Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават преговорите за правителство с мандата на „Продължаваме промяната“

Снимка: БГНЕС

Със срещи в работен формат, които не са публични, продължават преговорите по изработване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, съобщиха за „Хоризонт“ преговарящи.

Стартът днес е даден с разговор за доуточняване и изчистване на спорните моменти в сектор Земеделие. През седмицата предстоят още срещи на експертите на ПП, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ и по другите теми.

Преди първото заседание на парламента на 3 декември ще има политическа среща между ръководствата на преговарящите формации, на която ще бъдат решено зад коя кандидатура за председател на парламента ще се обединят.

До този момент по време на разговорите е предложена само Ива Митева от ИТН. Очаква се тази седмица да се обсъдят и имена на министри. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Небивал интерес към преплуването на язовир "Кърджали"

За 11-а поредна година приключи традиционното преплуване на язовир Кърджали. Този път интересът е небивал, каза организаторът Величко Карабоюков. При мъжете първо място е при Антоний Моралийски от Варна, втори кърджалиеца Велизар Пеев, а трети - Иван Иванов от Добрич. Александра и Рая Вачкови са на първо и второ място, а на трето е отново..

публикувано на 17.08.24 в 16:55

Електронен магазин лъже за отстъпки, реалната цена става ясна в количката

Електронен магазин подвежда клиентите си с мними отстъпки на предлагани от него стоки , за да ги продаде на редовните им цени. За това съобщават от онлайн платформата „Ние, потребителите“, където е постъпил сигнал от гражданин, к ойто се натъква за пореден път на некоректната практика.  Когато възразява срещу практиката, му отговорят, че намалената..

публикувано на 17.08.24 в 16:22

Жители на смолянско село ще протестират заради безводие

Жители на смолянското село Павелско информираха община Чепеларе, че на 25 август ще проведат протест срещу сериозния воден проблем в селото, цитира  БТА общинската администрация. Протестът ще се състои на пътя Павелско – Асеновград. Населениет о негодува срещу въведения от вчера воден режим в селото. Питейната вода се спира от 10 до 18 часа и от..

публикувано на 17.08.24 в 16:05

Ясна е самоличността на българина, открил стрелба в бар в Халкидики

Полицията в Гърция все още не дава официална информация за случая, з аради който петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики . По първоначални данни в заведение в курорта Ханиоти е избухнал скандал, последван от побой и стрелба. Тежко е ранен един от българите , други двама също са пострадали. Според гръцки медии стрелбата в..

публикувано на 17.08.24 в 15:23

Започна основен ремонт на градския стадион в Джебел

Започна основният ремонт на градския стадион в Джебел. Футболният терен ще бъде с естествено тревно покритие с нова дренажна и поливна   система с резервоар. Лекоатлетическата писта също ще бъде изцяло подменена. Предвижда се изграждането на нови резервни скамейки. Съблекалните помещения ще бъдат разширени, както и ще бъде изградена ВИП ложа..

публикувано на 17.08.24 в 12:32

Цените в Гърция се покачват с над 30 %

Над 100 къщи са напълно опожарени, унищожена е реколтата на плодове и зеленчуци, само пепел остана от големите оранжерии до Маратон, съобщават местните жители. Веднага се покачиха цените на храните на пазара, защото гръцките продукти не достигат. Търговците предлагат вече дини от Албания, картофи от Египет, домати от Турция, а 62..

публикувано на 17.08.24 в 10:24

В края на годината в Смолян изхвърлят старите печки

Заявления за участие в програмата за замяна на старите отоплителни системи с нови в община Смолян са подали над 1478 домакинства. По проекта „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Смолян – фаза 2“ се очаква да бъдат финансирани над 2 000 домакинства, посочи зам.-кметът Марин Захариев . След избора на изпълнител по..

публикувано на 17.08.24 в 10:05