Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отказаха на "Горубсо Кърджали" да добива злато в Ардинско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

РИОСВ Смолян не одобри осъществяването на инвестиционното предложение на Горубсо Кърджали да добива полиметални руди от находище Китница в землищата на шест села в община Ардино.

Решението на екоинспекцията идва след заседание на Експертния екологичен съвет, на което 11 гласуваха против, трима се въздържаха и нито един не даде глас "За". Според експертите Реализацията на това инвестиционно предложение ще доведе до дълготрайни, необратими и кумулативни  въздействия със значителен отрицателен ефект върху околната среда и човешкото здраве.

Още за мотивите от Станислава Георгиева:Вижте още

Най-голямото училище в Ардино изпрати своите абитуриенти

С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и овации СУ „Васил Левски“ в Ардино изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022. Традиционното мероприятие  се превърна в истински празник за родопския град. Дворът на най-голямото училище в града се изпълни си младежи, преподаватели и родители. Зам.-директорът по учебната дейност Фиданка..

публикувано на 25.05.22 в 13:17

Загинала е жена при катастрофа край Комунига

Жена е загинала, а двама са пострадали при пътнотранспортно произшествие около 11 часа вчера в района на село Комунига. Челно са се сблъскали лек автомобил „Пежо“, управляван от 33-годишен и микробус „Пежо“ с 51-годишен водач. При катастрофата загинала 53-годишна пътничка от леката кола, в болницата под наблюдение са били настанени водачът и още една..

публикувано на 25.05.22 в 12:54

Спортен празник за учениците в Ардино

Ученически спортен празник под надслов „Здрав дух в здраво тяло“ се проведе в Ардино. В него взеха участие ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап от СУ „Васил Левски“. В рамките на проявата се проведоха  турнири по футбол, волейбол, баскетбол, шахмат, както и различни подвижни щафетни игри. Целта на мероприятието бе да..

публикувано на 25.05.22 в 12:40

Над 1 тон контрабандни препарати задържаха на МП Капитан Андреево

На 20.05.2022 г. на  МП Капитан Андреево пристига микробус с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Водачът е представил документи, според които превозва матраци за България. При извършената митническа проверка се установява, че между декларираната стока са открити кашони, съдържащи 500 броя пакети и 510 броя бутилки с препарати..

публикувано на 25.05.22 в 11:48
Снимката е илюстративна

Наводнени домове и разбити пътища след градушката в Змеица

Мощна градушка с размерите на лешник е ударила родопското село Змеица. Причинени са  сериозни щети. При бедствието няма пострадали хора. Пороят започнал във вторник малко преди 15.00 ч. Над 2 часа и половина е продължила градушката. Щетите са големи. Подпорните стени на речното корито са изнесени, наводнени са къщи и заведения. Пътищата са разбити. В..

публикувано на 25.05.22 в 11:41

Общинският съвет в Кирково ще вземе решение по 19 точки

Общинският съвет в Кирково ще проведе заседание в четвъртък, 26 май. В проекта за дневен ред са включени деветнадесет точки. Кметът на общината Шинаси Сюлейман ще внесе предложение за допълвание на годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Голяма част от точките са свързани с приемането на пазарни оценки и..

публикувано на 25.05.22 в 11:08

Предстои обновяването на две отделения в болница в Кърджали

След откриването на обновеното травматологично отделение, на ход са неврологичното и белодробното отделения, коментира изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" проф. д-р Тодор Черкезов и допълни, че болницата е такава структура, в която когато се обнови едно отделение, след  5 години то се нуждае отново от обновление. От болницата ще..

публикувано на 25.05.22 в 10:00