Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зарибяват яз. "Студен кладенец" с над 3000 малки сома


Над 3000 малки сомчета ще бъдат пуснати днес в язовир "Студен кладенец" в района на село Калоянци. 

Камионът с малките сомове е на път, предаде репортерът на Радио Кърджали Станислава Георгиева. Очаква се до половин час да стигне на брега до яз. „Студен кладенец“. Рибата пътува от развъдник в Хасково. Над 3000 риби ще бъдат пуснати в язовира. Те са с размери между 30 и 40 см и са отгледани в специален развъдник. Организацията на брега е вече направена. 10-ина рибари с лодки ще пуснат рибите на различни места в язовира. Точките са подбрани така, че в близост до тях да има камери. На мястото са и представители на ИАРА Кърджали.

Припомняме, че идеята за зарибяването на язовира с малки сомове е на рибари от фейсбук групата Риболов на Широко поле. В рамките на около 6 месеца, напълно доброволно беше събрана сума от над 9 000 лв. от дарители от цялата страна с която да се закупят тези повече от 3000 сома. 


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наградиха деца, предотвратили пожар в Смолян

Две деца, предотвратили горски пожар в Смолян, бяха наградени от директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Момчетата получиха признание за своята смелост. Те бяха отличени с грамота за граждански принос от комисар Кичуков. Припомняме, че инцидентът се случи на 25 август, на улица в квартал „Райково“. Късо..

публикувано на 28.08.24 в 17:20

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн: Новото начало продължава

На въпрос дали е с Доган или с Пеевски , кметът на Кърджали Ерол Мюмюн каза, че е с кърджалийци и подчерта, че Новото начало продължава. Какво каза още градоначалникът, чуйте във видеофайла.   

публикувано на 28.08.24 в 16:48

Вила "Армира" е посетена от 1200 души само за две седмици

Над 1200 души са посетили античната вила "Армира" край Ивайловград в първите две седмици на август. Археологическият обект привлича все повече хора от различни краища на света . Вилата отвори отново врати през юни тази година , след като беше реновирана по европейски проект за близо 8 млн. лева. Главният екскурзовод Красимира Хърсева каза, че това е..

публикувано на 28.08.24 в 16:43

Областният управител Никола Чанев свиква консултации за състава на РИК

Областният управител Никола Чанев свиква публични консултации за определяне състава на РИК в 9-и многомандатен избирателен район Кърджали за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Консултациите са във връзка с указа на президента Румен Радев от вчера и ще се проведат на 1 септември , неделя, от 11 часа  в зала 301 на Областната..

публикувано на 28.08.24 в 15:22

До месец и половина приключва ремонтът на покрива на Художествената галерия

Дългоочакваният ремонт на покрива на художествената галерия "Станка Димитрова" в Кърджали започна. Средствата за ремонтните дейности са близо 103 хиляди лева, а крайният срок за изпълнение е месец и половина. Управителят на фирмата-изпълнител поясни какви ремонтни дейности предстоят: " Основен ремонт на покривната конструкция , която беше много..

публикувано на 28.08.24 в 14:16

Спряха нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисият а за защита на потребителите. Това съобщиха от организацията. Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и съмнителни качества. Експерти от Комисията за защита на потребителите са извършили проверка , при която е установено, че в..

публикувано на 28.08.24 в 14:00
Димитър Главчев

Главчев назначи трима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на здравеопазването е назначен Петко Стефановски, който заемаше същия пост и при предходното служебно правителство.  Като заместник-министри на културата се връщат също Амелия Гешева и Илко Ганев.  

публикувано на 28.08.24 в 13:02