Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Семействата на 230 първокласници в Кърджали са подали молби за еднократна помощ

Снимка: БГНЕССемействата на 230 първокласници в Кърджали са подали молба за еднократна помощ, с която да закупят основните пособия като раници, несесери и тетрадки. Към днешна дата за помощта са кандидатствали и родителите на над 75 осмокласници, съобщават от Агенцията за социално подпомагане в Кърджали. Семействата им ще получат по 300 лв., но на два транша, заяви Марияна Мушкова, главен експерт в регионална дирекция Социално подпомагане Кърджали. "Семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас, в държавно или общинско училище, имат право на еднократна помощ. Размерът тази година отново е 300 лева. Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството, като условието е децата да живеят постоянно в страната....."
Вижте още

Няма извънредни автобуси от чужбина и вътрешността на страната

Няма необичаен ръст на пътуващите в изборния ден в Кърджали. На автогарата в областния град в изборния ден не се забелязват повече пътуващи от обичайния им брой. Това казаха от ръководството на автогара 21-ви век. 

публикувано на 02.10.22 в 14:34

На 3 октомври тестват сирените на ВЕЦ в Кърджали

На 3 октомври 2022 г. от 11.00 часа РДПБЗН-Кърджали ще проведе тест на сиренната система в Кърджали, във ВЕЦ „Кърджали“ и ВЕЦ „Студен кладенец“. Целите са да се провери техническото състояние на сиренната система, да се повишат уменията на оперативните дежурни от националния оперативен център на ГДПБЗН-МВР и оперативните центрове към РДПБЗН за..

публикувано на 02.10.22 в 14:16

Председател на СИК: "Не получихме нито течен сапун, нито дезинфектанти"

За известни проблеми в изборния процес сподели председателят на СИК-24 в СУ "Й.Йовков" в Кърджали, една от четирите. Хората се затрудняват да гласуват с машина, а таблото с инструкциите за машинно гласуване по закон стои отвън. Членовете на СИК няма как да им покажат на място, алармира председателят. Чуйте звуковия файл:

публикувано на 02.10.22 в 14:13

В Бурса застъпници на партии са предизвикали напрежение

Организирано превозване на гласоподаватели от една секция в друга, установи нашият екип в Турция. В Бурса застъпници на партии са предизвикали напрежение в първите часове на изборния ден.  Пред секциите в Турция няма опашки, на много места броят на гласувалите е два пъти по-малко в сравнение с вота през ноември. В Авджълар в секията с..

публикувано на 02.10.22 в 14:01

10,3% са гласувалите в Хасково към обед

Нормално протича изборният ден в област Хасково. Разкритите там секции са 480, а право на глас имат малко над 227 000 избиратели. Регистрираната активност към обед е 10, 3 на сто. Още в репортажа на Божидар Събев.

публикувано на 02.10.22 в 13:11

В кърджалийските села Чифлик, Перперек и Калоянци изборният ден е стартирал безпроблемно

В кърджалийските села Чифлик, Перперек и Калоянци изборният ден е стартирал безпроблемно, само в една от двете секции в Калоянци секретарят е дошъл малко по-късно. Няма заменяне на членове в последния момент. Общото впечатление на всички избирателни комисии е, че избирателната активност е изключително ниска.  Почти навсякъде членове на избирателни..

публикувано на 02.10.22 в 12:51

Изборният ден започна с неявавяне на членове на СИК в част от общините на Кърджалийска област

Основен проблем при стартирането на днешния изборен ден е неявяването на членове и секретари на секции в част от общините на Кърджалийска област. Това е извода от данните, които получи Радио Кърджали от репортерите на място. Възстановено е гласуването в трите секции в Крумовград . Припомняме, че заради липса на кворум, изборния ден не стартира..

публикувано на 02.10.22 в 12:41