Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет пожара горяха за два дни в област Кърджали

Снимка: СИДП

Пет са пожарите през последните два дни в областта по информация на регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. 

Къща в село Чорбаджийско се запалила  на 5 септември около 21 часа. Екипи на РСПБЗН-Подкова и Участъка в село Бенковски потушили огъня, който унищожил 140 кв. м покривна конструкция, техника и домашно имущество. Пожарът бил загасен, преди да засегне 6 сгради в близост. По първоначални данни късо съединение причинило запалването. 

Лек автомобил „Мерцедес“ се запалил по време на движение в района на село Равен на 5 септември около 20,30 часа. Няма пострадали. Екип на РСПБЗН-Момчилград загасил огъня. Изгоряла част от електроинсталацията. 

Около 1 часа на 6 септември горяло табло в трафопост в село Чорбаджийско. На място бил изпратен екип на пожарната служба в Подкова, който загасил огъня. 

В 12,45 часа на 6 септември бил подаден сигнал за запалени отпадъци в контейнер и горящи сухи треви в село Пелин. Екип на крумовградската пожарна служба загасил пламъците, причинени от човешка небрежност.

Вследствие на късо съединение в далекопровод пламнали сухи треви в село Македонци на 6 септември около 23,30 часа. Екип на РСПБЗН-Кърджали загасил огъня. Няма нанесени щети.


По публикацията работи: Станислава Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Черни лешояди от Испания пристигнаха в Източните Родопи

Шест черни лешояди, транспортирани от Испания,пристигнаха в Източните Родопи в края на миналата седмица. Новата група ще се присъедини през пролетта на 2025 г. към вече освободените през изминалите две година птици, като целта е да се сформира колония в България. В момента на свобода в Родопите са общо 16 черни лешояда...

публикувано на 29.08.24 в 12:38

Сушата е причина за високите цени на зеленчуците това лято

Причината за по-високите цени на сезонните зеленчуци това лято е сушата, която води до по-ниският им добив. Това каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали агрономът Антон Русчуклиев. „Тази година е катастрофална за зеленчукопроизводството. Зарази високите температури зеленчуците изсъхнаха, дори и да са добре напоени.“, посочи той...

публикувано на 29.08.24 в 11:37

Българите все повече пътуват в чужбина с цел почивка

С малко над 11% се е увеличил броят на пътуванията на българи в чужбина с цел почивка или екскурзия през юли спрямо същия месец на предходната година, сочат данните на Националния статистически институт.  През юли най-голям относителен дял от общия брой пътувания на български граждани в чужбина формират тези с цел почивка и екскурзия - 47.4%,..

публикувано на 28.08.24 в 11:54
Слави Василев

Слави Василев: Институционалният блокаж ще продължи и след изборите

Подписването на Указ за назначаване на служебно правителство от президента дава глътка въздух на цялата държава и ни спасява от това да изпаднем в конституционна криза.  Това каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали политическият наблюдател Слави Василев. "Това е глъдка спокойствие за цялата ни държава, за институциите ни и за начина на..

публикувано на 28.08.24 в 07:12

Осигурени са 245 млн. лв. за компенсация на бизнеса за високите сметки за ток

245 млн. лв. са осигурени за компенсация на бизнеса за по-високите с 40% сметки за ток от месец юли до края на годината. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев след среща с хотелиери и ресторантьори в к.к. "Слънчев бряг". Очаква се изплащането на средствата да започне след 2 месеца, когато страната ни ще получи поисканата нотификация от..

публикувано на 23.08.24 в 16:55

КНСБ настоява всяка година да се прави оценка на линията на бедността

 Целта на настояването на КНСБ ежегодно да се прави оценка на линията на бедността е да се прецени дали тя покрива минимални потребности, които да гарантират определен социален минимум на лице от домакинството. Тази позиция са изразили представители на синдиката на заседанието на Комисията по доходи и жизнено равнище към Националния съвет за тристранно..

публикувано на 23.08.24 в 16:00

Поправителни матури по профилиращ предмет и за професионална квалификация

Днес е вторият държавен зрелостен изпит от поправителната сесия август-септември 2024. Припомняме, че в тази сесия се явяват зрелостници, които по някаква причина не са се явили на редовна сесия или такива, които не са издържали изпита успешно при предишно явяване, включително и в минали години, както и тези, които искат да повишат оценката си...

публикувано на 23.08.24 в 09:08