Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

КЕВР изчисли поскъпване на парното и на топлата вода с 39%, а на тока - с 3%

Снимка: БГНЕС

Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с 39 процента средно за страната, а токът за бита - с 3 на сто, изчисли Комисията за енергийно и водно регулиране. Предстои цените да бъдат обсъдени и да влязат в сила от 1 юли.

Най-голям скок на цената на топлоенергията се предвижда да има в Разград - с 51%. Над 40 на сто ще е увеличението във Велико Търново, Плевен, Бургас и Перник.

В столицата поскъпването на парното и топлата вода ще е с 39 на сто.

Между 30 и 40 на процента е и скокът във Варна, Враца, Русе, Сливен и Габрово. Най-малкото увеличение е предвидено за Пловдив, но и там то е с 23 на сто.

Комисията за енергийно и водно регулиране предлага също цената на електроенергията за битовите потребители от 1 юли да се повиши средно с 3,3 процента.

За клиентите на "Електрохолд" , която доскоро беше ЧЕЗ, разчетите сочат увеличение с 2,4 на сто, за "ЕВН" - с 3,5 %, а за клиентите на "ЕНЕРГО-ПРО" - с 4,6 на сто.

Предстои Комисията за излезе с окончателно решение.


Вижте още

Прокуратурата започна разследване за причиняване на смърт по непредпазливост на 83-годишна жена

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване за причиняване на смърт по непредпазливост на 83-годишна жена на ул. "Хлебозаводска", вследствие на нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство от 15-годишен водач, заяви..

публикувано на 05.07.22 в 16:18

Мъртва риба се появи и в река Върбица

Мъртва риба се появи и в река Върбица. Това съобщиха слушатели на Радио Кърджали. Наш екип установи на място, че голямо количество каракуда е изхвърлено на брега в района на село Глухар. Някои от екземплярите са с тегло над 800 грама. Най-вероятно рибата е умряла тази сутрин. Според въдичари това е третият подобен случай в река Върбица...

публикувано на 05.07.22 в 15:25

Лютви Местан ще се защитава сам, отказа услугите на адвокатите си

Това обяви самият политик пред състав на Окръжния съд в Кърджали, където днес имаше заседание по делото, в което Лютви Местан е подсъдим за причинена катастрофа със смъртен случай на малко дете. В обяснението си политикът каза, че цитирам: „съдът не дава възможност на адвокатите Дойчев и Менков да изпълняват защитните функции“. „Убеден съм, че..

публикувано на 05.07.22 в 13:53

Доброволци на БМЧК Кърджали се включиха в Националната кампания "Учи с Хелфи"

Доброволците на БМЧК от област Кърджали се включиха в Националната кампания "Учи с Хелфи" на Български младежки Червен кръст, заяви Светломира Димитрова, специалист младежки дейности и безвъзмездно кръводаряване в Секретариата на Областния съвет на БЧК. В рамките на един месец младите червенокръстци реализираха 10 летни..

публикувано на 05.07.22 в 11:58

83-годишна пешеходка загина след катастрофа в Кърджали

Неправоспособен непълнолетен водач блъснал в Кърджали 83-годишна пешеходка, която починала. Пътното произшествие е станало снощи около 21,30 часа в индустриалната зона на Кърджали. Изпратените полицейски служители от РУ-Кърджали установили, че водачът на лек автомобил „Опел“ е 15-годишен и не притежава свидетелство за правоуправление на МПС...

публикувано на 05.07.22 в 09:59

Без Синя зона на Курбан байрам в Кърджали

Паркирането в Синята зона в Кърджали ще бъде безплатно по време на най- големият празник за мюсюлманите – Курбан байрам. Във връзка с настъпващия празник Курбан байрам отнемам временно режима за почасово платено паркиране в зоните, попадащи в обхвата на почасовото платено паркиране – „Синя зона“, за периода от 8.00 часа на 9 юли до 18.00..

публикувано на 05.07.22 в 09:47

22-годишен младеж започна подписка за пускане на общинския открит басейн в Кърджали

Инициативата е дело на Димитър Григоров, който иска да се пусне в експлоатация неработещия общински открит басейн “Арпезос” в областния град.  През вчерашния ден, благодарение на много хора, младежът е успял да събере над 1000 подписа.

публикувано на 05.07.22 в 08:40