Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн конкурс на мартеници провежда Община Крумовград

Снимка: Радио Кърджали

Снимки на близо 200 ръчно изработени мартеници ще бъдат изложени на страницата на община Крумовград тези дни и най-добрите ще бъдат оценени в две категории: "Автентичност" и "Оригиналност". 

Най-малките участници в конкурса на общината са от детски градини, а най-възрастните - жени, които умеят да плетат на една кука. 

Дора Милева от общинската администрация разказа, че автентичните мартеници са от плъстена вълна, има Пижо и Пенда, има плетени на една кука. 

Използвани са най-различни техники.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Голям пожар избухна край Атина, спасяват хора, обкръжени от огъня

Голям пожар се запали до Атина. Горят и къщи. Огнеборците спасяват хора, обкръжени от огъня. До четвъртък включително страната е с много висок риск от пожари, съобщават от Гражданска защита в южната ни съседка.  Големият пожар, избухнал във вилна зона до Атина, в района на Варнава, достигна до къщи, а пожарникарите спасяват хора, които са обкръжени..

публикувано на 11.08.24 в 21:17

Концерт събира обичани артисти и изпълнители на Арена "Спартак"

Голям благотворителен концерт „Ангелите на Каран и Рени“ ще се проведе тази вечер в Кърджали от 20 часа на Арена "Спартак". Той ще събере някои от обичаните от тийнейджърите артисти и изпълнители. Преди концерта в парк "Простор" имаше фен среща с известни инфлуенсъри и тиктокъри. Двете прояви събират средства за лечението на Каран и Рени. Каран е на..

публикувано на 11.08.24 в 17:12

НИМХ: Жълт кода на 12 август, температури между 34° и 39°

Жълт код за високи температури издаде за утре, 12 август, Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за цялата страна. Според прогнозата на НИМХ през нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури..

публикувано на 11.08.24 в 14:09

Няма огнища на чума по дребните преживни животни у нас

Проверки на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в 551 животновъдни обекта установиха, че  животните са клинично здрави, съобщиха от агенцията. Засилените прегледи продължават през следващата седмица,  заради огнищата на чума по дребните преживни животни в съседни страни.  През измината седмица са прегледани над 11 000 дребни преживни..

публикувано на 11.08.24 в 11:31

Гранична полиция: Заради трафика през "Маказа" и "Кулата" препоръчваме алтернативни пунктове

Трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" ,и ГКПП "Кулата "на вход / изход за леки автомобили, съобщават от ГД "Гранична полиция".  Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от дирекцията  препоръчват използването на алтернативни пунктове на..

публикувано на 11.08.24 в 09:40

Потребителите на Инстаграм в Турция отново имат достъп до социалната мрежа

Турският министър на транспорта и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу заяви, че потребителите на Инстаграм в Турция отново имат достъп до социалната мрежа. Уралоглу обяви снощи в профила си в социалната мрежа Екс, че властите вдигат ограниченията за достъпа до Инстаграм след проведени успешни преговори с представители на Мета. Достъпът до социалната..

публикувано на 11.08.24 в 08:13

Минимално поскъпват зеленчуци и основни хранителни стоки

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас,..

публикувано на 11.08.24 в 08:09