Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Караянчева няма да е депутат в новия парламент

Цвета Караянчева: Възможно е ДПС да имат 5 депутата от Кърджали

Снимка: БНР


Председателят на 44-тото народно събрание Цвета Караянчева няма да е депутат в новия парламент. Тя бе водач на ГЕРБ в област Кърджали, където ДПС печели 4 мандата, а петия отива при партията на Слави Трифанов  - "Има такъв народ".

Системата Хеър-Ниймайер ни открадна депутатското място от Кърджали, въпреки че ние бяхме с по-големия остатък заяви Цвета Караянчева, областен лидер на ГЕРБ.

"Дали имаме депутат или не аз съм председател на най-голямата опозиционна сила в Кърджали. За мен няма проблем дали ще съм депутат или не. Аз и като народен представител всеки петък,събота и неделя си бях в града. Познавам си хората и продължавам да работя с тях" , каза Караянчева.

От тук нататък следва да направим анализ на представянето на партията в региона, каза още лидерът на ГЕРБ в Кърджали:

"За нас това е едно много добро представяне, въпреки всичките заплахи, репресии, обиски и арести на наши членове през последните дни. Тук включвам не само случилото се на мастно, но и на централно ниво. Въпреки цялата помия, която се изля върху партията от служебното правителство, приоритети на ГЕРБ продължават да бъдат това да чуват хората."

Изборите са минало. Надявам се да бъде сформирано правителство, макар че се съмнявам в това. Ситуацията е 50/50 коментира Цвета Караянчева и допълни:

"Предстои зима. Предстои повишаване на цените. Ваксинацията закъсва. Виждаме безогледно обезглавяване на болниците в София. Всичко това зимата ще ни се стовари сериозно на главите. Нека живеем в реалността и да си поставяме конкретните цели, защото нямаме време за приказки."

Градът ни вече ще се представлява от депутат на ИТН, макар че е възможно  ДПС да имат 5 депутата от Кърджали, а не както беше по мое време една задължителна опозиция и човек, който представлява кърджалийци извън ДПС, каза в заключение КараянчеваВижте още

Иванка Караколева: Искаме да се намали ДДС на 15 процента

КНСБ се е обединила около конкретни искания, които да намерят място в бюджета за следващата 2022 година. Те са в предварителен вариант, но са обсъждани на Координационен съвет на синдиката, каза за Радио Кърджали областният координатор на КНСБ Иванка Караколева.  Сред тях са увеличение с 10 процента на заплатите на всички заети в бюджетната сфера..

публикувано на 28.07.21 в 14:40

В Харманли, изправени пред притока на мигранти

Жителите на Харманли са притеснени от мигрантския поток, който залива града през последния месец твърди кмета на града Мария Киркова. По нейни думи мигрантите ходят из града на големи групи, което от своя страна води след себе си и неизбежни сигнали към Общината от притеснени родители. Първоначално мигрантите бяха семейства с деца, но в..

публикувано на 27.07.21 в 15:51

Бай Садет от Голобрад: Майстор-чешмеджия със златни ръце и сърце

Садет Исмаил от ардинското село Голобрад е един от талантливите  майстори-чешмеджии в района. Досега той е изградил десетки крайпътни чешми. Местните жители казват, че бай Садет има златни ръце и сърце. Традиция е в Ардинско да се построят семейни чешми с беседки, за да утоляват жаждата на пътуващите. Те са направени от добри хора в памет на..

публикувано на 24.07.21 в 13:29
Тракийските дружества от Бургас и Варна в оспорвана битка за победата

Спортен празник събра в Златоград тракийци от Бургас, Варна и Кърджали

Младежкото тракийско дружество в Кърджали беше домакин на единствения в страната спортен празник, който обединява потомци на тракийски бежанци от Беломорска и Източна Тракия. Представители на дружествата във Варна, Бургас и Кърджали премериха сили в импровизирани състезания по футбол между жени и мъже, дартс, дърпане на въже и боулинг. Надпреварата се..

публикувано на 20.07.21 в 16:12
Социално предприятие - Димитровград е един от добрите примери

Български и гръцки експерти учат хора с увреждания на бизнес

Хора с увреждания, земеделски производители, социални предприемачи са сред тези, които могат да се възползват от резултатите на българско-гръцкия проект „Социално агро-предприемачество за хора с увреждания в трансграничния регион". Проектът се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014 - 2020...

публикувано на 06.07.21 в 18:34
Георги Първанов

Георги Първанов: Трябва да дадем шанс на младите хора тук, в България

Пожелавам за внуците си просперираща България, сигурна, България на можещите, на знаещите, България на младите хора, защото трябва да им дадем шанс тука. Това каза в интервю за Радио Кърджали Георги Първанов, президент в мандат 2002 – 2012 г. Няма сблъсък на идеи, сега всичко е много лично и компроматно, коментира той по повод предизборната..

публикувано на 23.06.21 в 20:22

12-годишните момичета от ВК "Кирково 15" станаха републикански вицешампиони

12-годишниет момичета от ВК "Кирково 15" станаха  вицешампиони на Републиканското първенство по волейбол за момичета,което се проведве в петък и събота в Шумне.  Момичета  се окичиха със сребърни медали и станаха втори в България. Те успяха да се преборят на финала с отбора на домакините - ВК Шумен с 2:1,  с Лудогорец Разград с 2:0 и с "Раковски"..

обновено на 21.06.21 в 13:57