Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Купуват нови автобуси за градския транспорт в Кърджали

Снимка: Георги Корнейков, БНРАвтобусният парк на градския транспорт в Кърджали ще бъде обновен до края на годината. В момента се събират оферти за нови рейсове. Това съобщи управителят на фирма „Арпезос бус" Георги Георгиев. Той бе категоричен, че ще бъдат сменени всички автобуси по градските линии, които в момента са 24. За да бъдат изправни рейсовете, "Арпезос бус" поддържа собствен сервиз. За съжаление състоянието на улиците в града не е добро и те се амортизират бързо, каза още Георги Георгиев. "Амортизацията налага подмяната. Те се обновяват периодично, но не всички наведнъж. Нямаме такава възможност, стараем се да поддържаме парка. Все пак ние работим с четири души, няма как да направим инвестиция толкова голяма изведнъж".
 

Вижте още

С Ден на отворените врати се откри новата учебна година в ОДК Кърджали

С  40 постоянни групи разпределени в 20 педагогически форми в областта на науката, изкуството и спорта,  се откри новата учебна година в Общински детски комплекс Кърджали. Много деца и родители посетиха детския комплекс, за да се запознаят с клубовете и школите за занимания по интереси в Денят на отворените врати. Педагозите на ОДК ги..

публикувано на 01.10.22 в 16:50

Есенно мае събра стотици жители на Чобанка и околните села

Жителите на момчилградското село Чобанка и околните населени места се събраха на мае в махала Кедикчал. Традиционният събор, който се провежда всяка есен, е повод в родно място да се завърнат няколко стотин местни жители и потомците им. Да уважат маето в махала Кедикчал бяха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на Сдружението на..

публикувано на 01.10.22 в 16:26
Фолклорен концерт в Русе по случай Великден

Фолклорни изпълнители пеят и играят благотворително за наводнените карловски села

Фолклорни изпълнители се събират на благотворителен концерт на 5 октомври в Сопот. На сцената в зрителната зала на читалище „Иван Вазов-1871“  от 19 часа ще се качат македонския певец Борис Коцаков, кърджалиецът Здравко Мандаджиев, Дафина Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Ангелина Милева, Димана, танцово шоу „Кабири“, фолклорна формация..

публикувано на 01.10.22 в 15:45

Открива се сезонът за групов лов на дива свиня

Днес се открива сезонът за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч. Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари следващата година. За утрешния изборен ден обаче, няма да се утвърждават графици за групово ловуване, предупреждават от Министерството на земеделието. Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ..

публикувано на 01.10.22 в 15:09

СИК получават машините и изборните книжа

Секционните избирателни комисии получават днес от общинските администрации машините за гласуване и изборните книжа за предстоящия вот за народно събрание. На територията на 9-ти МИР Кърджали в 344 секции ще се гласува с машина. В 11 от тях ще има по две устройства, заради по-големия брой избиратели по списък. С под 300 избиратели по списък са 198 са..

публикувано на 01.10.22 в 14:47

Карантинираните ще могат да подават заявление за гласуване и в деня на вота

Карантинирани граждани ще могат, в деня на изборите да подадат заявления за гласуване. Секретарят на Община Кърджали Себахтин Риза каза, че на подвижните секции ще бъдат дадени защитни костюми. В община Кърджали са сформирани 170 секции. От тях две болнични, а 11 са подвижните урни на територията на общината. Във всяка подвижна секция гласуват..

публикувано на 01.10.22 в 13:25

Добър улов на ловна дружина „Птичар”

С „летящ старт“ влиза в новооткрития сезон момчилградската ловна дружина „Птичар”, след като отстреляха два глигана, които тежат 180 и 240 кг.  Това се случи в събота в местността „Воденицата”.  Това съобщи  зам.-председателят на ЛД „Птичар“  Местан Рамадан.

публикувано на 01.10.22 в 12:29