Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Безпрецедентен натиск върху избиратели в Смолянско

Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че ведомството  вече е идентифицирало лица, които организират купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори.

"Спрямо тези лица в определен момент, който ще бъде избран, естествено, че ще се предприемат необходимите законови мерки, за да се предотврати извършване на престъпления против политическите права на гражданите", отбеляза вътрешният министър.

Бойко Рашков каза още, че върху избиратели от някои населени места в област Смолян се оказва безпрецедентен натиск за гласуват за определена политическа сила.

Това е докладвал пред правителството областният управител. Рашков не коментира подробности, но даде примери за това как се оказва натиск.

"Ако някой отиде в горското стопанство, например да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление, поне според моята оценка".

МВР събира информация по темата и ще предприеме действия, увери министърът. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид избори , в които има преференциален елемент".

публикувано на 22.04.24 в 17:13
Момчилград

Момчилградчани се подготвят за международна родова среща

Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще се проведе от 22 до 27 юли . Проявата се организира от община Момчилград за 15-и път. По традиция хиляди момчилградчани, пръснати по целия свят, се завръщат в родния край в последната седмица на юли . Благодарение на нея веднъж в годината се събират роднини, приятели и..

публикувано на 22.04.24 в 16:28

Паисиевци призовават за опазването на планетата с флашмоб

В Международния ден на Земята - 22 април, ученици от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали с флашмоб призоваха за опазване на планетата . Повече от 150 деца, облечени в бяло и синьо, танцуваха под звуците на популярна мелодия.  Директорът на училището Златко Атанасов каза, че по този начин децата са изразили  своята загриженост и подкрепа по..

публикувано на 22.04.24 в 16:21

РИК в Кърджали заседава за първи път днес

Първото заседание на РИК в Кърджали ще се състои днес от 17 часа. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на комисията Иван Робов: "Предстои да вземем организационно решение къде комисията ще заседава. Тя ще заседава и работи в ОбА в стая 202. Същото време ще се вземе решение за работното време, то е всеки ден без почивка от 9 до 5. Също..

публикувано на 22.04.24 в 16:02
Слизането на Благодатния огън на Гроба Господен.

Без българска делегация за Благодатния огън

Заради продължаващите военни действия в Израел Светият Синод реши, че тази година представител на нашата страна няма да пътува до Ерусалим за пренасянето на Благодатния огън в България. Това съобщи Старозагорският митрополит Киприан, който е говорител на Синода. Той посочи и имената, включени в списъка с избираеми епископи за предстоящите избори за..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Танцьори от Крумовград с първа награда от фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

Учениците от фолклорна танцова група „Пъстра китка“ от СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева отново спечелиха първото място с участието си в XXIV Национален музикално - фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в гр. Стара Загора, който се проведе от 19 до 21 април 2024 г. И тази година конкурсът е включен в..

публикувано на 22.04.24 в 15:04

15 482 души в областта ще получат хранителна помощ

618 хиляди души в страната ще получат хранителни пакети чрез БЧК . За помощите в област Кърджали информация дава Светломира Димитрова, директор на Областния съвет на БЧК - Кърджали: "На територията на област Кърджали хранителни пакети ще получат 15 482 души . Критериите са определени от Агенция Социално подпомагане".  Пакетите съдържат..

публикувано на 22.04.24 в 14:17