Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължителна липса на питейна вода изкара на протест жители на село Чуково

Продължителна липса на питейна вода изкара на протест жители на село Чуково. Рано тази сутрин те се събраха пред сградата на ВиК в Момчилград, за да потърсят обяснение защо от 10 дни нямат вода.

Според недоволните не е нормално втора седмица да не бъде открито мястото на аварията и тя да бъде отстранена.

В село Чуково живеят 300 души, каза кметът Шенол Саид и уточни, че може да се стигне и до блокиране на пътища, ако проблемът не  се разреши.

След Момчилград протестиращите се отправиха към ВиК в Кърджали.

Недоволните се събраха пред сградата на ВиК - Кърджали в Кърджали, за да потърсят сметка за безводието. Авария по водопровода е причина селото, в което живеят 300 души да остане без вода. Кметът на Момчилград Илкнур Кязим се срещна с управителя на ВиК Кърджали инж. Славчо Славков, за да постави проблема. Ето какво каза тя след срещата: 

"Аварията не е открита. Г-н Славков обеща днес се изпращат инженерите на място, те да установят проблема и ако успеят ще отстранят проблема до обяд. Ако не успеят да отстранят проблема и не успят да открият аварията, ще започне режим на водата за селата, които се водоснабдяват от тази станция. Ще спрат водата в Прогрес и един ден да има вода в Чуково и един ден в Прогрес докато се открие къде е аварията и ще започне режим на водата поне през ден хората да имат вода. От първи юни хората нямат вода и това наистина е голям проблем - двадесет дни хората са без вода." каза кметът на Момчилград Илкнур Кязим.

Повече чуйте в звуковия файл:



"Ако не се намери решение, ще преминем към блокади на пътища", заяви кметът на Чуково Шенол Саид.
По публикацията работи: Любомира Филипова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Снимката е илюстративна

Два нови пожара в Хасковско, пламъците са обхванали 2000 дка край границата с Турция

Нови два пожара лумнаха в Хасковска област днес. По данни на зам.-областния управител Митко Петров, пламъци вече има и край свиленградското село Студена и село Дъбовец, община Любимец, предава кореспондентът на Радио Стара Загора в Хасково Христо Христов. На място вече са изпратени пожарникари, но се предислоцират още екипи. Огнената стихия там..

публикувано на 13.07.24 в 13:32

Пътуващият фестивал "Вкус фест" днес е в Кърджали

Освен кулинарни изкушения от региона, посетителите на Пътуващият фестивал "Вкус фест", който днес е в Кърджали, могат да видят и народни носии на близо 200 години. Те са използвани при снимането на филма за капита Петко войвода.  Жените от клуб "Ахридис" - Кърджали предлагат ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще дарят..

публикувано на 13.07.24 в 11:21

Хеликоптери се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Безсънна нощ за хората в Ивайловградско и Тополовградско, където вчера избухнаха два големи пожара, предава коресподентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Близо 15 000 дка изгоряха предимно в Тополовградско.  Днес ще бъде направен опит огнената стихия в Ивайловградско да бъде овладяна с два хеликоптера, които ще излетят от авиобаза Крумово...

публикувано на 13.07.24 в 10:35

Опасни горещини в Гърция, червен код в Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците бяха загасени по въздух. Самолети и хеликоптери се включиха и в овладяването на пламъците на..

публикувано на 13.07.24 в 10:30

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на избирателите," се казва в позицията. От свои източници "Хоризонт" научи, че в събота..

обновено на 13.07.24 в 09:02
Снимката е илюстративна

Обявиха частично бедствено положение заради пожари в общините Ивайловград и Тополовград

Частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград обяви областният управител на Хасково Мехмед Атаман. "Около 14.40 часа на 12.07.2024 год. са възникнали два големи пожара, обхващащи землищата на с. Горноселци, община Ивайловград и с. Срем, община Тополовград, които към настоящия момент не могат да бъдат овладяни, поради..

обновено на 13.07.24 в 09:01

Спешно се търсят доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 13.07.24 в 08:52