Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арда" разгроми "Родопа"

Отборът на ПФК "Арда" спечели безпроблемно последната си контрола преди старта на новия сезон. "Сините" от Кърджали разгромиха третодивизионния "Родопа" (См) със 7:0. Мачът се изигра днес от 18 ч. на "Арена Арда", а за домакините се разписаха Ласана Н'Диайе, който вкара три гола, капитанът Иван Коконов, новото попълнение Да Силва Жуниор, Георги Атанасов и Тонислав Йорданов от дузпа.

Голмайстори:

9'  - Ласана Н'Диайе                1:0

26 '- Иван Коконов                  2:0

30' - Ласана Н'Диайе               3:0

33' - Ласана Н'Диайе               4:0

58' - Да Силва Жуниор            5:0

70' - Георги Атанасов              6:0

75' - Тонислав Йорданов (д)  7:0

Преди срещата бе и официалното представяне на селекцията на ПФК "Арда" за сезон 2022/2023г. На него бяха показани и новите екипи на тима от Кърджали. Основният екип е небесно синя фланелка, бели гащета и небесно сини чорапи, а резервният - бели фланелки, сини гащета и сини чорапи и трети екип - изцяло в черно. Тук е интересно да се отбележи, че "Арда" играеше в небесно синьо през сезон 1987/1988г, когато  се подвизаваше в "Б" група и само един гол не достигна на кърджалийци да се класират за участие в елитната ни футболна група.

Ето и пълният състав на "Арда" за новия сезон:

Вратари: Васил Симеонов, Анатоли Господинов, Месут Юсуф

Защитници: Милен Стоев, Диян Лозев, Пламен Крачунов. Александър Георгиев, Джунейт Али,  Атанас Зехиров, Петко Ганев, Алекс Петков, Милен Желев

Полузащитници и нападатели: Илия Юруков, Христо Иванов, Иван Тилев, Светослав Ковачев, Ласана Н'диайе, Иван Коконов (к), Да Силва Жуниор, Румен Руменов, Георги Атанасов, Тонислав Йорданов, Слав Петков, Емре Мехмед, Лъчезар Котев

Юноши на клуба: Джунейт Хасан, Керимджам Игнатов

Старши треньор: Александър Тунчев

Помощник треньори: Веселин Минев и Тодор Попов

Първият официален мач на "Арда" от новия сезон ще се изиграе на стадион "Бългаска армия" - София следващата неделя (10 юли от 21 ч.), когато в мач от първия кръг на efbet Лига "сините" гостуват на ЦСКА - София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 10:30

Кръгът в Първа лига започва с мач между Арда и Крумовград

Два двубоя ще дадат началото на втория кръг от Първа лига днес. От 19:00 часа Арда приема Крумовград, а от 21:15 Левски е домакин на Ботев (Враца). "Сините" зарадваха своите фенове в официалния дебют на новия треньор Станислав Генчев, след като разгромиха Локомотив (София) с 6:1 в "Надежда". Сега Генчев ще направи дебют и пред публиката на "Герена" с..

публикувано на 26.07.24 в 09:02

Наградният фонд от турнира по мини футбол в Джебел бе дарен за лечението на малкия Каран

Наградите от турнира по мини футбол в Джебел бяха дарени за лечение на малкия Каран. Детето е на годинка и половина и се бори с тежка диагноза.   Играчите на ,,Тракия Евротранс“ от Джебел спечелиха третото издание на турнира “Джебел къп”. В надпреварата, част от „Дни на джебелчани“, се включиха тимове от целия регион. След груповата фаза до..

публикувано на 23.07.24 в 14:34

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на гостите бе..

публикувано на 20.07.24 в 22:11

Крумовград надви Славия с 1:0

Крумовград започна с успех новия сезон в efbet Лига. Тимът, който играе втори сезон в елита на България, надви Славия с 1:0 в двубой от първия кръг на шампионата.  Единственото попадение в мача бе дело на Божидар Кацаров (11), който през второто полувреме получи и червен картон. Двата отбора изиграха доста контроли по време на лятната подготовка...

публикувано на 19.07.24 в 23:25

В Ардино организират тенис турнир в памет на Джофи

От 25 до 28 юли в Ардино под патронажа на кмета инж. Изет Шабан ще се проведе 16-я международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов – Джофи. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Македония, както и от водещи клубове в България. Международната..

публикувано на 16.07.24 в 17:08

Тунчев: Англия разполагаше с по-голям потенция, но Испания заслужено спечели

Отборът на Испания напълно заслужено стана новият европейски шампион по футбол, след като на финала победи Англия  с 2 на един гола. Това каза в ефира на Радио Кърджали старши треньорът на "Арда" Александър Тунчев: "Испанзите показаха най-добрия футбол и заслужено спечелиха с оглед на това, че не допуснаха нито една загуба целия турнир. Най-инфарктен..

публикувано на 15.07.24 в 14:48