Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Държавата си взема от община Хасково терена на летище Узунджово

Причината е, че е изтекъл петгодишния срок, а инвеститор за терена няма

Държавата си взема от община Хасково терена на бившето военно летище Узунджово. 

Това заяви първо пред Радио Кърджали областният управител на Хасково Минко Ангелов. 

Причината е, че е изтекъл срока от 5 години, в който е било необходимо да се намери инвеститор за терена. 

Процедурата няма да засегне обособената част, в която община Хасково смята да изгради общински приют за кучета, уточни Минко Ангелов.

Областната администрация в Хасково ще търси инвеститор и за сградата на бившата Държавна агенция по метрология.

Спорд Ангелов тя е много подходяща за болнично или учебно заведение. 

Чуйте още от областния управител на Хасково Минко Ангелов в звуковия файл:По публикацията работи: Божидар Събев
Вижте още

Лятото се връща в неделя с температури до 26-27 градуса

Затопляне на времето е в ход до края на съботния ден и в неделя, информират за Радио Кърджали от Националния институт по метеорология и хидрология. До края на деня ще остане слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът следобед е ориентиран от запад-северозапад и ще се затопля още. През нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще..

публикувано на 24.09.22 в 15:26

Миналото от преди 100 години оживя в Златоград

Днес е кулминацията на Делювите празници в Златоград. Там се провежда възстановка на „Един пазарен ден от преди 100 години“.  Инициативата "оживява" за 14-ти път и показва как е протичал пазарът преди столетие.  По калдъръмените улици на Стария град могат да се видят кметът и депутатът, ваксаджията, латернаджията, военно подразделение, поручик,..

публикувано на 24.09.22 в 14:55

В Минерални бани вече работи възстановената обществена баня

Реновираната и напълно обновена Обществена минерална баня бе официално открита в община Минерални бани.  За ремонта на обществената баня с минерална вода в община Минерални бани бяха предвидени 650 000 лева, но за да бъде завършен, общината отдели още 170 000 лева свои средства, каза кметът Мюмюн Искендер.  Обществената баня е затворена през 2011..

публикувано на 24.09.22 в 11:02

Фестивалът на Терлика тази година гостува в Брош

Фестивалът на Терлика гостува тази година в село Брош. След големия традиционен мевлид в събота /24 септември/ в с. Брош, на събора в неделя /25 септември/, който започва в 10 ч., Фестивалът на Терлика ще отбележи 17-тото си издание, като гостува със 70 изпълнители от читалищата „Родопски фар 1938“ и „Юмер Лютфи 1993“ /Кърджали/, читалище „Изгрев 1952“..

публикувано на 24.09.22 в 10:50

В Златоград възстановяват "Един пазарен ден отпреди 100 години"

Днес е кулминацията на Делювите празници в Златоград, където ще се проведе „Един пазарен ден от преди 100 години“.  Празникът се провежда за 14-ти път, както е бил по време на Възраждането.  Пазарният ден е един от най-обичаните от туристите, защото по калдъръмените улици на Стария град могат да се видят персонажи от преди век.  Както и да се чуят..

публикувано на 24.09.22 в 10:33

Четири са новите случаи на коронавирус в Кърджали, 14.5 % от пробите в страната положителни

Четири са новите случаи на коронавирус в област Кърджали за изминалото денонощие. 14 са положителните проби в Смолянско, най-много - 24, са регистрирани в област Хасково. това сочат актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.  14,5% са положителните проби от направените 5171 теста. Новите случаи за последното денонощие са 748...

публикувано на 24.09.22 в 10:28

Частичното бедствено положение било заради прокарване на черни горски пътища

"Няма пряка опасност за здравето и живота на хората в Свиленград и Тополовград.  Обяването частично бедствено положение в тези две общини цели да подпомогне охраната на държавната граница", съобщи областният управител на Хасково Минко Ангелов. На брифинг в областната управа на Хасково той уточни, че се  преследват две основни цели. Да се облекчат..

обновено на 23.09.22 в 17:27