Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно, възможни са валежи

Автор:
Снимка: БГНЕС

В понеделник,  15-ти август, над източната половина от страната облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

През нощта срещу вторник валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27°, съобщават от НИМХ.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. На изток облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Температурата в Кърджали ще бъде между 14 и 29 градуса, в Хасково термометрите ще сочат между 15 и 31 градуса, а най-хладно ще бъде в Смолян. Там градусите ще са между 9 и 24.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Ахмед Доган

Доган поиска оставката на Пеевски и още шестима

В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган иска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 6 знакови имена на Движението -  Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на Централното оперативно бюро (ЦОБ), Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид..

публикувано на 10.07.24 в 20:54

В Крумовград наложиха ограничения в ползването на питейна вода

Призив да се ограничи ползването на вода отправи кметът на Крумовград Себихан Мехмед. В съобщение към съгражданите си, градоначалникът уточни, че е забранено да се използва питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тротоари и автомобили. Забраната е наложителна, за да не се стигне до воден режим, какъвто до този момент не..

публикувано на 10.07.24 в 16:04

Община Черноочене ще бъде поддържана със собствена автовишка

Община Черноочене вече разполага със собствена автовишка.  До момента за подобни услуги бяха използвани външни лица, което значително забавяше и оскъпяваше изпълнението.  С нейна помощ ще бъде поддържано уличното осветление по населените места, кастрене и оформяне на дървесната растителност в урбанизираните територии на населените места,

публикувано на 10.07.24 в 13:50

Заради дрога и алкохол двама водачи са в ареста

Две бързи производства са образувани в Районните управления в Кърджали и Джебел за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и алкохол. Около 16,40 вчера в Кърджали полицейски служители спрели за проверка „Шевролет“ с 33-годишен водач. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин и..

публикувано на 10.07.24 в 13:35
Слави Василев

Слави Василев: Доган ще спечели битката с Пеевски

Доган ще спечели битката с Пеевски, прогнозира политическият анализатор Слави Василев пред Радио Кърджали. "Това ще стане по причини, които са свързани не толкова с финансова мощ или с връзки в държавата, защото тук Пеевски има предимство според мен, но по причини свързани с отношенията на етническите турци отдолу нагоре. Смятам, че г-н Доган ще изиграе..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

Търси се място за паметника на Цар Иван Асен Втори в село Клокотница

В Хасково създадоха инициативна група, която ще подготви честването на 800 години от битката при Клокотница и победата на цар Иван Асен II над епирския владетел Теодор Комнин. Годишнината ще се изпълни през 2030 г., като идеята е през следващите пет години с различни прояви да се отбелязва славната дата. Кулминацията ще бъде издигането на паметник на..

публикувано на 10.07.24 в 10:41

Проф. Дайнов: Емблематичният модел Борисов-Пеевски влиза в процес на загиване

Политическите и обществените процеси у нас се запушиха от модела Борисов, наричан и модела Пеевски. При този модел са запушени основни процеси - на справедливост и равноправие. Това коментира в ефира на Радио Кърджали проф. Евгений Дайнов. Той каза, че когато няма справедливост всичко се блокира. Хората се отказват, хората се обезверяват...

публикувано на 10.07.24 в 10:13