Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Украинските бежанци в Кърджали все още не знаят къде и как ще бъдат преместени

Украински бежанци, напускащи хотел в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕСУкраинските бежанци в Кърджали все още не знаят къде и как ще бъдат преместени. Приключва държавната програма, по която хотели получаваха компенсации от 40 лв. на ден за всеки настанен украински бежанец. Правителството съобщи, че планира от 1 юни да премести хората в държавни бази. 

Преди няколко дни националният щаб обяви, че започва анкета сред украинците. Целта е да се определи къде е по- добре да бъде преместено всяко конкретно семейство. Те могат да попълнят данните си и собственоръчно в специален портал, като срокът за това беше 27 май. Но властите уверяват, че  е възможно тези анкети да се попълват и през следващите дни.

В Кърджали, настанените над 20 украински жени и деца в един от хотелите, едва вчера разбират за теза анкета. Но не успяват да ги попълнят.


По публикацията работи: Божидар Чолаков
Вижте още

Акцизът върху тютюневите изделия няма да бъде повишаван, реши окончателно НС

Акцизът върху тютюневите изделия няма да бъде повишаван, реши окончателно НС. Това означава, че няма да се стигне до поскъпване на цигарите и течностите за електронни цигари през годината. Така обаче в държавната хазна няма да постъпят около 100 милиона лева. Депутатите работят по актуализацията на държавния бюджет, с която се правят промени в редица..

публикувано на 29.06.22 в 15:57

Пътни полицаи изнасят урок пред ученици в деня на пътната безопасност

Пътни полицаи от ОДМВР-Кърджали изнесоха урок по безопасно движение в СУ „Владимир Димитров-Майстора“. Беседата бе по повод Международния ден за безопастност на движението, а фокусът - върху безопасно лято по времена на ваканцията. Къде е разрешено и можем да се движим безопасно като пешеходци, велосипедисти, с индивидуални електрически превозни средства..

публикувано на 29.06.22 в 15:56
Мъртва риба -

Областният управител Даниел Делчев се самосезира след публикация на радио Кърджали за мъртвата риба край Звезделина

Областната администрация в Кърджал и се е самосезирала по публикацията за мъртва риба днес в района на Звезделина на радио Кърджали. Даниел Делчев, областен управител на област Кърджали заяви: "Още от миналата седмица сме ангажирани с проблема, имахме такъв сигнал преди няколко дни, от г-н Нурикян Мехмедали, заведен е при нас, препратен е..

публикувано на 29.06.22 в 14:58

ДДС за хляба и брашното ще бъде 0% до юли догодина

Данък добавена стойност за хляба и брашното ще бъде нула процента до юли догодина. Това реши окончателно парламентът при второто четене на актуализацията на държавния бюджет. С нея се правят промени в редица данъчни ставки. Докато около нулевата ставка за ДДС върху хляба още преди пленарното заседание имаше единодушие, то за брашното това не бе така...

публикувано на 29.06.22 в 14:24

Георги Георгиев за измиращата риба: Институциите не са си свършили докрай работата

Институциите не са си свършили докрай работата. Това каза по повод рибата, която продължава да измира в района на язовир "Студен кладенец", народният представител от партия „Възраждане“ Георги Георгиев. " Тази седмица се срещнах с директора на РИОСВ Хасково. Прегледахме всички протоколи и стигнахме до извода, че няма химическо замърсяване на..

публикувано на 29.06.22 в 14:14

30,53 точки е средният успех на седмокласниците в областта на матурата по математика

30,53 точки от максималните 100 точки  е средният успех на седмокласниците в областта на матурата по математика. В страната средният успех е е по-висок - той е  35,32. заяви Ангелина Костова от РУО на МОН. 90 и повече точки са постигнали 60 ученици в областта. 19 от тях имат максимален брой точки – 100! В 9 училища, предимно Професионални..

публикувано на 29.06.22 в 11:09