Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Зарибяват яз. "Студен кладенец" с над 3000 малки сома


Над 3000 малки сомчета ще бъдат пуснати днес в язовир "Студен кладенец" в района на село Калоянци. 

Камионът с малките сомове е на път, предаде репортерът на Радио Кърджали Станислава Георгиева. Очаква се до половин час да стигне на брега до яз. „Студен кладенец“. Рибата пътува от развъдник в Хасково. Над 3000 риби ще бъдат пуснати в язовира. Те са с размери между 30 и 40 см и са отгледани в специален развъдник. Организацията на брега е вече направена. 10-ина рибари с лодки ще пуснат рибите на различни места в язовира. Точките са подбрани така, че в близост до тях да има камери. На мястото са и представители на ИАРА Кърджали.

Припомняме, че идеята за зарибяването на язовира с малки сомове е на рибари от фейсбук групата Риболов на Широко поле. В рамките на около 6 месеца, напълно доброволно беше събрана сума от над 9 000 лв. от дарители от цялата страна с която да се закупят тези повече от 3000 сома. 


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още
Възстановиха

Матей Шопкин запали "Огъня на поезията" в Смолян

Националният празник на поезията, на който община Смолян е домакин за седми път, беше открит пред паметника на Орфей в Смолян.  Символичният огън запали известният писател Матей Шопкин. "Poдoпa caмa пo ceбe cи e пoeзия c ocoбeнa aypa",  каза смолянския писател Светозар Kaзaнджиeв. След това в зала „Петър Стайков“ на КДК, на фона на интарзиите на..

публикувано на 30.09.22 в 15:00
Детските градини в Стамболово получиха торти за 40-годишнината на общината

Община Стамболово отбелязва днес 40 години от създаването си

Община Стамболово празнува днес 40 години като самостоятелна административна еденица. "Ние сме една типично селска община. Общинският център Стамболово и общо 26 села формират общината.  Въпреки ограничините финансови ресурси правим всичко възможно да поддържаме пътищата и инфраструктурата в добро състояние", каза в сутрешния блок на Радио Кърджали..

публикувано на 30.09.22 в 13:59

Здравното досие влиза в телефона ни

Мобилното приложение „еЗдраве“ осигурява достъп до прегледи, изследвания, рецепти, направления, имунизации, отчетени в Националната здравно информационна система. Приложението е безплатно и скоро ще може да подсеща пациентите, че е време да си изпият лекарствата, съобщи БНТ. Мобилното приложение „еЗдраве“ скоро ще може да ни напомня кога ни..

публикувано на 30.09.22 в 11:08

На 1 октомври откриват ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня

На 1 октомври откриват ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня. Целта е превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви на територията на областта. В област Смолян има 3 005 физически лица с разрешение за носене на оръжие с ловни цели. В ход е извършването на инструктажи на ръководителите..

публикувано на 30.09.22 в 11:05

Момчилград ще кандидатства за продължаване с още 3 години на проект „Топъл обяд”

Община Момчилград ще кандидатства за продължаване с още 3 години на проект „Топъл обяд” по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. В момента подпомагани са общо 620 души на територията на общината. Предвидено е новият период да започне от 1 октомври, за да не бъде прекъсвана социалната услуга и ще продължи до 30 септември 2025..

публикувано на 30.09.22 в 11:03

Предстои увеличение на цената на водата в Кърджали

Очаква се увеличение на цената на кубик вода за абонатите на ВиК Кърджали. Това увеличение ще е заради участието на дружеството във финансирането на проект Воден цикъл, по който се работи в момента в областния град.  Това каза за Радио Кърджали директорът на ВиК инж. Славчо Славков.

публикувано на 30.09.22 в 11:02

Румънци изкупиха дините от България това лято

Румънски търговци са изкупили голяма част от продукцията от дини у нас това лято. Това съобщи земеделският производител от Любимец Кръстьо Петров: "Тази година динята беше 10ст. при наличие, че се вкарва гръцка диня. Имали сме договорни отношения. Защо в Гърция няма договорни отношения? Добре че румънците дойдоха и дадоха цена и изкупиха динята, че..

публикувано на 30.09.22 в 10:59