Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман даде старт на Ендуро шампионата

Снимка: община Кирково

В 9.30 часа, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман даде старт на 7-я последен кръг от Българския Ендуро Шампионат, който се организира от крос клуб Кирково и община Кирково, и се провежда за четвърта поредна година.

Състезанието включва традиционните за екстремния шампионат Навигация /която стартира днес 25.09.2021г./ по 50 километрово трасе и Ендурокрос, който ще се проведе утре 26.09.2021 г., с начало 10.00 часа.

Около сто са  участниците, в класовете Мотори Про, Експерт, Сеньор, Стандарт, Жени, Джуниър.

За любителите на екстремните спортове, високия адреналин и шума на моторите днес от 18.30 часа ще се проведе изключително екстремно стръмно изкачване с мотори STEEP CLIMB. Наградата на победителя е осигурена от общинска администрация Кирково и ще бъде връчена от кмета на общината Шинаси Сюлейман.


Вижте още

Домът на културата с празнична програма за Деня на Кърджали

Домът на културата  се включва активно  в празничните мероприятия, посветени на 21 октомври - Ден на Кърджали.  В навечерието на празника, днес, 20 октомври, ще се проведе традиционният концерт. „За първи път от нашата сцена ще звучи „Български марш“, който нашият колега и ръководител на музикалния театър Ангел Чавдаров извади от архивите..

публикувано на 20.10.21 в 16:36

Местни търговци: Зеленият сертификат усложнява условията за бизнес

Зеленият сертификат не дава възможност за продължаване на работата на бизнеса. Това твърдят местни търговци в Кърджали. Според тях, предвид ниския процент на ваксинация у нас, останалите хора няма да имат финансовата възможност да си заплатят тест за Ковид, за да посетят обществените места, за които се изисква сертификатът. Нещо не се..

публикувано на 20.10.21 в 15:52

За първи път в Кърджали изпълняват песента "Български марш"

Днес за първи път в Кърджали ще бъде изпълнена песента "Български марш". Автори на музиката и текста са двама французи, вдъхновени от подвизите на българските войници. Маршът пътува повече от век от Париж до Кърджали.  Аранжиментът е на Ангел Чавдаров. Песента ще бъде изпълнена днес в навечерието на 21 октомври - Деня на Кърджали на..

публикувано на 20.10.21 в 14:55
Адмирал Емил Ефтимов

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов е на официално посещение в Турция

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов е на посещение в Турция по покана на своя колега – началника на Генералния щаб на Република Турция армейски генерал Яшар Гюлер. Днес в турската столица Анкара Емил Ефтимов се срещна с Яшар Гюлер. По време на срещата бяха обсъдени теми засягащи двустранното военно сътрудничество и участието в..

публикувано на 20.10.21 в 14:33

Продължават да нарастват болните от коронавирус в Северна Гърция

Властите в Гърция предупреждават за "тежка зима", ако не се увеличи броят на ваксинираните. 61% от гърците са напълно ваксинирани с две дози. Продължават да нарастват болните в Северна Гърция. Северна Гърция е с нисък процент ваксинирани, което води до увеличаване броя на заразените и хоспитализираните, съобщават от здравното министерство. Комотини,..

публикувано на 20.10.21 в 11:25

В началото на ноември в Кърджали откриват център за остеопороза

В началото на ноември в Кърджали откриват център за остеопороза - заболяването, което засяга предимно възрастни хора. Д-р Гинка Зикова каза, че на пациентите с остеопороза или с риск за остеопороза няма да им се налага да пътуват до Пловдив, София или Стара Загора, за да направят диагностика. Ще могат да го направят в Кърджали. Това..

публикувано на 20.10.21 в 11:15

Хасан Азис инспектира регионалния център за отпадъци

Кметът на Кърджали Хасан Азис и председателят на общинския съвет Юсеин Ахмед  инспектираха Регионалния център за управление на отпадъците, който заработи в Кърджали. Щастлив съм, че един дългогодишен проект върви към своя успешен край, а с него и цялата сага по управлението и обслужването на отпадъците на Кърджали, но и на населените места в общините..

публикувано на 20.10.21 в 11:04