Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милко Багдасаров: Хората гласуваха за юмрука на Радев

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕС



Въпреки победата на Румен Радев в изброите за президент на България, при 100% обработени протоколи в Кърджали Анастас Герджиков печели с почти двойно повече гласове пред Радев. 16 763 гласа получава Румен Радев, а 30 008 получава Анастас Герджиков, което го прави предпочитания избор на Кърджалийци.

Областния лидер на БСП Милко Багдасаров обаче подчерта в ефира на радио Кърджали, че в самия град Кърджали резултатът е в полза за Радев, а в Кърджалийско резултата е за Герджиков. Трябва да си направим сметка защо е така, казва Багдасаров:

„В града просто хората са свободни. А за населените места извън Кърджали трябва да се направи по всеобхватен коментар още от миналите избори.„

Другата мантра е че вотът е бил нисък в Кърджали, казва областния лидер на БСП. В списъците принципно фигурират 260 000 гласоподаватели. Това, което видяхме на изборите 2 в 1 на 14 ноември беше демонстрация на придошли от Турция и други места на страната, заяви Багдасаров:

„Вотът не е нисък, напротив. Хората, които излязоха да гласуват са толкова на брой колкото са в областта. Избирателните списъци в Кърджали са нещо, което трябва много сериозно да бъде разгледано. Това е проблем, който от 30 години чака да бъде решен.“

Много хора избраха юмрука на Радев. Именно заради този юмрук, Радев получи тази голяма подкрепа, каза Милко Багдасаров, като уточни, че етническо напрежение няма и няма да има:

„Етническо напрежение на битово ниво няма. Тук става въпрос за етническо напрежение на политическо ниво. Нещата не са в степен в която да мислим, че има проблем в етническото ни местно съществуване. „

На първо място Багдасаров очаква да се състави сериозно, редовно правителство. Той заяви, че първите крачки за излизане от политическата криза вече се виждат и че тенденцията за разследване на бившите управляващи ще продължи.

Същевременно обаче Конституцията на Република България има належаща нужда от промяна и то спешна, за да не издържа самодържавници, както е било досега, като например премиер и прокурор. Ще направи ли президента Румен Радев тази важна крачка за да продължи промяната, чуйте в интервюто на Ангел Шенков с Милко Багдасаров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Евгений Дайнов: Предстои победа на Ахмед Доган и редовия състав на ДПС срещу Пеевски

Ако ДПС се разцепи и Делян Пеевски реши да създаде нова партия, той ще изчезне от политическата сцена, прогнозира политологът проф. Евгений Дайнов. Според него Делян Пеевски от първия ден иска да заграби всичко. "Аз го виждам като човек, който не знае мяра, той не, че е загубил мяра, той никога не е знаел, че съществува такова нещо, като мяра, камо..

публикувано на 12.07.24 в 12:25

Георги Кулов: Двата лагера в ДПС вървят към разцепване на Движението

“Последните събития показват, че нещата са наистина необратими. Както казват и от двата лагера, те вървят към едно разцепване на ДПС”, коментира напрежението в ДПС журналистът и историк Георги Кулов.   “Вече определено отчетливо след като са изключени от парламентарната група на ДПС седемнадесетте депутати, които застанаха зад Доган, след като..

публикувано на 11.07.24 в 14:48

Д-р Гюлестан: Процесите в ДПС ще отприщят демократичните рефлекси на хората

“Като човек на години и човек, който е видял много неща в ДПС, моля Делян Пеевски да си отиде с мир. За негово добро и за доброто на ДПС”, призова в ефира на Радио Кърджали общественикът д-р Фикри Гюлестан.  Доган иска оставката на Делян Пеевски и на други 5 знакови имена на ДПС Пеевски с отговор на призива на Доган: Не съм предател...

публикувано на 11.07.24 в 14:13

Георги Георгиев: Възможно е съставянето на правителство анти ГЕРБ-ДПС

Възможно е  този парламент да излъчи правителство. Това може да стане само ако президента Радев връчи третата папка на ПП“Възраждане“, каза в ефира на Радио Кърджали депутата от Хасково и областен координатор на партията за Кърджали и Хасково Георги Георгиев. „Ние ясно заявихме, че само ние можем да съставим правителство, защото както..

публикувано на 10.07.24 в 11:43

Агоп Узунбохосян: Има достатъчно мотивирани, интелигентни и грамотни ученици, които проявяват интерес към нашата школа

Агоп Узунбохосян директор на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали сподели, че лятната школа вече има много широк спектър от теми за наблюдение и за работа в сравнение с първата  школа през 70-та година. Тази годино тя ще започне на 1 август до 16-ти август.    "Просто технологиите и времената станаха такива, че това дава..

публикувано на 09.07.24 в 17:48

Кольо Парамов: Депутатите няма да вдигнат ръка срещу себе си, защото при предсрочни избори оценката за тях може да бъде жестока

Всичко това, което се случва в момента, е достатъчно добре прогнозирано, и ние знаехме, че ще се стигне накрая до тук- да попаднат всички политически формации в парламента до пиковата ситуация . Неслучайно при четвъртият избор прогнозирахме, че ще направят всичко възможно в един момент, а то стана до шестият избор, да се търси изход само..

обновено на 09.07.24 в 15:09
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Анкара изчаква с отношението си към ситуацията в ДПС

Няма яснота в момента как Анкара гледа на ситуацията в ДПС и от Турция изчакват думата на почетния председател Ахмед Доган. Това мнение изказа пред Радио Кърджали журналистът и политически наблюдател, бивш главен редактор на в. "Заман", Мехмед Юмер: " През 2020 г., когато ДПС провеждаше своята 10-та национална конференция дойде изненадващо видео..

публикувано на 08.07.24 в 12:56