Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ресми Мурад: България има нужда от ДПС във власттаДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори, насрочени за 2 октомври, т.г. Днес областният съвет ще изготви график за разширени събрания на общинските структури на движението. На тях ще се излъчат кандидати за народни представители, каза областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

Номинациите ще се правят на разширени онлайн заседания на общинските съвети на партията. На тези заседания ще присъстват председателите на местните съвети на ДПС в общината, членовете на Общинската контролна комисия, кметът на общината, заместник-кметовете на общината, секретарят на общината, общинските съветници, кметове на кметства и кметски наместници от ДПС, ръководствата на младежките и женски структури.

Всеки член на ДПС може да издигне и своята кандидатура, като това може да стане чрез писмено предложение. Областното заседание за номинациите трябва да се проведе до 18 август, а на следващия ден одобреният списък да бъде предаден в централата.

Ресми Мурад уточни и доколко е била важна срещата на Мустафа Карадйь с турския президент Реджеп Ердоган:

"При тази глобална енергийна криза, при тази криза, свързана и с газ, и ред други кризи, България трябва да има поглед към всички източници за газ и изобщо суровини в енергетиката. "

Пътищата за доставка не са толкова много. Ако източниците са много, то пътищата за доставка са ограничен брой. Турция е една от държавите, които играят важна роля, свързана с тази част. Важно е за България да имаме тези срещи и контакти, разказа областният лидер на ДПС.

Според него, “Продължаваме промяната” са влезли във властта по модела “стани да седна”. Мурад смята, че те са навредили на държавата. По неговите думи, България има нужда от ДПС, дори във властта, за да има сигурност и стабилност, както и за да бъдат преодолени кризите.

Вижте още

Загражден и още няколко села бойкотират изборите на 2 октомври

"Не искаме път към Гърция, нито към Турция, нито към Румъния. Искаме път към България", с този призив към кандидат депутатите се обръщат жителите на няколко родопски села от община Баните, които са категорични, че няма да излязат да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, тъй като не е спазено поредното обещание от държавата за..

публикувано на 27.09.22 в 09:30
Златоград посрещна гости от близо и далеч за

Пъстър свят, шарен, събра чаршията в Стария Златоград

Пъстрота от народни носии, музика от шарени гайди, писани, букет от аромати на скара. Така посрещна гости от цяла България и от чужбина, възстановката на "Един пазарен ден отпреди 100 години" в Златоград. Проявата беше кулминацията в няколкодневните Делюви празници, които се проведоха за 14 пореден път. Организатори на събитието бяха..

публикувано на 27.09.22 в 00:39
Председателят на ТЖС Ваня Мечева и членове на ръководството на СТДБ поднесоха цветя

Тракийци почетоха мъчениците от село Манастир

Потомци на тракийци отдадоха почит към загиналите 42 жени и деца от с. Манастир при трагичните събития от 1913 – 1914 г. край село Аврен.  Традиционно в края на септември Тракийският женски съюз и Съюзът на тракийските дружества в България провеждат национален събор-поклонение в крумовградското село. Съорганизатори на проявата са Община..

публикувано на 26.09.22 в 23:11
Фотоизложба показа мечтите на деца със специални потребности

Слънчевата Злати от Златоград: Всички се усмихваме на един език

Изложба с фотоси, представящи мечтите на деца със специални потребности беше показана в Златоград. Експозицията под надслов „Деца (не) като другите“ е част от проекта на Анна Йончева „Различните деца на България“. Изложбата-базар беше подредена в закрития мост в родопския град и имаше благотворителна цел. Предлагани бяха предмети, дарени от..

публикувано на 26.09.22 в 22:21

Нови детски площадки откриха в Джебелско

4 нови детски площадки бяха открити в населени места на територията на община Джебел. Модерни и безопасни съоръжения за игра вече радват децата в селата Генерал Гешево, Ридино, Великденче и джебелския квартал „Младост 2“. „Децата трябва да са щастливи, населените места - облагородени, а ние да си изпълняваме предизборните обещания! Инициативите..

публикувано на 26.09.22 в 12:59

Над 30 нови услуги вече работят в обновения портал на НАП

Над 30 нови електронни услуги разработи НАП в интерес на потребителите през последната година. Те са достъпни с квалифициран електронен подпис (КЕП) или с персонален идентификационен код (ПИК) в обновената е-платформа на приходната агенция. Сред най-новите услуги са: възможността с ПИК да се правят справки за контролни производства и за..

публикувано на 26.09.22 в 11:08

72-годишна удари "Опел", 29-годишна седна с дрога зад волана

29-годишна жена седнала зад волана след употреба на наркотично вещество. Около 5 часа в неделя на ГКПП „Маказа“ водачката била тествана за наркотици и дрегерът отчел положителен резултат за бензодиазепини, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Издаден е талон за медицинско изследване и била взета кръвна проба за анализ. Жената е..

публикувано на 26.09.22 в 10:48