Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Катастрофа с 4-ма загинали затвори участък от пътя Русе – Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Четирима души загинаха при катастрофа тази нощ на румънски автобус при село КуцИна на главния път Русе – Велико Търново. Пътят остава затворен.

Във Великотърновската окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Румънският автобус се е прибирал от екскурзия в Истанбул за Букурещ. Около 2 часа тази нощ автобусът с 26 човека – румънци и турци, се удря в спрял до пътя лек автомобил и след това в крайпътно дърво.

На място загиват трима души, четвърти с тежка черепно-мозъчна травма умира по-късно в реанимацията на великотърновската болница.

Един от ранените е освободен, 7 са на болнично лечение.

Д-р Красимир Попов, директор на великотърновската болница, съобщи за БНР, че на ранените се правят различни хирургични и ортопедични операции, състоянието им е стабилно.

На летището в Горна Оряховица се очаква хеликоптер с екипи от румънски медици, които да преценят какво е състоенето на пострадалите и дали да бъдат транспортирани в румънски болници, заяви още д-р Попов.

Работи се по различни версии за катастрофата, посочи наблюдаващият прокурор Илиян Благов от Великотърновската окръжна прокуратура: 

„Водачите са в полицията, задържани са, тествани са за алкохол и пробите им са отрицателни за момента“.

Пътят е много лош, сподели един от над 50-е тираджии, блокирани след катастрофата: 

"Пътят е много лош, не виждаш." 

Няма яснота къде са останалите 14 пътници от катастрофиралия автобус.

Разследването продължава. 

Снимка: Здравка Маслянкова

По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Без напрежение се предават изборните книжа в Кърджали

Продължава работата по приемане на изборните книжа пред сградата на театъра в областния град. Работата е организирана и хората са приемани бързо. Няма напрежение и недоволство, хората изчакват спокойно реда си. Подробности, чуйте от редакторите Нахит Догу и Станислава Георгиева:

публикувано на 02.10.22 в 23:29

Как протече изборният ден в Миладиново

В секцията в кърджалийското село Миладиново сутринта не са се явили председателят и един от членовете на секционната избирателна комисия, но с разрешение на РИК, секцията е започнала работа със седем, вместо с девет членове, а заместник-председателят е поел председателските функции. Така изборният ден започва навреме, без да се налага замяна на членове...

публикувано на 02.10.22 в 22:33

Според Галъп 7 партии и коалиции ще имат свои депутати

 в бъдещият 48-ми парламент, сочат последните екзитпол резултати на социологическа агенция "Галъп интернешънъл болкан", с която Българското национално радио си партнира за тези предсрочни избори.  39,5% е активността от гласоподавателите от имащите право на глас. Подробности от Яница Петкова от Галъп интернешънъл Болкан:

публикувано на 02.10.22 в 22:27

Георги Чепишев: Видяхме апатия сред хората в кърджалийско

Кърджали е град с най-ниска избирателна активност в страната, което е притеснително. Очевидно има някакво огорчение сред гражданите към политическите партии. Това коментира Георги Чепишев от политическа партия Продължаваме промяната. Трябва сериозно да се анализират тези резултати, защото тя е показател, че хората се чувстват неудовлетворени, коментира..

публикувано на 02.10.22 в 22:05

Започна предаването на изборните книжа

. 65 109 души, които са дали гласа си в  Кърджали.24,82 % са гласувалите в РИК-9 Кърджали. Днешния ден няма заведени жалби, всички машини заработиха, нямахме никакъв проблем. Имахме проблем само в района на с. Енчец. Проблем имаше и в община Крумовград-болшинството от неявяващите се членове в комисиите бяха от Продължаваме Промяната. В 20.02..

публикувано на 02.10.22 в 21:40

Парламентарни избори 2022: Резултати

ГЕРБ - СДС печелят днешните извънредни избори с 26, 4 на сто от гласовете на избирателите. Това показват данните от Екзитпола на социологическата агенция ГАЛЪП. Втори са политическа партия Продължаваме промяната с 18, 9 процента. Изненадващо трети се класира ДПС, получило подкрепата на 14, 8 на сто от избирателите. На четвърто място е БСП с 10,9..

публикувано на 02.10.22 в 20:05

Бай Хасан от село Дюлица: И след тези избори няма да има оправия

Репортерът Божидар Чолаков ни среща с бай Хасан от кирковското село Дюлица, който е седнал в магазина срещу изборната секция и бистрят политиката не само в страната, но в Турция и Европа. Може да се каже, че е на ти с политиката. Той следи всичко онова какво се случва в държавата ни изкъсо. Категоричен е, че следващата година отново ще има избори. Чуйте..

публикувано на 02.10.22 в 19:44