Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Продължават преговорите за правителство с мандата на „Продължаваме промяната“

Снимка: БГНЕС

Със срещи в работен формат, които не са публични, продължават преговорите по изработване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, съобщиха за „Хоризонт“ преговарящи.

Стартът днес е даден с разговор за доуточняване и изчистване на спорните моменти в сектор Земеделие. През седмицата предстоят още срещи на експертите на ПП, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ и по другите теми.

Преди първото заседание на парламента на 3 декември ще има политическа среща между ръководствата на преговарящите формации, на която ще бъдат решено зад коя кандидатура за председател на парламента ще се обединят.

До този момент по време на разговорите е предложена само Ива Митева от ИТН. Очаква се тази седмица да се обсъдят и имена на министри. 


Вижте още

Недостигът на работна ръка става все по-сериозен, алармират земеделци

Проблемът с недостига на работна ръка в земеделието става все по-сериозен и трябва спешно да се намери начин за решаването му, в противен случай има риск все по-често реколтата да остава неприбрана на полето. За това алармират градинари и обсъждат с Министерството на земеделието варианти за справяне с проблема. Могат ли българските фермери..

публикувано на 17.01.22 в 15:29

Пещерата "Дяволското гърло" е напълно възстановена след наводненията

Пещерата „Дяволското гърло“ край Триград е напълно възстановена от щетите след бедствието в началото на месец декември м.г. Това съобщи Владимир Солаков, председател на туристическо сдружение „Орфей“. При наводненията пещерата бе почти изцяло потопена. Реката бе повлякла огромно количество дървен материал в залата. Запушен бе сифонът,..

публикувано на 17.01.22 в 15:14

Обвиняемият за закана за убийство и незаконно притежание на боеприпаси мъж от село Душка отива на съд

Районна прокуратура-Кърджали предаде на съд 55-годишен мъж, който на 30 ноември миналата година в землището на село Душка, община Черноочене, отправил закани за  убийство с думите: “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“,  към свой съселянин. Пострадалият  отнел пушката и  завързал нападателя си,..

публикувано на 17.01.22 в 14:31

Предложение за извънредна ваканция на учениците е внесено в МОН

В деловодството на МОН вече е внесено предложението за извънредна ваканция за учениците между двата учебни срока. Това съобщи пред БНР Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-о училище в столицата. Писмото се внася след дистанционно заседание в края на миналата седмица...

публикувано на 17.01.22 в 14:12

365 автомобила са проверени в акция на полицията в област Кърджали

Специализирана полицейска операция за контрол върху движението по пътищата се е провела на  територията обслужвана от районните управления  Джебел,  Крумовград,  Момчилград и Ардино. За  периода 11 - 16 януари 2022г.  са проверени 365 моторни превозни средства . За констатирани нарушения са съставени 16 акта и 88 фиша по Закона за движение..

публикувано на 17.01.22 в 13:46

Съдът отложи делото за катастрофата с участие на Лютви Местан

На проведено открито съдебно заседание на 17.01.2022 г. състав на Окръжен съд – Кърджали не даде ход на наказателното дело за катастрофата край село Загорско, при която загина 6 месечно бебе. Двамата обвиняеми  Лютви Местан и Юсеин Ахмед – бащата на загиналото в инцидента дете, са подведени за съпричиняване на смърт по непредпазливост. Поради..

публикувано на 17.01.22 в 13:20

Кадир Мустафов: Голяма част от персонала на заведенията е ваксиниран

Браншът на ресторантьорите започва п одготовка за масови протестни действия срещу дискриминационните мерки, които го убиват, заявиха от Б ългарската асоциация на заведенията и Сдруженията на заведенията в България. Те са недоволни срещу, цитирам, "измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока" . Какво..

публикувано на 17.01.22 в 13:03
Подкасти от БНР