членовете на областен съвет на ДПС-Кърджали, заставаме непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставка на описаните в призива му лица. В защита на неговата воля, сме готови за всякакви..

публикувано на 11.07.24 в 11:54

Турският посланик Мехмед Уянък с първо официално посещение в Кърджали

Разширяване на бизнес-контактите и увеличаване на търговския обмен между България и Турция обсъдиха областният управител на Кърджали Ресми Мурад и Н.Пр. Мехмед Уянък, посланик на Република Турция у нас.  Дипломатът е на първото си официално посещение в региона след встъпването си в длъжност през м. март. Той даде висока оценка на отношенията..

публикувано на 11.07.24 в 11:46

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Община Неделино забранява ползването на питейна вода за непитейни, промишлени и производствени нужди

Заради засушаването и рязкото намаляване на водните ресурси и в община Неделино се въвеждат спешни мерки за предотвратяване опасността от незадоволяване на населението с вода за питейно-битови нужди и неразхищаване на наличния воден ресурс, съобщи за БТА кметът Боян Кехайов. "Високите температури и липсата на валежи са причина да намалее количеството на..

обновено на 11.07.24 в 11:22

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и председателят на партията Джевдет Чакъров. Решението беше  прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през..

публикувано на 11.07.24 в 10:57

Откриха най-голямата археологическа кампания на Перперикон

Най-голямата провеждана досега археологическа кампания на Перперикон беше открита днес, съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на разкопките на обекта. Kампанията, която ще продължи 4 месеца, е под надслов „Ще излязат ли римски статуи и в Свещения скален град на траките?“. През настоящия туристически сезон посетителите на..

публикувано на 11.07.24 в 09:58

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02