Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Проф.д-р Тодор Черкезов: Днес повече от всякога е необходимо да бъдем отзивчиви към болката и страданиетоТази вечер от 18.30 часа лекари и медицински специалисти от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали ще отбележат 7 април - Международния ден на здравето и професионалния празник на лекари и медицински специалисти. Тържеството ще е скромно, без пищност, каза за Радио Кърджали изпълнителният директор на болницата проф.д-р Тодор Черкезов.
"Ние сега истински оценихме какво означава здравето, че то е това онова безценно камъче, най-търсеното, най-красивото и това, което няма цена. Нека всички в този момент си спомним и за великата препоръка на Сервантес: Нищо не ни струва толкова евтино, и не се цени толкова скъпо, като вежливостта. Тоест да бъдем вежливи към нашите пациенти, към тези, които се обръщат към нас, да не демонстрираме умора, отчаяние и нежелание за работа".

Вижте още
Олчай Шабан с трофейния екземпляр

Авджия повали 300-килограмов глиган с един изстрел

С един изстрел 30-годишният  Олчай Шабан от ловна дружина „Млечино“ – група Горно Прахово, повали трофеен глиган. Това съобщи председателят на дружинката Акиф Местан. 300-килограмовото диво прасе е отстреляно в ловно поле „Каракаш“. Трофейните глиги на екземпляра ще бъдат представени за оценка. Олчай и друг път е имал слука и досега е ударил над..

публикувано на 10.12.23 в 15:37

КЗП предупреждава за измами в сайтове за продажба на екскурзии

Комисията за защита на потребителите предупреждава за измами в  сайтове, които продават екскурзии и ваканции Общо 6 сигнала са подадени от лятото насам в Министерството на туризма и в Комисията за защита на потребителите за сайтове, които предлагат пътувания, но фирмите нямат регистрация за тази дейност. Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева,..

публикувано на 10.12.23 в 15:01
Снимката е илюстративна

Промяна в Наредбата за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради

Променя се Наредбата за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради от 1 януари, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.  Новите сгради ще се проектират с минимално потребление на енергия. Дава се алтернатива при изграждането на нови сгради в райони с централизирано топло- и газоснабдяване. Така вместо дадена сграда да..

публикувано на 10.12.23 в 14:04

Птица стрепет, смятана за изчезнала, гнезди над община Стамболово

Един екземпляр от редкия вид птица стрепет,  считан  за изчезнал като гнездящ в България, е регистриран на 9 декември в пасище, попадащо на територията на община Стамболово, Хасковска област. Птицата е открита и фотографирана от ветеринарния лекар Георги Георгиев, който е член на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Мястото е..

публикувано на 10.12.23 в 12:07
Снимката е илюстративна

Трудна победа на Арда срещу Локомотив-София

Арда стигна до много труден успех срещу Локомотив София -  1:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Станислав Иванов  реализира единственото попадение в 84-ата минута.
 Футболиститте на Александър Тунчев вкарахачетири попадения,  но бе признато само едно, което се оказа с цената на три точки. Мачът започна с тотално надмощие на нашите играчи,..

публикувано на 10.12.23 в 11:18
Снимката е илюстративна

Пускат в експлоатация газовата връзка между България и Сърбия

Газовата връзка между България и Сърбия ще бъде въведена в експлоатация днес и по тръбата ще бъдат пренесени първите количества синьо гориво. В церемонията в Ниш ще участват президентите  на България - Румен Радев, на Сърбия -Александър Вучич и на Азербайджан - Илхам Алиев. Интерконекторът е с капацитет 1 милиард и 800 милиона кубически метра..

публикувано на 10.12.23 в 10:09

Облачно днес в Кърджали, без дъжд

Днес над много райони от страната облачността ще е разкъсана , средна и висока, на места в Централна Северна и в Южна България – до предимно слънчево време. По поречието на Дунав и по северното крайбрежие преди обяд ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. Ще остане почти тихо, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт...

публикувано на 10.12.23 в 10:03