Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник с курбан за здраве

Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

На 6 май Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник. Празничният ден ще започне с празнична литургия, а след това ще бъде раздаден курбан за здраве. Кметът на Кърджали Хасан Азис също е дарил две агнета за празника на храма.

„Нека всички заедно да честваме утрешния празник – Гергьовден или Хадерлез както му казват мюсюлманите. Това е празник, който се отбелязва и от двата етноса. Да заколиш курбан на този ден и да го раздадеш за здраве, няма нищо по-видено,“ разказва енорийския свещеник отец Петър - Гарена към храм „Свети Георги“. 

Чийте още в прикачения звуков файл. 
Вижте още

12-годишните момичета от ВК "Кирково 15" станаха републикански вицешампиони

12-годишниет момичета от ВК "Кирково 15" станаха  вицешампиони на Републиканското първенство по волейбол за момичета,което се проведве в петък и събота в Шумне.  Момичета  се окичиха със сребърни медали и станаха втори в България. Те успяха да се преборят на финала с отбора на домакините - ВК Шумен с 2:1,  с Лудогорец Разград с 2:0 и с "Раковски"..

обновено на 21.06.21 в 13:57

Приключи разсаждането на тютюна

Напълно приключи разсаждането на тютюн реколта 2021 и при четирите основни сортови групи отглеждани в България, информират от Националната асоциация на тютюнопроизводителите - 2010. Близо 34 хиляди декара са заявените площи, а регистрираните тютюнопроизводители в страната са 3320.  До края на месец юни се очаква да стартира първа беритба при двете..

публикувано на 20.06.21 в 12:59

Зеленият център в Аврен предпочитан за почивка от малки и големи

Зеленият център в крумовградското село Аврен се наложи като предпочитано място за ученически зелени училища, фирмени тийм билдинги и бизнес семинари. Създаден преди 7-8 години по европейски проект по Програма Трансгранично сътрудничество Гърция-България от някогашната болница в селото, днес Центърът е част от активите на Община Крумовград. От услугите..

публикувано на 18.06.21 в 15:43
Д-р Димитър Димов не препоръчва все още ваксинирането на деца срещу COVID-19

Д-р Димов: Рано е да се ваксинират децата срещу COVID-19

Не трябва да се избързва с имунизацията на децата срещу COVID_19 . Това е личното мнение на един от най-опитните педиатри в Кърджали, а и в страната, д-р Димитър Димов. Според него трябва да се изчака, защото засега децата не бол е д у ват често и тежко от тази инфекция. Д обре е да се прецени риска от провеждането на..

публикувано на 16.06.21 в 13:59
Величка Георгиева, председател на РИК-Кърджали

Величка Георгиева: Няма яснота за пристигането на машините за гласуване

При предишните избори имаше твърде много проблеми при доставката на машините и всички сме притеснени поради този факт. Тревогата сподели в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали, „След първото кафе“, председателят на РИК-Кърджали Величка Георгиева. Притеснението идва от неизвестността дали електронните устройства за упражняване на вота ще..

публикувано на 15.06.21 в 22:22
Добромир Якимов, председател на РИК-Хасково

Председателят на РИК-Хасково: Очаквам проблем с машинния вот при възрастните

Възрастното население от 29-ти хасковски избирателен район ще има проблем с машинното гласуване. Това мнение изказа в сутрешния блок на Радио Кърджали председателят на РИК – Хасково Добромир Якимов. В Районната избирателна комисия имат множество запитвания от избиратели. Това е и причината да бъде изпратено запитване до ЦИК, съвместно с..

публикувано на 15.06.21 в 16:36

Добромир Якимов: Възможно е изборният ден да се окаже недостатъчен при машинното гласуване

Опасения, че няма да достигне физическото време в изборния ден всички граждани, имащи право на глас да подадат вота си с машинното гласуване, изрази в ефира на Радио Кърджали председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов. Тревогата му идва от факта, че в избирателния район не малко от секциите са с преобладаващо възрастно..

публикувано на 04.06.21 в 22:24