Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Градушка удари Златоград

Снимка: Елена


Силна градушка удари Златоград в късния следобед. Социалната мрежа се напълни със снимки и видео клипчета от природното бедствие сполетяло хората в родопския град. 
Всички земеделски култури са унищожени на 100%. Градоносният облак е обхванал целия град, големината на ледените късове е била колкото грах, но леденият дъжд продължил 15 минути, разказва златоградчанката Даниела Тасева. 
„При нас беше страшно. Небето посивя, почерня, започна с дъжд и след това градушка. Взе да удря силно по прозорците. Изплаших се да не ги счупи или керемидите да счупи. Както му викаме златоградчани: „оперка на яко““, разказва още златоградчанката. 


По публикацията работи: Божидар Чолаков
Вижте още
МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали

Над 500 деца бяха прегледани от специалистите от Пирогов в кърджалийската болница

Над 500 деца бяха прегледани от специалистите от Пирогов, които от преглеждаха по програма „Детско здраве-Пирогов“. Прегледите се проведоха днес в многопрофилната болница в Кърджали при много голям интерес като нито едно дете не беше върнато. Съоснователят на кампанията председателят на Столичната колегия на Български лекарски съюз и завеждащ..

публикувано на 02.07.22 в 16:39
Асен Василев

Асен Василев: Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, както първият кабинет

В началото на срещата кандидатът за премиер Асен Василев изрази надежда, че ще съберат мнозинство от 121 народни представители, за да могат да се справят с всички кризи, пред които страната е изправена. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите напълно припознават програмата на "Продължаваме промяната" за борба с корупцията и предишния..

публикувано на 02.07.22 в 15:11

Ретро парад събира класически автомобили в Момчилград

Ретро парад ще събере на едно място в  Момчилград класически автомобили, произведени преди повече от 30 години. Това ще се случи на 30 юли от 10 часа в градския парк.  Организатори са община Момчилград и Ретро клуб "Тракия" от Хасково. Ретро парада ще се проведе под патронажа на кмета Илкнур Кязим. Засега най-старият автомобил, записан за участие в..

публикувано на 02.07.22 в 13:28
Лена Бориславова и премиерът в оставка Кирил Петков

ПП и БСП преговарят за нова коалиция

„Продължаваме промяната“ и БСП седнаха на масата за разговори за нова коалиция в зала „Запад“ на Народното събрание. На срещата присъстват премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров и Никола Минчев от страна на ПП. От 15:00 е обявено началото на разговорите с депутатите от парламентарната група на "Демократична България"...

публикувано на 02.07.22 в 13:24

Каякарите Джан Адем и Метин Ахмед спечелиха златото при момчетата до 14 години

Спортен отбор по кану-каяк "Арда" се представи много добре на Държавния отборен шампионат, който се проведе на гребния канал в Пловдив.  " Много добро класиране-Първо място на двойка каяк при момчетата и то убедително с пет секунди и повече пред втората лодка ", каза треньорът Янко Мандаджиев. На двойка каяк в дисциплината 500 метра Джан Адем и Метин..

публикувано на 02.07.22 в 12:52
Корнелия Нинова в НС

Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното. Мерките, предложени от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, дадоха ефект. Още на първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена. "Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и..

публикувано на 02.07.22 в 11:09

Показват творби на 17 именити български творци от ХХ век в Пловдив

Произведения на утвърдени творци от ХХ век ще радват пловдивчани и гостите на града в Галерия "2019". Културното пространство беше открито в годината, когато градът беше Европейска столица на културата, а до 28 юли ще бъде дом за произведенията на 17 именити български художници. Сред тях са творби на  Алцек Мишев , Вежди Рашидов, Иван Кирков, Чавдар..

публикувано на 02.07.22 в 11:07