Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Безпрецедентен натиск върху избиратели в Смолянско

Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че ведомството  вече е идентифицирало лица, които организират купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори.

"Спрямо тези лица в определен момент, който ще бъде избран, естествено, че ще се предприемат необходимите законови мерки, за да се предотврати извършване на престъпления против политическите права на гражданите", отбеляза вътрешният министър.

Бойко Рашков каза още, че върху избиратели от някои населени места в област Смолян се оказва безпрецедентен натиск за гласуват за определена политическа сила.

Това е докладвал пред правителството областният управител. Рашков не коментира подробности, но даде примери за това как се оказва натиск.

"Ако някой отиде в горското стопанство, например да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление, поне според моята оценка".

МВР събира информация по темата и ще предприеме действия, увери министърът. 


Вижте още

Представят постижения във фотографията

Международният фотосалон Пловдив, част от творбите на който могат да се видят в момента и в Кърджали, има за цел да покаже най-добрите постижения във фотографското изкуство, търсенията и новите тенценции, както и новите фокуси на интересети, какъвто например е начинът, по който живеем в Ковид криза. Това каза за Радио Кърджали Радост Николаева от Арт..

публикувано на 17.10.21 в 11:31

Проучват мостовете над Арда

Всеки един от мостовете в Родопите е застрашен обект. Няма майстори, които да пренасят през времето занаята на изграждане на мост. Това каза за Радио Кърджали арх. Иван Колев от сдружение Мещра, което проучва мостовете над Арда. Той обясни, че съоръженията се правят по технология, известна още в античността и само развивана и надграждана през годините...

публикувано на 17.10.21 в 11:25

7 са новите случаи на коронавирусна инфекция в област Кърджали

7 са новите случаи на коронавирусна инфекция в област Кърджали,  по 14 са новите случаи в Смолян и Хасково. 1867 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 15,8% от направените 11 811 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.  85,54% от случаите за деня не са ваксинирани...

публикувано на 17.10.21 в 11:19

Започват контролни преброявания на Преброяване 2021

Националният статистически институт започва контролни изследвания на приключилото "Преброяване 2021".  Над  400 експерти ще обходят 14 000 жилища в цялата страна и ще анкетират домакинствата. Домовете, които ще бъдат отново преброени, са избрани на случаен принцип.  Подробности от Мария Желева, началник на отдел "Статистически изследвания - Кърджали":..

публикувано на 16.10.21 в 19:21

Кърджали с най-нисък брой новозаразени с коронавирус

25 са новозаразените с коронавирус в област Кърджали през последните 24 часа. 26 е техният брой в Смолян, а най-много - 81, са регистрирани в Хасковско. Кърджали е областта с най-нисък брой нови случаи, сочат данните на Единния инхформационен портал към полунощ. В страната новодиагностицираните с Ковид 19 са 3440, 1753 от които са установени с PCR, а..

публикувано на 16.10.21 в 15:54

Представят книга, посветена на проф. Хикмет Мехмедов

На 16 октомври, събота, от 18 часа в Дома на културата ще бъде представена книгата "Четири имена за една личност" на Недко Георгиев, посветена на почетния гражданин на Кърджали проф. Хикмет Мехмедов.  На сцената на Дома на културата ще бъдат представени и фрагменти от негови постановки с участието на звезди на българския балет. Кърджалийци ще могат да..

публикувано на 16.10.21 в 15:49

Дъждът в Смолянско активира свлачища

49 литра на квадратен метър дъжд се изляха за последното денонощие в Смолянска област, според данните на Метеорологичната станция на връх Рожен. Няма опасност от преливане на язовири на територията на областта, сочат в актуалната справка на областната управа. Най-сериозно е положението в община Смолян, където има паднали подпорни стени в самия град, по..

публикувано на 16.10.21 в 15:43