Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Много важно е да има повече вирусолози у нас

Вирусологът проф. д-р Радка Аргирова представи в Кърджали книгата си "Псевдоним вирус с окраска Диверсия".

"Много важно е да има повече вирусолози у нас", изтъкна тя и се аргументира:

проф. д-р Радка Аргирова  е започнала да работи и по друга кауза:

Книгата "Псевдоним Вирус с окраска диверсия" разказва за това, как професорът е донесъл в България през 1985 г. вируса на СПИН в епруветка, за да го изследва и е попаднала в обсега на Държавна сигурност.
Проф. д-р Радка Аргирова е вирусолог с дългогодишен научен и практически стаж в областта на ХИВ, ретровирусите и онкогенните вируси.

Вижте още

Обученията на членовете на СИК в област Кърджали приключват днес

Обученията на членовете на СИК в област Кърджали приключват днес, като в община Черноочене от 14.00 ч. ще бъде последното. Интересът към обученията не е много голям, каза председателят на РИК Кърджали Павел Гатев:

публикувано на 28.09.22 в 13:18

Има опасност изборният ден в област Кърджали да стартира с незапълнен състав на СИК

Има опасност изборния ден в област Кърджали да стартира с незапълнен състав на Секционни избирателни комисии. Това заяви председателят на РИК Кърджали Павел Гатев, тъй като броени дни преди изборите, една от парламентарно представените партии е освободила своите членове в 4 общини в областта:

публикувано на 28.09.22 в 13:16

Секционните избирателни комисии на територията на РИК Кърджали са общо 542

Секционните избирателни комисии на територията на РИК Кърджали са общо 542. От тях 344 са за гласуване с машина, 198 са с хартиени бюлетини, като в тези 198 Секционни комисии 41 са подвижни. Това обобщи за Радио Кърджали председателят на РИК Павел Гатев

публикувано на 28.09.22 в 13:13

Водата в Кърджали, Момчилград и 46 села няма да бъде годна за пиене в четвъртък

На 29 септември 2022 г. /четвъртък/  ще се извърши планова дезинфекция на водопроводната мрежа, поради което водата в Кърджали, Момчилград и 46 села няма да бъде годна за пиене. “В и К” ООД - град Кърджали уведомява всички абонати, ползващи питейна вода от яз. “Боровица”, че водата ще е високо съдържание на хлор и няма да бъде годна за пиене и..

публикувано на 28.09.22 в 09:45

Гръцкият премиер ще присъства на откриването на газовия интерконектор Гърция-България в събота в София

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще бъде в събота в София по покана на българския президент Румен Радев за участие в церемонията по откриването на газовия интерконектор Гърция-България, съобщи АНА-МПА. Мицотакис ще бъде придружаван от гръцкия министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас. Агенцията съобщава още, че..

публикувано на 28.09.22 в 09:27

Над 90 на сто от подадените заявления за целеви помощи за отопление в Кърджалийско са за твърдо гориво

От кандидатстващите за целева помощ за отопление на територията на област Кърджали над 90 на сто посочват, че желаят да получат целева помощ за отопление с твърдо гориво съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане“. Припомняме, че документи за целева помощ за отопление се приемат до 31 октомври. Подадените до момента..

публикувано на 28.09.22 в 09:24

Ергюнал Сабри отстрани с нокаут противника си в първия ден на държавното първенство по бокс

Близо 160 боксьори от над 40 клуба участват на Държавния личен шампионат за мъже и девойки в Пловдив. Първенството започна в залата на „Ботев“. Интересът при мъжете е по-сериозен, там са регистрирани 110 боксьори. Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри – Оги се състезава в категория 51 кг, тъй като в неговата традиционна 48 кг няма..

публикувано на 28.09.22 в 09:21