Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Двама дългогодишни лекари от болницата в Кърджали са отличени с приз "Златни ръце"

д-р Мария Димитрова, нефролог и дългогодишен началник на отделението по хемодиализа, и кардиологът  д-р Киро Камарев са тазгодишните носители на приза "Златни ръце ".

 Церемонията по повод  7 април – Световния ден на здравето се състоя в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали . Двамата специалисти положиха отпечатък от ръцете си в гипсова отливка, която ще бъде обработена и поставена на специална стена в лечебното заведение. Там вече са сложени златните ръце на други двама лекари, получили приза в предишни години - акушер-гинеколога д-р Марин Попмаринов и хирурга д-р Александър Милчев. 

"С чувство на голяма благодарност, но и с чувство за голяма отговорност, защото това задължава от тук нататък да бъда още по-точна, още по-изявена професионално" каза, че приема приза д-р Димитрова и допълни: "Сам човек не може да постигне кой знае колко много, ако няма един прекрасен колектив със себе си, до себе си ".


"Чувството е неописуемо" каза ,изненадан от отличието, другият призьор - кардиологът  д-р Киро Камарев.

Какво  каза пред Станислава Георгиева д-р Камарев може да чуете в прикачения файл :
Вижте още

Малък бюджет "спъва" Арда в професионалния волейбол

Мъжкият волейболен отбор на Арда Кърджали не е конкурентоспособен на този етап в професионалния волейбол. За съжаление става въпрос за много пари, а в тази ситуация ние отстъпваме, коментира за Радио Кърджали президентът на клуба Милко Багдасаров. Не може един отбор с осем формации да има един бюджет, който да не стига и до 100 хиляди лева и в..

публикувано на 16.04.21 в 11:59

Юристите в България отбелязват професионален празник

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.  Като българи и като юристи на този ден ние отдаваме заслужена почит на тези велики възрожденски умове, които са участвали в Учредителното събрание, което се е..

публикувано на 16.04.21 в 11:33

Лек спад на случаите с Ковид-19 в страната, отпадат част от ограниченията

37 са новите случаи на коронавирусна инфекция за последното денонощие в Кърджали, в Смолян са 30, в Хасково - 61. В страната новодиагностицираните лица са  2185, с 332.ма по-малко от вчера, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ.  Положителни са близо 15 на сто от направените общо 14 747 теста.  Най-много са новите случаи в..

публикувано на 16.04.21 в 10:44

Навършват се 142 години от приемането на Търновската конституция

На 16 април се навършват 142 години от приемането  през 1879 г. на Конституцията на Княжество България. Във Велико Търново се поставя началото на парламентарния живот в освободена България. Търновската конституция става основополагащ нормативен акт на Третата българска държава и приобщава България към  Европа, като предопределя развитието на страната..

публикувано на 16.04.21 в 10:37

Показват как стои Кърджали на космическата карта в Астрономическата обсерватория

Във фоайето на Астрономическата обсерватория "Славей Златев" ще бъде подредена от днес, 16 април, изложбата "60 години от полета на човек в Космоса. Кърджали на космическата карта". Тя отразява участието на нашата обсерватория в два проекта, при един от които са взети проби от опашката на Халеевата комета , достигнала своя перихелий през..

публикувано на 16.04.21 в 09:30

Община Крумовград изгражда модерна детска градина в Подрумче

Община Крумовград ще изгради модерна детска градина със соларни панели и отопление на пелети в село Поточница. Това се случва след спечелен проект към МОН , а в момента се извършва проектирането. Прогнозната стойност на детската градина е 1.7 млн. лева. По-високата раждаемост в селото, както и липсата на целодневна градина, са..

публикувано на 15.04.21 в 16:50

Определиха "задържане под стража" за обвинение в умишлено убийство

Окръжният съд в Кърджали определи  мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо 21- годишния  мъж, който уби майка си в Кърджали на 12  април. Той е обвинен в извършване на умишлено убийство. Припомняме, че трагедията се разигра в семейно жилище в района на кооперативния пазар. Младият мъж е ранил майка си с кухненски нож. В опит да се спаси тя..

публикувано на 15.04.21 в 15:55