Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

РИК Кърджали заличи двама кандидати за народни представители в 9 МИР

Районната избирателна комисия в Кърджали заличи двама от общо тримата кандидати за народни представители в листата на ПП Атака в 9-ти МИР Кърджали. Това стана с решение №57 по време на последното заседание на РИК-Кърджали.
Айнур Боянова и Айсун Боянов са подали заявления до РИК, че желаят да бъдат заличени от кандидатската листа на ПП Атака по здравословни причини. Председателят на РИК Кърджали - Павел Гатев е провел телефонни разговори с упълномощеното лице и с представител на партията и ги е уведомил за постъпилите 2 бр.заявления за отказ. Той е направил предложение за запълване местата на заличените. Двамата представители на политическа партия Атака са отказали да представят нови кандидати, пише в решението на РИК-Кърджали, публикувано на интернет страницата на избирателната комисия.
Така политическа партия Атака остава с един кандидат за народен представител в листата си за 9 МИР-Кърджали.

По публикацията работи: Станислава Георгиева
Вижте още

Без напрежение се предават изборните книжа в Кърджали

Продължава работата по приемане на изборните книжа пред сградата на театъра в областния град. Работата е организирана и хората са приемани бързо. Няма напрежение и недоволство, хората изчакват спокойно реда си. Подробности, чуйте от редакторите Нахит Догу и Станислава Георгиева:

публикувано на 02.10.22 в 23:29

Парламентарни избори 2022: Резултати

ГЕРБ - СДС печелят днешните извънредни избори с 26, 4 на сто от гласовете на избирателите. Това показват данните от Екзитпола на социологическата агенция ГАЛЪП. Втори са политическа партия Продължаваме промяната с 18, 9 процента. Изненадващо трети се класира ДПС, получило подкрепата на 14, 8 на сто от избирателите. На четвърто място е БСП с 10,9..

публикувано на 02.10.22 в 20:05

28.7 % на сто е избирателната активност в страната към 17 часа

28,7 на сто е била избирателната активност в страната , отчетена към 17 часа от социологическа агенция "Галъп", която е партньор на Българското национално радио. На предходните парламентарни избори, проведени на 14-и ноември 2021 година, отчетената от "Галъп" избирателна активност към 17 часа беше по-висока - 30,2 на сто. Това..

публикувано на 02.10.22 в 18:53

Жители на села в община Баните не отидоха до урните, заради недостроен път

Жители на 7 селища в родопската община Баните бойкотират изборите днес за 48-ото Народно събрание . Причината е неремонтираната пътна отсечка Загражден-Белица . Кметският наместник на село Загражден Венета Хитова каза, че до 17 часа е ниска избирателната активност. "До момента са гласували 16 човека в Загражден, от 254 избиратели и другите села,..

публикувано на 02.10.22 в 18:30

Избиратели в Кърджали гласуват в името на България, за нови здравеопазване, морал и доходи

Избиратели в четирите секции в СУ "Йордан Йовков" гласуваха в името на България, за по-добро здравеопазване и образование , за нов морал, за по-добри доходи, казаха самите те. Изборният процес вървеше нормално, хората се изчакваха, временни опашки имаше в една от секциите -24.  Ето чуйте какви реакции събра Радка Петкова: "В името на..

публикувано на 02.10.22 в 17:46
Павел Гатев

Партия масово изтегля членове от СИК, застрашава кворума

Има опасност в много от секциите в четири от общините в 9-ти МИР Кърджали изборният ден да започне с непълни секционни избирателни комисии. Причината е, че една от партиите, регистрирала листа с кандидати за депутати, участничка в предишното народно събрание, масово оттегля свои членове от СИК. По думите на председателя на РИК Павел Гатев,..

публикувано на 29.09.22 в 10:53

Секционните избирателни комисии на територията на РИК Кърджали са общо 542

Секционните избирателни комисии на територията на РИК Кърджали са общо 542. От тях 344 са за гласуване с машина, 198 са с хартиени бюлетини, като в тези 198 Секционни комисии 41 са подвижни. Това обобщи за Радио Кърджали председателят на РИК Павел Гатев

публикувано на 28.09.22 в 13:13