Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Хасково обявиха регламента за прием в общински жилища

Сградата на Община Хасково
Снимка: haskovo.bg

От 01.09.2022 г. Община Хасково обявява прием на документи за потенциални потребители в социални жилища, съобщиха от кметството.

Апартаментите са изградени по проект „Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково“ по процедура BG16RFOP001-1.012 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Хасково“. 

Социалните жилища са жилища- общинска собственост, които са предвидени за настаняване на определена целева група, включваща уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение на територията на общината.

Целият регламент с подробности за условията за кандидатстване в общинските жилища в Хасково е публикуван на официалния сайт на общината. 

По публикацията работи: Божидар Събев
Вижте още

Три прими са претендентки за приза "Почетен селянин" на "Мистериите на Хухла"

Мими Николова, първата носителка на „Златният Орфей“, Богдана Петрова, първата носителка на наградата в „България търси талант“ и Петя Цонева, първата носителка на наградата за поезия на името на Ивайло Балабанов влизат в „Мистериите на Хухла“ тази година, когато жури от Мистериозната хухленска академия на науките ще присъди поредния приз „Почетен..

публикувано на 26.09.22 в 15:50

Жълт код за силен вятър за Кърджали, Смолян и Хасково е обявен за вторник

Жълт код за опасни метеорологични явления издава за вторник, 27 септември, Националният институт по метеорология и хидрология за 15 области в страната, сред които и Кърджали, Смолян и Хасково. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил и Благоевград се очакват валежи от дъжд с количества до 25-30 mm...

публикувано на 26.09.22 в 15:26

Части от "Възрожденци", "Байкал" и блокове от "входа" на Кърджали без вода във вторник

Части от кварталите "Възрожденци" и "Байкал" в Кърджали остават без вода във вторник, 27 септември, информират от "ВиК"-Кърджали. Причината за нарушеното водоснабдяване е, ще работници на дружеството ще правят връзки по проект "Воден цикъл". От 8 до 17 часа на 27 септември ще е нарушено водоподаването на живущите в района на стотните блокове - от..

публикувано на 26.09.22 в 13:57
Хиляди наблюдаваха авиошуото на пистата на бившето летище Узунджово

Зрелищно авто и авиошоу събра хиляди почитатели на екстремното на летище Узунджово

Авто, мото и авиошоу събра хиляди почитатели на екстремния спорт на пистата на бившето летище Узунджово. Организатори на проявата бяха  Община Хасково и Авто-мото клуб Хасково Зрелищните авто и авиошоу бяха наблюдавани от повече от 5000 души. Виртуози-пилоти демонстрираха стънт шоу с мотоциклети и автомобили, а автородеото и офроуд демонстрациите..

публикувано на 26.09.22 в 13:10
Всяка година

За 15-та година в Кърджали предстои "Вълшебният свят на Родопите"

За 15-та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали. Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори са..

публикувано на 26.09.22 в 12:05

Очаква ни топла и ветровита седмица, възможни са валежи

Сравнително топла седмица за края на септември започва от днес. През повечето дни вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще са летни. От Националния институт по метеорология и хидрология информират, че в понеделник облачността ще е разкъсана средна и висока, а термометърът ще достигне стойности от 22 градуса в Смолян, 28 градуса в Кърджали и 30 в..

публикувано на 26.09.22 в 11:37

Задържаха 45-годишна заради женска разправия

След скандал на улица в Кърджали 45-годишна е била задържана в полицейското управление.  Около 18 часа в неделя възникнал конфликт между жената и нейна съседка. Наложило се намеса на полиция.  Инициаторката на разправията направила опит да пречи на служителите на реда да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред и е била задържана,..

публикувано на 26.09.22 в 10:22