Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха надрусан зад волана в Кърджали

Снимка: Радио Видин

28-годишен шофьор е задържан в Кърджали, съобщиха от полицията. Около 23,30 часа в сряда в кв.“Възрожденци“ той бил спрян за проверка. 
Тестът за алкохол на водача на лек автомобил за употреба на дрога отчел положителен резултат за канабис. 
Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана проба за анализ. 
Полицаите открили в дрехите на мъжа суха листна маса. При направен  тест листата се оказали от канабис. 
Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. 
Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на високорисков наркотик и бързо производство за шофиране след употреба на дрога.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При съобщаване на случай на коклюш, съответното РЗИ ще предписва нужните мерки на..

публикувано на 09.05.24 в 15:49

Трима тенори с уникален концерт за 24 май в Смолян

С концерт на Тримата български тенори, Община Смолян ще поздрави дейците на българската просвета и култура и всички граждани и гости на Смолян. Уникалният концерт ще се проведе на 24 май от 10,30 ч. на Амфитеатъра на Новия център в Смолян. А при неблагоприятни метеорологични условия в зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”. След..

публикувано на 09.05.24 в 15:40

Разкрита е кражбата на 800 лева от параклис

Разкрита е кражбата на 800 лева от параклис в землището на село Брош. Полицейски служители от РУ-Кърджали са установили двама непълнолетни, съпричастни към липсващите пари от храма. Сигналът за открадната сума от кутията за дарения беше подаден на 7 май. В хода на започналата проверка полицаи стигнали до двама непълнолетни от Кърджали..

публикувано на 09.05.24 в 15:35

Високорискови наркотици с общо тегло 300 грама са открити в Кърджали.

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали извършили проверка в апартамент, обитаван от 32-годишен, където намерили около 100 грама суха листна маса и 210 грама бяло прахообразно вещество. При направени..

публикувано на 09.05.24 в 13:39

Надежда Захариева гостува на Кърджали днес

Поетесата Надежда Захариева гостува днес на Кърджали по повод 11 май - Ден на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и Светла събота.  Ежегодно Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" отбелязва този празник с организирани от Литературния кръг събития. Тази година, съвместно с Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб - Кърджали канят..

публикувано на 09.05.24 в 12:46

Радио Кърджали отбелязва осмия си рожден ден

Днес най-младата станция в системата на БНР - Радио Кърджали ,   става на 8 години! На 9 май 2016 г. радиостанцията към  Българското национално радио започна своя ефирен живот. Радио Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели, като в момента заема челни позиции п о..

публикувано на 09.05.24 в 11:26

„Мултикултурният град“ отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

17-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град“ тази година ще стартира с ДЪРВО с историята на три поколения от едно кърджалийско семейство, която се простира между България, Обединеното кралство, Холандия, Германия и Турция, и в която винаги присъстват изкуствата.  Историята тръгва от Нурие Хамди Мехмедали, родена в Кърджали през 1927..

публикувано на 09.05.24 в 11:07