Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Разкопките на Перперикон няма да спират

Снимка: БНР - Кърджали


Няма да спрем разкопките на Перперикон, въпреки спряното финансиране. Това увери проф. Николай Овчаров при откриването на фестивала "Еньовденска магия. "Средствата са спрени, това е целева субсидия за община Кърджали, която се получава повече от 20 години. С абсолютно неясни доводи. Тук работят всяка година, четвърт век, повече от 7, 8, 10 села. Те намират поминък. Сега техните семейства ще останат без прехрана. Заради това, че един младеж, министър, министър Наско, както му казват, е решил просто да не даде зелена светлина за тези средства. Ще се борим до последно. Община Кърджали е зад нас".
 
По публикацията работи: Радка Петкова
Вижте още

В Чепинци готвят протест заради недостиг на дърва за огрев

Жители на Чепинци ще протестират на 22 август пред  Държавното горско стопанство в с. Смилян заради проблеми с осигуряването на дърва за огрев, информира кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев. Според него недоволството на местното население е предизвикано от липсата на достатъчно дърва.  Чепинци се намира в дърводобивен район, но в..

публикувано на 16.08.22 в 14:02

43 годишен почина от токов удар в село Фотиново

Сигнал за починал мъж е бил подаден вчера около 10,30 часа в РУ-Кирково. Инцидентът станал в къща в село Фотиново. Дежурна оперативна група извършила оглед на мястото на произшествието. Тялото било транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница и било установено, че 43-годишният мъж е починал от токов удар. Извършен е бил..

публикувано на 16.08.22 в 11:24

Двама са задържани за хулигански действия и съпротива срещу полицейски служители

За хулигански действия и съпротива срещу полицейски служители двама са били задържани в РУ-Кърджали.   Около 21 часа снощи бил подаден сигнал за шумна компания на площадка в Кърджали. При пристигането на полицаите двама от компанията на 36 г. и 37 г. проявили агресия, отправили обиди и ругатни. Наложило се мъжете да бъдат доведени в..

публикувано на 16.08.22 в 11:20

Доц. д-р Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Ардино

Родената в Ардино художничка Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба, в която са представени портретни творби от маслени бои и графика. Инициативата е в рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022”.  На откриването на изложбата присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът..

публикувано на 16.08.22 в 10:28

Строежът на интерконектора с Гърция е на финалната права

Изпълнителният директор за България Теодора Георгиева съобщи за БНТ, че строежът на интерконектора с Гърция е на финалната права. В момента се изпълняват съпътстващи дейности, които трябва да завършат в първите дни на септември. Целта е от 1 октомври да потече газ, казва Теодора Георгиева. От средата на юни съоръжението се тества, в него се подава 40..

публикувано на 16.08.22 в 09:14
Архив

Овладян е пожарът край Любимец и Харманли

Пожарът край Любимец и Харманли изцяло е локализиран, съобщи за БНР областният управител на Хасково Минко Ангелов.  Заради големия пожар вчера там бе обявено частично бедствено положение.  Частично бедствено положение в Харманли и Любимец заради голям пожар Овладяването на пожара се е случило след намесата на тежка механизация от мини "Марица..

публикувано на 16.08.22 в 08:59

Мустафа Карадайъ е водач на листата на ДПС в Кърджали

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ да води кандидат-депутатската листа в 9 МИР-Кърджали на предстоящите извънредни избори за НС, реши единодушно на днешното разширено заседание Областният предизборен щаб на ДПС в Кърджали. Председателят на ОблС на ДПС Ресми Мурад запозна присъстващите с номинациите на разширените заседания на 7-те общински..

публикувано на 16.08.22 в 08:57