Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян

Снимка: БГНЕС


Започват ремонти по важни пътища в област Смолян. Това съобщи областният управител Емил Хумчев след среща с председателя на управителния съвет на АПИ Тодор Василев.
Емил Хумчев:

"Това са няколко важни пътни отсечки на територията на областта по които бяха започнати подготвителни дейности през 2020 г. Миналата цяла година не можа да се направи нищо по тях и проблемите по тези отсечки се задълбочиха. Имаме уверението, че до края на август те ще бъдат изцяло асфалтирани". 

Чуйте повече в звуковия файл. 
По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Как се пекат яйца на слънце?

Днес в Кърджали бе нагорещено, утре е обявен червен код за опасно време в цялата страна. Отец Петър Гарена показа нагледно колко точно е горещо, като сготви яйца на слънце.   

публикувано на 16.07.24 в 17:12

КНСБ иска 10 % увеличение на заплатите в обществената сфера

КНСБ ще настоява в  бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение от 10 процента на всички работни заплати в обществената сфера. Това обяви в Кърджали президентът на синдиката Пламен Димитров. Той уточни, че ще искат в някои сектори, като култура, столичен транспорт, БНР и др., увеличението да по-голямо, а заплатите в образованието трябва..

публикувано на 16.07.24 в 16:11

Деца придобиват умения по каране на велосипед

15 деца на възраст от 7 до 14 години от Момчилград се включиха в инициативата "Безопасно колоездене - 2024". Тя се организира от о бщина Момчилград, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра по обществена подкрепа. До края на месеца малките велосипедисти ще се обучават от инструктора Жельо..

публикувано на 16.07.24 в 14:36
Снимката е илюстративна

18-годишен катастрофира в Ивайловградско, загина пътничка на 14 години

Пътничка в автомобил е загинала след произшествие на пътя между село Хухла и Ивайловград. Днес половин час след полунощ  е подаден сигнал за инцидента, станал с лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 18-годишен от града . Младият водач е загубил контрол над автомобила и на десен завой се е ударил в изкуствена преграда. Колата се е преобърнала и е..

публикувано на 16.07.24 в 13:51
Пламен Димитров

КНСБ проведе над 100 срещи в предприятия в Кърджали и Смолян

Кърджали и Смолян са последните две области , в които КНСБ провежда своята кампания на терен за по-високи заплати в индустрията . От месец април досега ръководството на синдиката е посетило и осъществило срещи в над 100 предприятия от този бранш в Кърджали, освен във водещи предприятия, срещи са извършени и с представители на местната..

публикувано на 16.07.24 в 13:47

Пожарната служба: Не изхвърляйте незагасени цигари от автомобилите

От началото н а месец юли на територията на областта са регистрирани 35 пожара, 6 от които с нанесени материални щети. Небрежността при боравене с открит огън е п ричина за възникване на 29 от пожарите. Нанесените щети са значителни – изгорели са 1100 кв. м покривна конструкция , 35 дка широколистна гора, 1 стопанска постройка, 2 автомобила..

публикувано на 16.07.24 в 13:24

Българските власти бавели преминаването на автобуси през "Маказа"

Външният министър на Гърция Георгиос Герапетритис на запитване в парламента защо се бави отварянето за туристически автобуси на ГКПП "Маказа - Нимфея" посочи, че причината е в българските власти, защото те не са свършили необходимата работа. Запитването в парламенто в южната ни съседка беше отправена от Илхан Ахмед, депутат от партия ПАСОК...

публикувано на 16.07.24 в 12:43