Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Дуньо Дунев: За една ваксина имаме повече писане, отколкото работа

Лекарите ще трябва да се разтичат и да отидат на място да ваксинират хората, а не да чакат те да дойдат, казва семейния лекар от АрдинскоОт вчера мобилни екипи са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани, в това увери министър-председателят Бойко Борисов на място в петричко село.
Как стоят обаче нещата на терен?
Личните лекари в малките населени места ще трябва да се разтичат и да посещават хората по домовете, казва за започналата масова ваксинация д-р Дуньо Дунев, семеен лекар в микрорайон Боровица, Ардино. Според него в организацията на ваксинациите има много бюрокрация, личните лекари са утежнени с излишни документи, които трябва да попълват и които им заемат огромна част от времето.
Всички хора, които проявяват някакви алергични реакции, попадат в рискова група за ваксиниране, казва лекарят.
И още - чувства ли се спад на болните от КОВИД-19 при личните лекари?  Мислят ли политиците за лечението на усложненията от КОВИД-19? Радка Петкова разговаря с личния лекар от микрорайон Боровица, д-р Дуньо Дунев.

Вижте още

Тръгна делото срещу Лютви Местан

За днес следобед в Окръжния съд в Кърджали беше насрочено делото за катастрофата от април 2019 година край село Загорско, в което подсъдими са политикът Лютви Местан и бащата на загиналото 6-месечно бебе Юсеин Ахмед. Двамата са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост. Заседанието днес е разпоредително. Това е второ начало за процеса. Веднъж..

публикувано на 24.02.21 в 17:01

Откриха филиал на регионалната библиотека в "Славейков"

Директорът на СУ "П.Р. Славейков" Милко Багдасаров и директорът на Регионалната библиотека "Н. Й. Вапцаров" Елисавета Кехайова откриха новата училищна библиотека в сградата на школото. По стар български обичай те прерязаха лентата, плиснаха вода от менче за късмет и потопиха късче хляб в шарена сол за здраве, берекет и пълна с четящи деца зала...

публикувано на 24.02.21 в 15:28

Прогноза: Цените на горивата ще спрат да растат най-рано през март

Скок в цените на петрола през първите месеци на годината отбелязаха световните борси. Цените на горивата у нас също тръгнаха нагоре. Само в рамките на месец най- масовото гориво А-95 е скочило между 6 и 10 стотинки.  Според част от експертите има връзка между пандемията и повишаването на цените на горивата. За сравнение в началото на ноември, на..

публикувано на 24.02.21 в 15:15

749 нарушения на трудовото законодателство са установени през януари в област Кърджали

749 нарушения на трудовото законодателство при извършени 109 проверки са установили през януари служителите на Инспекцията по труда в Кърджали. 391 от нарушенията са по Закона за здравословни и безопасни условия на труд, останалите 358 се отнасят за трудовите правоотношения. За отстраняване и преустановяване на установените нарушения са дадени 671..

публикувано на 24.02.21 в 15:07

Деца от Хасково украсяват дървета в очакване на Баба Марта

За поредна година Младежки център Хасково организира празничната инициатива "Украси дърво за Първи март“. Заради усложнената епидемична обстановка тази година в проявата участват само деца от детските градини в Хасково. След жребий, изтеглен в Младежки център Хасково, за всяка забавачница бе определено дърво, което малките хасковлийчета да украсят в..

публикувано на 24.02.21 в 14:56

Делегация от Ардино, Джебел, Крумовград и Момчилград посети Голяма община Бурса

Представители на общините Ардино, Джебел, Момчилград и Крумовград проведоха работна среща с кмета на Голяма община Бурса, Република Турция Алинур Акташ. От българска страна присъстваха кметовете на Ардино, Джебел и Момчилград – Неджми Али, Изет Шабан и Илкнур Кязим, зам.-кметът на Община Крумовград Абидин Хаджимехмед, както и председателите на..

публикувано на 24.02.21 в 14:49

Над 230 елени-лопатари са разселени в област Кърджали в последните 6 години

Повече от 230 са елените-лопатари, които ловците от Ловно-рибарския съюз в Кърджали са разселили на територията на област Кърджали в последните 6 години. Тази година се предвижда още поне 40 животни да бъдат пуснати в естествена среда. Основните усилия на ловците от Източните Родопи са насочени към разселването и увеличаването на популацията на..

публикувано на 24.02.21 в 14:37