Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Милко Багдасаров: БСП Кърджали все още не е излъчила свой водач на листата

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕСБСП Кърджали е единствената областна структура на коалицията, която все още не е излъчила свой водач на листата за предстоящите парламентарни избори. Припомняме, че в петък, 5 август, Националният съвет на червените определи водачите на листи в 30 многомандатни района, с изключение на този в Кърджали, коментира  областния лидер на БСП Милко Багдасаров"

"В 9 МИР нямаме определен водач. Самия характер на изборите в Кърджали ни кара малко да поизчакаме.Окончателно около 20-21 август ще бъде ясна листата в Кърджали."

Припомняме, че на Националния съвет бе отворена и темата за служебния кабинет и премиера Гълъб Донев. Припомняме, че в него като министри влязоха трима социалисти -Крум Зарков (правосъден), Весела Лечева (спортен) и Явор Гечев (земеделски). Това обаче не може да бъде анализ на случващото се в БСП, коментира Багдасаров. Съставът на министерски съвет и президента до голяма степен са свързани с БСП. Тук обаче не говорим за недоволство а за двустранна оценка,каза той.

БСП излиза с гордо вдигната глава от кабинета "Петков". Социалните придобивки станали факт заради БСП са едно лице на партията, която по достойнство всички оценяват заяви Багдасаров и призова хората да не се впускат да се заглеждат в нови политически проекти, понеже резултатът ще е идентичен с резултата на новите формации от предните избори.

Същевременно лидерът на БСП Корнелия Нинова не пести критики към президента по принцип, а той назначи на мястото ѝ като министър на икономиката човек, когото тя уволни като директор на ВМЗ-Сопот. Багдасаров предпочете да не коментира това и насочи погледа си изцяло към предстоящите избори. БСП има структури и лица които да представим пред хората. Надявам се на едни добри резултати на предстоящите парламентарни избори, каза в заключение Багдасаров.
Вижте още

Загражден и още няколко села бойкотират изборите на 2 октомври

"Не искаме път към Гърция, нито към Турция, нито към Румъния. Искаме път към България", с този призив към кандидат депутатите се обръщат жителите на няколко родопски села от община Баните, които са категорични, че няма да излязат да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, тъй като не е спазено поредното обещание от държавата за..

публикувано на 27.09.22 в 09:30
Златоград посрещна гости от близо и далеч за

Пъстър свят, шарен, събра чаршията в Стария Златоград

Пъстрота от народни носии, музика от шарени гайди, писани, букет от аромати на скара. Така посрещна гости от цяла България и от чужбина, възстановката на "Един пазарен ден отпреди 100 години" в Златоград. Проявата беше кулминацията в няколкодневните Делюви празници, които се проведоха за 14 пореден път. Организатори на събитието бяха..

публикувано на 27.09.22 в 00:39
Председателят на ТЖС Ваня Мечева и членове на ръководството на СТДБ поднесоха цветя

Тракийци почетоха мъчениците от село Манастир

Потомци на тракийци отдадоха почит към загиналите 42 жени и деца от с. Манастир при трагичните събития от 1913 – 1914 г. край село Аврен.  Традиционно в края на септември Тракийският женски съюз и Съюзът на тракийските дружества в България провеждат национален събор-поклонение в крумовградското село. Съорганизатори на проявата са Община..

публикувано на 26.09.22 в 23:11
Фотоизложба показа мечтите на деца със специални потребности

Слънчевата Злати от Златоград: Всички се усмихваме на един език

Изложба с фотоси, представящи мечтите на деца със специални потребности беше показана в Златоград. Експозицията под надслов „Деца (не) като другите“ е част от проекта на Анна Йончева „Различните деца на България“. Изложбата-базар беше подредена в закрития мост в родопския град и имаше благотворителна цел. Предлагани бяха предмети, дарени от..

публикувано на 26.09.22 в 22:21

Нови детски площадки откриха в Джебелско

4 нови детски площадки бяха открити в населени места на територията на община Джебел. Модерни и безопасни съоръжения за игра вече радват децата в селата Генерал Гешево, Ридино, Великденче и джебелския квартал „Младост 2“. „Децата трябва да са щастливи, населените места - облагородени, а ние да си изпълняваме предизборните обещания! Инициативите..

публикувано на 26.09.22 в 12:59

Над 30 нови услуги вече работят в обновения портал на НАП

Над 30 нови електронни услуги разработи НАП в интерес на потребителите през последната година. Те са достъпни с квалифициран електронен подпис (КЕП) или с персонален идентификационен код (ПИК) в обновената е-платформа на приходната агенция. Сред най-новите услуги са: възможността с ПИК да се правят справки за контролни производства и за..

публикувано на 26.09.22 в 11:08

72-годишна удари "Опел", 29-годишна седна с дрога зад волана

29-годишна жена седнала зад волана след употреба на наркотично вещество. Около 5 часа в неделя на ГКПП „Маказа“ водачката била тествана за наркотици и дрегерът отчел положителен резултат за бензодиазепини, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Издаден е талон за медицинско изследване и била взета кръвна проба за анализ. Жената е..

публикувано на 26.09.22 в 10:48