Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна записването за деветото преплуване на язовир Кърджали



Започна записването за предстоящото девето преплуване на язовир Кърджали. Проявата е насрочена за 27 авryст 2022 година от 8 часа, заяви Иван Кръстев, треньор в СКВТ „Арда -2008”

Вече са обявени условията за участие и всеки желаещ може да се запише, като кандидатът трябва да представи лична карта, бележка от лекар за извършен предсъстезателен медицински преглед до три дни преди датата на провежданото събитие.

Ако плувецът е непълнолетен, се изисква декларация за съгласие от родителите му. Регистрацията започва в 8 часа в залива Енчец. Участието е индивидуално. Записаните за преплуването ще бъдат извозвани до старта.

Началото е от 9:00 часа. Стартът и финалът е от сборния пункт при кораба „Емона". Разстоянието, което плувците ще атакуват е 4500 м, като те могат да прилагат свободно избран плувен стил. Не се разрешават помощни средства.

В преплуване на язовир Кърджали няма предвидено класиране. Всички участници ще получат тениска, грамота за участие и обяд, заяви Кръстев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кръг от Държавното първенство по силов многобой започва в Кърджали

От 18 часа пред сградата на Общинска администрация Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой. Той е част от Национална кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта, на Спортната асоциация на МВР под мотото "Силните срещу дрогата".  Това съобщи заместмик-кметът Веселина Тихомирова. Най-добрите български..

публикувано на 14.07.24 в 18:01

Испания и Англия ще спорят за трофея на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния французин..

публикувано на 14.07.24 в 17:15

Петър Стойчев преплува близо 40 км от Северна Ирландия до Шотландия

Плувецът Петър Стойчев, който е родом от Момчилград е преплувал успешно 38,1 км от Северна Ирландия до Шотландия. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. Постижението му е отнело 9 часа и 56 минути. Стойчев пише, че плуването е било много тежко, като температурата на водата била около 13 градуса. Той е 144-ият човек, преплувал успешно Северния..

публикувано на 14.07.24 в 12:45

Юношите на "Арда" стартираха с победа своята лятна подготовка

Тимът на "Арда" U16 през този сезон ще участва в Елитната група на България до 16 години. Това стана след изключително силното представяне на набор  2008г., които за първи път успяха да запазят мястото на отбора в Елитна  група през миналото първенство. Отборът на родените 2009г. води активна подготовка и стартира успешно приятелските си мачове..

публикувано на 13.07.24 в 12:08

С равенство завърши последният мач от подготовката на "Арда"

Тимът на АРДА завърши 1:1 с косовския Дрита последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се игра на стадиона в Симитли. В 14-ата минута Тонислав Йорданов засече с глава центриране от дясно и откри резултата. Последваха още положения през първото полувреме, но до промяна на резултата не се стигна. След почивката футболистите на Александър..

публикувано на 12.07.24 в 13:21
Александър Тунчев

Александър Тунчев: Съжалявам за ранното отпадане на Германия от Евро 2024

Отборът на Испания справедливо отива на финал след снощния полуфинал с Франция. Това е оценката на старши треньора на футболна АРДА Александър Тунчев. Според него „мач, като за финал обаче щеше да бъде предишния – между Испания и Германия“.  На терена в Мюнхен на първия полуфинал Ла Фурия по думите на Тунчев „бяха доста по-добрия отбор, а и през..

публикувано на 10.07.24 в 14:40
Емил Кременлиев

Емил Кременлиев: Накрая на Европейското всичко си дойде на мястото, останаха четири велики футболни сили

Когато стартира  Европейското първенство по футбол в Германия, едва ли не всеки си мислеше, че на финала ще има голяма изненада, каза в ефира на Радио Кърджали  бронзовият медалист от САЩ 94 и настоящ директор на детско-юношеската школа на "Арда" Емил Кременлиев: " В началото тръгнаха много отбори, които са традиционно фаворити, и едва..

публикувано на 10.07.24 в 13:57