Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арда" игра добре, но не спечели

Отборите на "Арда" и "Левски" завършиха при резултат 0:0, в мач от 16-тия кръг на ефбет Лига игран в Кърджали на "Арена Арда".
Още в десетата минута Славко Матич бе принуден да замени Атанас Зехиров, а на негово място се появи Илия Юруков. В 13 минута след дълго диагонално подаване Спас Делев се озова непокрит в наказателното поле. Делев успя да засече топката, но Михайлов спаси В 28 минута Кики проби по лявото крило и изпрати прострелно центриране на границата на наказателното поле. Там топката бе засечена от Коконов, който изпрати силен шут към вратата на "Левски", но Михайлов отново спаси.
В 43 минута Делев напредна по лявото крило, центрира опасно, но защитник на "Левски" изби. Малко по-късно Делев отправи точен удар от границите на наказателното поле. Михайлов спаси без проблеми. Гостите от София така и не успяха да достигнат до чисто положение пред вратата на "Арда". В главен герой на първото полувреме се превърна главния съдия Станислав Тренчев, който вбеси феновете на "Арда" и треньорския щаб на домакините със спорните си отсъждания.
В началото на втората част Арда бе много близо до откриващото попадение. Юруков намери Кики отляво, който пусна прострелно центриране за Коконов. Офанзивният футболист от дузпата опита техничен удар, но покрай вратата. В 48-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на 20-тина метра от вратата. Марин Петков обаче стреля високо над гредата. Малко след това Димитър Костадинов получи отляво, справи се с двама противникови футболисти и навлезе навътре, но падна след съприкосновение с Милен Желев. В 77-ата минута Здравко Димитров се пребори с Милен Желев, овладя топката, след което с хубав финт елиминира защитника на Арда и намери Ради Цонев на границата на наказателното поле. Халфът опита удар, който беше блокиран от Коконов. "Сините" поискаха дузпа, но повторенията ясно показаха, че ръката на играча на домакините е плътно прилепена за тялото. Три минути по-късно Димитров мушна топката между краката на Желев и нахлу в наказателното поле, но вместо да отправи удар, реши да пада и да симулира за дузпа. Секунди по-късно Юруков преодоля Зайков пред наказателното поле и отправи силен удар, който Михайлов спаси.
Така завърши и срещата "Арда" - "Левски" 0:0.

Състави на двата отбора:
АРДА: Иван Караджов, Милен Желв, Алекс Петков, Слободан Рубежич, Давид Кики, Лъчезар Котев (65" Иван Тилев), Христо Иванов, Атанас Зехиров (10" - Илия Юруков), Иван Коконов, Спас Делев, Жуниньо (65" - Тонислав Йорданов)
ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Гьоко Зайков, Хосе Кордоба, Иван Горанов, Радослав Цонев, Адриан Краев, Димитър Костадинов (58" - Здравко Димитров), Борислав Цонев, Марин Петков (68" - Ивайло Найденов), Билал Бали




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Помощта за пострадалите от пожара животни не може да бъде транспортирана

Земеделски производители събраха десетки тонове храна за животните на фермерите, които пострадаха при пожарите, но помощта не успява да стигне до нуждаещите се заради скъп транспорт. Транспортни фирми искат по 3 лв на километър, за да откарат дарението до пострадалите от Свиленградско - каза председателят на Сдружение "Обединени земеделски..

публикувано на 24.07.24 в 10:20

БЧК набира средства за пострадалите от пожарите в страната

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства, които ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите от пожарите на територията на цялата страна. Това съобщи Светломира Димитрова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.  Тя посочи, че хората имат  нужда от финансови средства, за да..

публикувано на 24.07.24 в 09:20

Показват картини на ученици от Смолян в парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае..

публикувано на 24.07.24 в 09:50

Промени в държавния бюджет ще гласува НС

Народното събрание ще гласува на първо четене промени в държавния бюджет, необходими за финансирането на над 2500 общински проекта по Инвестиционната програма на общините. С направените предложения за изменения в Инвестиционната програма, внесени от Министерския съвет, прогнозният бюджет на проектите за тази година се увеличава с 50,8 млн. лв., а..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Предимно слънчево ще е времето днес

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури...

публикувано на 24.07.24 в 08:08

Времето за 24 юли: Облачно и дъждовно

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с..

публикувано на 23.07.24 в 17:00

Турнир по спортна стрелба се проведе в Момчилград

В рамките на 15-ата Международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми” се проведе турнир по спортна стрелба. Надпреварата се състоя в стрелбището край село Прогрес и протече в една състезателна дисциплина – гладкоцевно оръжие - индивидуално и отборно. Победител в отборното класиране е Ловна дружинка „Птичар“. На второ..

публикувано на 23.07.24 в 16:30