Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха дрогирана софиянка зад волана в Харманли

Автор:
Снимка: Николай Христов, БНР

56-годишна жена от София е шофирала под въздействието на два вида наркотици,  съобщиха от МВР.
Около  19.50 часа в сряда полицаи спрели за проверка ауди на кръстовището между улиците „Ханска“ и „Македония“ в Харманли. 
Водачката била тествана за наркотици. 
Пробата й отчела амфетамин и метамфетамин. 
Столичанката е задържана за 24 часа по стартиралото досъдебно производство.

По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два са пожарите в област Кърджали в сряда

Два са пожарите през вчерашния ден в областта, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали и уточниха, че няма материални загуби.  Около 2 декара сухи треви и храсти са горели снощи около 22,30 часа в района на село Сливарка. Екип на Пожарната в Крумовград загасил огъня, причинен от небрежна работа с огън.  Около 17,30 часа екип на пожарната..

публикувано на 18.07.24 в 10:11

Забранява се косенето на трева и почистването на храсти

От днес на територията на цялата страна се забранява косенето на трева, машинното почистване и почистването на храсти в постоянно затревените площи и обработваемите земи на територията на цялата страна. Причината са високите температури и повишения риск от пожари при ползването на земеделска техника.  Заповедта на земеделския министър не се отнася..

публикувано на 18.07.24 в 09:08

Продължава борбата с пожарите в страната

И днес продължава гасенето на големия пожар в крайграничната община Болярово. Частично бедствено положение е в сила за селата Воден, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново. Около 200 души - пожарникари, горски служители, жандармерия, военнослужещи, доброволци, тежка техника и военен хеликоптер се включиха в гасенето на огъня, който изпепели около 15..

публикувано на 18.07.24 в 09:03

Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски

На 18 юли се навършват 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Годишнината се отбелязва с тържествени и възпоменателни церемонии в цялата страна. В Кърджали честването е от 10 часа пред паметника на Васил Левски, където ще бъдат поднесени венци и цветя. Церемонията се организира от общинската администрация. Васил Иванов Кунчев..

публикувано на 18.07.24 в 08:57

Пореден ден червен код за много горещо време

Червен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за всички области на страната, с изключение на три, където кодът е оранжев Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове главно над Северна България и планинските райони на..

публикувано на 18.07.24 в 08:40

Страната ни с молба до Турция за съдействие в борбата с пожарите

Министерството на външните работи отправи молба до турските официални власти за оказване на логистично съдействие на българските огнеборци   във връзка с разразилите се пожари. От българска страна е изтъкната необходимостта от допълнителна противопожарна техника, която да послужи в борбата с огнената стихия. Външното ни министерство..

публикувано на 17.07.24 в 19:51

Нов голям пожар избухна в Свиленградско

Гори между селата Маточина и Варник. Във Варник има изгорели къщи. Огъня се движи посока село Сладун. Има силен вятър, който усложнява обстановката допълнително. Пожарът има вероятност да премине в съседна Турция. Областният управител на  Хасково  е уведомил валията на Одрин в телефонен разговор за опасността...

публикувано на 17.07.24 в 18:41