Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ватерполистките на Арда завоюваха бронзови медали още на първото си състезание

Снимка: ЕПА/БГНЕС



Новосформираният отбор девойки на Спортен клуб по водна топка "Арда" показа класа и завоюва бронзовите медали още на първото си състезание, което се проведе в курорта „Св. Св. Константин и Елена", близо до Варна. В състезанието при девойките до 15 години участваха два отбора от Молдова, по един от Румъния и Украйна и българските"Арена" - бургас и "Арда" - Кърджали.

Възпитаничките на старши треньора Иван Кръстев и колегата му Величко Карабоюков записаха три победи и две загуби, което ги нареди на третото място. Първи са ватерполистките от "Виктория" - Молдова, а втори - бургазлийки от "Арена", каза Иван Кръстев , като добави и че Теодора Шопова от кърджалийския тим е получи приза ,Най-добър вратар на турнира", заради блестящото си представяне.

Паралелно се проведе и турнир за момчета с участие на 12 отбора от България, Румъния, Молдова и Украйна. Кърджалийци загубиха и трите си срещи в групата, но треньорският щаб отчете, че играта им се е подобрявала от мач на мач.

Припомняме, че след двегодишна пауза  треньорите на Спортният клуб по водна топка ,Арда" сформираха отбори момчета и момичета в различни възрастови групи, които започнаха тренировки през месец март в новооткрития реновиран басейн в Езикова гимназия ,Христо Ботев", тъй като общинските бази са затворени.

Следващия турнир в същата възрасотва грпа е за купата на България по водна топка на 3 юли, заяви страши треньорът на Арда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кръг от Държавното първенство по силов многобой започва в Кърджали

От 18 часа пред сградата на Общинска администрация Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой. Той е част от Национална кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта, на Спортната асоциация на МВР под мотото "Силните срещу дрогата".  Това съобщи заместмик-кметът Веселина Тихомирова. Най-добрите български..

публикувано на 14.07.24 в 18:01

Испания и Англия ще спорят за трофея на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния французин..

публикувано на 14.07.24 в 17:15

Петър Стойчев преплува близо 40 км от Северна Ирландия до Шотландия

Плувецът Петър Стойчев, който е родом от Момчилград е преплувал успешно 38,1 км от Северна Ирландия до Шотландия. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. Постижението му е отнело 9 часа и 56 минути. Стойчев пише, че плуването е било много тежко, като температурата на водата била около 13 градуса. Той е 144-ият човек, преплувал успешно Северния..

публикувано на 14.07.24 в 12:45

Юношите на "Арда" стартираха с победа своята лятна подготовка

Тимът на "Арда" U16 през този сезон ще участва в Елитната група на България до 16 години. Това стана след изключително силното представяне на набор  2008г., които за първи път успяха да запазят мястото на отбора в Елитна  група през миналото първенство. Отборът на родените 2009г. води активна подготовка и стартира успешно приятелските си мачове..

публикувано на 13.07.24 в 12:08

С равенство завърши последният мач от подготовката на "Арда"

Тимът на АРДА завърши 1:1 с косовския Дрита последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се игра на стадиона в Симитли. В 14-ата минута Тонислав Йорданов засече с глава центриране от дясно и откри резултата. Последваха още положения през първото полувреме, но до промяна на резултата не се стигна. След почивката футболистите на Александър..

публикувано на 12.07.24 в 13:21
Александър Тунчев

Александър Тунчев: Съжалявам за ранното отпадане на Германия от Евро 2024

Отборът на Испания справедливо отива на финал след снощния полуфинал с Франция. Това е оценката на старши треньора на футболна АРДА Александър Тунчев. Според него „мач, като за финал обаче щеше да бъде предишния – между Испания и Германия“.  На терена в Мюнхен на първия полуфинал Ла Фурия по думите на Тунчев „бяха доста по-добрия отбор, а и през..

публикувано на 10.07.24 в 14:40
Емил Кременлиев

Емил Кременлиев: Накрая на Европейското всичко си дойде на мястото, останаха четири велики футболни сили

Когато стартира  Европейското първенство по футбол в Германия, едва ли не всеки си мислеше, че на финала ще има голяма изненада, каза в ефира на Радио Кърджали  бронзовият медалист от САЩ 94 и настоящ директор на детско-юношеската школа на "Арда" Емил Кременлиев: " В началото тръгнаха много отбори, които са традиционно фаворити, и едва..

публикувано на 10.07.24 в 13:57