Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама дългогодишни лекари от болницата в Кърджали са отличени с приз "Златни ръце"

д-р Мария Димитрова, нефролог и дългогодишен началник на отделението по хемодиализа, и кардиологът  д-р Киро Камарев са тазгодишните носители на приза "Златни ръце ".

 Церемонията по повод  7 април – Световния ден на здравето се състоя в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали . Двамата специалисти положиха отпечатък от ръцете си в гипсова отливка, която ще бъде обработена и поставена на специална стена в лечебното заведение. Там вече са сложени златните ръце на други двама лекари, получили приза в предишни години - акушер-гинеколога д-р Марин Попмаринов и хирурга д-р Александър Милчев. 

"С чувство на голяма благодарност, но и с чувство за голяма отговорност, защото това задължава от тук нататък да бъда още по-точна, още по-изявена професионално" каза, че приема приза д-р Димитрова и допълни: "Сам човек не може да постигне кой знае колко много, ако няма един прекрасен колектив със себе си, до себе си ".


"Чувството е неописуемо" каза ,изненадан от отличието, другият призьор - кардиологът  д-р Киро Камарев.

Какво  каза пред Станислава Георгиева д-р Камарев може да чуете в прикачения файл :










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Оранжев код за дъжд в Кърджали, жълт - в Хасково и Смолян

Слънце, облаци, дъжд и гръмотевици - такова ще е времето в неделя в област Кърджали, според метеоролозите. Максималните температури  ще са около 25° Оранжев код за интензивни дъждове с гръмотевици за 6 октомври е обавен в областите Бургас и Кърджали. Жълт код е в сила за други 12 области. Това са областите Добрич, Варна, Силистра, Разград,..

публикувано на 06.10.24 в 09:05

Българският патриарх Даниил откри благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“

Българският патриарх Даниил откри благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“, организирана от Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ - БП. Кампанията се провежда за шеста поредна година и събира средства за подпомагане на Детското отделение по УНГ към болница „Царица Йоанна - ИСУЛ“. Благородната кампания на Св. Синод се..

публикувано на 06.10.24 в 09:00

Браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност заради бавенето на "украинската помощ"

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност заради неизплатените средства по т.нар. украинска помощ. Към протестните декларации на зърнопроизводителите, овцевъдите и биопроизводителите се присъединиха и членовете на Камарата на производителите на плодове и..

публикувано на 06.10.24 в 08:54

Заради засушаването кафето ще намалява, може да стане луксозна стока

Глобалното затопляне и сушата могат да засегнат толкова силно кафеените плантации и производството на кафе, че то да се превърне в луксозна стока, която не всеки ще може да си позволи. Това прогнозира Радина Калдамукова, магистър по геоекология от университета в град Тюбинген, Германия. Най-широко разпространените и предпочитани сортове като "Арабика"..

публикувано на 05.10.24 в 16:57
СГС наложи най-тежката мярка

Джейхан Ибрямов остава в ареста, реши СГС

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на депутата Джейхан Ибрямов. Преди дни Джейхан Ибрямов бе задържан, като при задържането му е открита сумата от 100 хил. белязани лв.  В мотивите на съда се посочва, че престъплението е сериозно и за него може да бъде наложена присъда до 6 години и глоба 5 хиляди лева за търговия с..

публикувано на 05.10.24 в 16:32

Отбелязваме Международния ден на учителя

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Деня на учителя. Идеята за празника идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя“. По повод годишнина от приемането на препоръките, ЮНЕСКО..

публикувано на 05.10.24 в 14:26

Силни дъждове и градушки връхлетяха Гърция, има наводнени пътища

Гърция е под влияние на силен циклон с дъжд и градушки. Има наводнени пътища на островите в Йонийско море. Циклонът се движи към северната част на страната. Властите предупреждават за внимателно шофиране по цялата пътна мрежа. Силни дъждове наводниха улици и пътища на остров Корфу. Пострадаха приземни етажи и магазини. Спряха движението на автомобили..

публикувано на 05.10.24 в 13:12