Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Показват творби на 17 именити български творци от ХХ век в Пловдив

2
Снимка: Градска Художествена Галерия - Пловдив

Произведения на утвърдени творци от ХХ век ще радват пловдивчани и гостите на града в Галерия "2019". Културното пространство беше открито в годината, когато градът беше Европейска столица на културата, а до 28 юли ще бъде дом за произведенията на 17 именити български художници. Сред тях са творби на Алцек Мишев, Вежди Рашидов, Иван Кирков, Чавдар Петров, Калина Тасева и др.


Галерия

Вижте още

Правителството предлага 770 лева минимална заплата

Служебното правителство предлага минималната заплата догодина да се повиши от 710 на 770 лева. Това съобщи служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров: "Ние ще предложим да се приложи един от залегналите принципи, а именно - 50 на сто от средната работна заплата за предходната година. Това в цифрово изражение би изглеждало в..

публикувано на 10.08.22 в 13:24

Смолян предвижда 30% повече дърва за огрев, цените остават непроменени

Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в Смолян е предвидило за продажба 30 процента повече дърва за огрев за населението в сравнение с доставените количества за миналогодишния отоплителен сезон. Това е заявил пред журнаилисти инж. Асен Иванов, директор на ЮЦДП. Според него е обезпечено достатъчното количество дърва за огрев за област..

публикувано на 10.08.22 в 11:58

Приемът на отпадъци на сметището край село Вишеград е възстановен

На сметището край село Вишеград, в което се депонират отпадъците на всички седем общини в областта, временно бе преустановен приемът на отпадъци, каза заместник-кметът на Кърджали инж. Катя Митовска, като подчерта, че от днес частично приемът на отпадъци е възстановен. Митовска допълни, че временното преустановяване е било причината в..

публикувано на 10.08.22 в 11:37

Двама министри ще инспектират газовата връзка Гърция-България

Служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев и служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков ще извършат инспекция на трасето в българския участък на Междусистемната газова връзка Гърция-България. Обиколката на двамата министри ще започне в 13.00 ч. от газоизмервателна станция Стара Загора. По-късно се очаква..

публикувано на 10.08.22 в 10:03

ЦИК започва да приема документи за участие в изборите на 2 октомври

От 9 ч. тази сутрин Централната избирателна комисия (ЦИК) започна да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 2 октомври. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17 ч. на 17 август. За участие във вота ще бъдат допуснати само получили регистрация партии и коалиции, една партия..

публикувано на 10.08.22 в 10:02

1636 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

24 са новозаразените с COVID-19 в Кърджали за последните 24 часа. Новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие са 1636, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 7596 теста което означава, че делът на положителните резултати е 21.54%. Починали са деветима пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция...

публикувано на 10.08.22 в 09:10

Затварят АМ "Марица" в Хасковско заради пожарите

Остава в сила бедственото положение в Хасковско заради двата пожара на териториите на общините Харманли и Любимец.  Те все още не са локализирани заради силния вятър. Повикан е и булдозер от Мини Марица-изток, който вече работи на терен. Това каза за БНР областният управител Минко Ангелов. „Единият е територията на Бисер-Белица-Черна..

публикувано на 10.08.22 в 08:59