Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 6 км водопроводи в Хасково са подменени, но ВиК-инфраструктурата остава проблем

ВиК инфраструктурата е най-големият проблем в Община Хасково. Това каза кметът Станислав Дечев за Радио Кърджали в изнесеното студио на Сутрешен блок в Хасково:

" Това, разбира се, е приоритет на държавата, но общината съдейства, помага във всичко, което може да направи от нейна страна, само и единствено да получим този ВиК цикъл, за да можем наведнъж да подновим цялата инфраструктура. През целия период ние получихме и средства, с които успяхме да подновим близо 6 километра водопроводи. Много от кварталите, до които стигнаха тези водопроводи, във високите части почти липсваше налягане, сега в момента имат налягане. Не само това, но успяхме и да си преасфалтираме пътищата отгоре..." 

По публикацията работи: Станислава Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шарка по овце и кози, забраняват пашата в Хасково

Българската агенция по безопасност на храните  въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на шарката по дребните преживни животни в определени области на страната от днес, 18 октомври. В областите Ямбол, Хасково и Стара Загора, до 30 ноември 2024 г., се забраняват пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни..

публикувано на 18.10.24 в 09:51

Почитаме паметта на Св. апостол и евангелист Лука и Св. Злата Мъгленска

На 18 октомври православните християни отбелязват празника, почитащ паметта на Св. апостол и евангелист Лука и Св. Злата Мъгленска. Апостол Лука е сподвижник на апостол Павел и автор на едно от Евангелията, както и на книгата "Деяния на светите Апостоли". Апостол Лука е родом от Антиохия, Сирия и е живял през 1 век. За живота му се знае много..

публикувано на 18.10.24 в 09:39

Денят ще е слънчев с температури около 15 градуса

Днес над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°. Около 15° ще са максималните температури в Кърджали и Хасково, в Смолян около 13°. В планините ще бъде предимно слънчево. В по-ниските планински части ще духа..

публикувано на 18.10.24 в 09:19

Кметът на Община Хасково спечели отличието „Кмет на годината“

На официална церемония  бяха връчени наградите „Кмет на годината“ 2024. Станислав Дечев спечели престижните отличия в конкуренция с кметовете на големите общини в България в две категории: „Спорт и младежки дейности“ и „Социална политика“. Над 70 000 гласа определиха победителите в онлайн допитването, което се проведе на платформата..

публикувано на 18.10.24 в 09:15

НЗОК решава за средства от резерва за плащането на медикаменти за домашно лечение

Надзорният съвет на Здравната каса ще разгледа решение за използване на средства от резерва и от преизпълнени приходи по бюджета, с които да се заплатят лекарства за домашно лечение, отпускани без протокол. Това предвижда дневният ред на насроченото за този следобед заседание. Ще бъдат обсъдени също текущото изпълнение на..

публикувано на 18.10.24 в 09:12

Полицията в Ардино с нов началник

Със заповед на вътрешния министър за началник на РУ-Ардино е временно преназначен главен инспектор Костадин Симитчиев. Днес новият началник беше представен пред служителите в управлението от зам.-директора на ОДМВР-Кърджали комисар Стефан Караиванов. Гл. инспектор Симитчиев е в системата на МВР е от 2012 г. Последната длъжност, която е заемал преди..

публикувано на 17.10.24 в 17:25

Свикаха епизоотичната комисия в Хасково заради огнището на шарка

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман свика заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с регистрирано огнище на шарка по дребните преживни животни – кози и овце възникнали във ферма в с. Узунджово, община Хасково. Директорът на ОДБХ – Хасково д-р Георги Илиев запозна присъстващите, че е определена 3-километрова..

публикувано на 17.10.24 в 16:58