Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Събор на народното творчество в Крумовград след двугодишно прекъсване

Снимка: Сайт на Община Крумовград


След двугодишно прекъсване над 350 самодейци от община Крумовград ще се качат днес на сцената в централния парк в града за Събора на народното творчество. Тричленно жури ще оценява изпълнителите, съобщи Тодорка Милева от отдел "Култура" в Община Крумовград. 
"Очакваме участие на самодейни състави от училища и читалища на територията на общината. Заявили са участие повече от 37 индивидуални изпълнители и самодейни колективи. Предвиждаме програмата да започне в 14 часа и да продължи някъде около 4 часа. Двадесет и седмо тази година, имайки предвид, че пропуснахме 2020 и 2021 година, поради ограниченията в условия на пандемия, щеше да бъде двадесет и деветото. Представят местен фолклор - родопски, тракийски и турски песни и танци. И това са деца и възрастни, които предават през поколение това, което са научили от своите деди", каза Тодорка Милева.
По публикацията работи: Галина Стефанова
Вижте още

Започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба (ВИДЕО)

Представители на Българската агенция за безопасност на храните и на екоинспекцията в Хасково започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба. Вземат се проби от водата и от изхвърлените на брега екземпляри. Проверките са в участъка между село Глухар и жп моста. Екип на Радио Кърджали откри днес там още мъртва риба -..

публикувано на 06.07.22 в 16:26

Свикват открита среща заради мъртвата риба

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев свиква работна среща заради измрялата риба в язовир "Студен кладенец".  Това се случва след множество сигнали от граждани и зачестили публикации, особоно в БНР "Радио" Кърджали, за наличие на мъртва риба е язовира.  Областният управител на Кърджали свиква работна среща на инстиryциите имащи контролни..

публикувано на 06.07.22 в 16:03

Подновяват кандидатстването за ин витро в Димитровград

В Димитровград започва втора сесия за разпределение на средства за инвитро процедури от Общинския фонд за асистирана репродукция, съобщиха от кметството.  От утре до 8 август кандидатите -  съпрузи и хора, живеещи на съпружески начала от община Димитровград с репродуктивни проблеми, могат да подават набора от документи. От общината припомнят, че в..

публикувано на 06.07.22 в 15:34
Пресконференция за

Документалният фестивал "Родопи филм фест" започва утре в Смолян

Международният филмов фестивалза документално кино "Родопи филм фест" започва утре в Смолян.  От 7 до 12 юли в Смолян ще бъде столица на документалното кино.   Арт форума е възможен благодарение на подкрепата на  Гьоте институт  в София. . За втора поредна година планинският град ще бъде домакин на "Родопи филм фест" с богата международна..

публикувано на 06.07.22 в 15:21

Ватерполистките на "Арда" с три загуби в Бургас

Новосформораният отбор на "Арда" Кърджали по водна топка записа три загуби в битката за купата на България в Бургас.  Първата среща с "Арена" - Бургас вървеше гол за гол до третата част, но в четвъртата класата на домакините си каза дума и ни победиха 4-5 гола.  Втората с Черноморец ни водеха с 5-6 гола и завършихме с изоставане от 7-8 гола...

публикувано на 06.07.22 в 14:02

11 нови бежанци от Украйна пристигнаха в Хасковска област

11 са новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 6 юли 2022 г. в региона на Хасково,  саъобщиха от Областния кризисен щаб. От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и преминали 664 украински граждани. От тях на частни адреси са били приети 241, в хотели са били 423. Жените са били..

публикувано на 06.07.22 в 13:42
Борислав Сандов подписа договора със Станислав Дечев и кметове от област Хасково

Газифицират старчески дом и детски градини с проект за 909 хил. лева

Договорът по проекта, по който ще бъде осигурено евтино и екологично отопление в Старческия дом в Хасково и няколко детски градини вече е подписан, съобщиха от Община Хасково. Това направиха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда изграждане на иновативна система за производство на „зелен“..

публикувано на 06.07.22 в 08:41