Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Днес ще има значителна облачност, възможни са градушки


В момента температурата в Кърджали е 20 градуса. Времето е предимно облачно, почти без валежи. Какви са температурите в Хасково и Смолян, както и какво време ни очаква до края на деня, нека чуем от дежурния синоптик в НИМХ Христо Христов. "Температурата в Смолян е 16 градуса. Днес над Източните Родопи ще има значителна облачност, краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни следобяд, възможни са и градушки".
По публикацията работи: Радка Петкова
Вижте още

Социалисти представляват "Продължаваме промяната" и в РИК-Смолян

Стари и изпитани в изборния процес кадри на БСП в Смолян са представители вече на „Продължаваме промяната“ в Районната избирателна комисия.  Това са Маргарита Солакова и  Анастасия Караманолева-Пенева. Двете обаче вече представляват ПП „Продължаваме промяната“. Това става ясно от днешното решение на  ЦИК.  Състават е назначен служебно, след като и в..

публикувано на 12.08.22 в 20:18

ДПС изпадна от ръководството на РИК-Хасково

ДПС за пръв път няма да има свой представител в ръководството на РИК-Хасково.  Това реши Централната избирателна комисия. След като партиите не се раздбраха за състава на РИК-Хасково ЦИК на консултациите в областната управа. Така ЦИК назначи свой служебен състав. Председетел ще бъде  Димитър Хадживълчев от “Продължаваме промяната”.  Зам. председатели..

публикувано на 12.08.22 в 18:27

Енергийният министър: На 1 октомври по интерконектора от Гърция ще потече газ

По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври. Това заяви енергийният министър Росен Христов след срещата на президента Румен Радев със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „Авакс“ и възложителя на строежа – фирмата ICGB. „Има някаква увереност, че проектът ще бъде..

публикувано на 12.08.22 в 16:50

Златни накити за над 100 000 лева откриха в бельото на мъж

Златни накити за над 100 000 лева в бельото на мъж, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево На 11.08.2022 г. на пункта пристига автобус с румънска регистрация, на път от Турция през България за Италия. Превозното средство, в което пътували 17 пътници, е селектирано за митническа проверка.  Митнически служител забелязва, че един от..

публикувано на 12.08.22 в 15:36
Сградата на Община Хасково

В Хасково обявиха регламента за прием в общински жилища

От 01.09.2022 г. Община Хасково обявява прием на документи за потенциални потребители в социални жилища, съобщиха от кметството. Апартаментите са изградени по проект „Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково“ по процедура BG16RFOP001-1.012 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и..

публикувано на 12.08.22 в 15:29

КЕВР реши: 60% по-скъп газ за август

60 на сто по-скъп газ през август. Това реши КЕВР. Комисията утврди цена от 297,89 лв./MWh (около 152 евро/MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, считано от 1 август 2022 г. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на..

публикувано на 12.08.22 в 14:05

Мартин Узунов е назначен за заместник областен управител на област Хасково

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев е назначен за заместник областен управител на област Хасково Мартин Узунов.  Г-н Узунов е завършил бакалавърска степен „Бизнес администрация“ в Лондон и магистърска степен „Международни икономически отношения“ в Университета за национално и световно стопанство. Част от работния му стаж преминава в..

публикувано на 12.08.22 в 13:54