Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Дуньо Дунев: За една ваксина имаме повече писане, отколкото работа

Лекарите ще трябва да се разтичат и да отидат на място да ваксинират хората, а не да чакат те да дойдат, казва семейния лекар от Ардинско



От вчера мобилни екипи са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани, в това увери министър-председателят Бойко Борисов на място в петричко село.
Как стоят обаче нещата на терен?
Личните лекари в малките населени места ще трябва да се разтичат и да посещават хората по домовете, казва за започналата масова ваксинация д-р Дуньо Дунев, семеен лекар в микрорайон Боровица, Ардино. Според него в организацията на ваксинациите има много бюрокрация, личните лекари са утежнени с излишни документи, които трябва да попълват и които им заемат огромна част от времето.
Всички хора, които проявяват някакви алергични реакции, попадат в рискова група за ваксиниране, казва лекарят.
И още - чувства ли се спад на болните от КОВИД-19 при личните лекари?  Мислят ли политиците за лечението на усложненията от КОВИД-19? Радка Петкова разговаря с личния лекар от микрорайон Боровица, д-р Дуньо Дунев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спортни прояви и ретро автомобили във втория ден от Дни на Приятелството

Продължава фестивалът Дни на приятелството в Кърджали. Днешният ден е посветен на спортните прояви и ретро автомобили. Това съобщи з ам.-кметът Веселина Тихомирова. "Програмата започва от 10 часа с шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора. От 11 часа Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад, той ще се проведе на..

публикувано на 14.07.24 в 09:56

Леко се понижават цените на някои основни хранителни стоки

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната тази седмица отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предава БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата отстъпи с..

публикувано на 14.07.24 в 08:55

Слънчево и горещо ще е днес

Пореден предупредителен оранжев код за високи температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в Кърджали и Хасково - около 36°-39°, в Смолян - 29° . В..

публикувано на 14.07.24 в 08:22

Тежка остава ситуацията в Хасковска област

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман и заместникът му  Митко Петров са на терен при пожарът в с.Левка, заедно с директорът на Главна дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението”, главен комисар Александър Джартов и заместник- кметът на община Свиленград Анелия Георгиева, за да обсъдят тежко развилата се ситуация с..

публикувано на 13.07.24 в 19:31

Пожарите в Северна Гърция затвориха магистралата от Солун за Кулата

Заради пожарите, които бушуват в Северна Гърция, затвориха магистралата от Солун за Кулата. Към момента няма информация за колко време тя ще остане блокирана.  Движението е отклонено през околни села, като в района се е образувало километрично задръстване, съобщи репортер на БНР. Полицията на място се е заела с организацията на движението в..

публикувано на 13.07.24 в 19:12
Снимката е илюстративна

Отвориха за движение главният път от Черноочене към Кърджали

 Приключи огледът на мястото на пътнотранспортното произшествие след разклона за село Патица. Образувано е досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. Временна организация на движението беше създадена на главния път за ГКПП „Маказа“ заради катастрофа след разклона за село Патица, в посока  към Кърджали.  Сигналът за ПТП е..

публикувано на 13.07.24 в 16:51

Служители на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян работят за ограничаване на големия пожар край Хисар

Две верижни машини на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян работят за направата на противопожарни просеки за ограничаване на големия пожар край Хисар. В борбата с огъня са включени служители от Държавните горски стопанства Пловдив, Карлово, Хисар, Асеновград, Селище, Михалково и от ЦУ на ЮЦДП. Спешно се търсят доброволци за гасенето на..

публикувано на 13.07.24 в 16:36