Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в подвижна урна

Снимка: БГНЕС

Днес в 17 часа изтича срокът, в който избирателите с увреждания могат да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна комисия  на предстоящия парламентарен вот на 2 октомври.

Също днес изтича и срока за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес.

Говорителя на ЦИК Росица Матева уточни, че до всички кметове на общини са разпратени писма да създадат организация за приемане на заявления в днешния последен законов срок.

"След като изтече този срок, повече избирател не може да подава заявление да гласува по настоящ адрес и той ще бъде включен в списъка за гласуване по постоянен адрес. И ако се опита да гласува по настоящ адрес, това ще бъде в нарушение на изборните правила."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без напрежение се предават изборните книжа в Кърджали

Продължава работата по приемане на изборните книжа пред сградата на театъра в областния град. Работата е организирана и хората са приемани бързо. Няма напрежение и недоволство, хората изчакват спокойно реда си. Подробности, чуйте от редакторите Нахит Догу и Станислава Георгиева:

публикувано на 02.10.22 в 23:29

Парламентарни избори 2022: Резултати

ГЕРБ - СДС печелят днешните извънредни избори с 26, 4 на сто от гласовете на избирателите. Това показват данните от Екзитпола на социологическата агенция ГАЛЪП. Втори са политическа партия Продължаваме промяната с 18, 9 процента. Изненадващо трети се класира ДПС, получило подкрепата на 14, 8 на сто от избирателите. На четвърто място е БСП с 10,9..

публикувано на 02.10.22 в 20:05

28.7 % на сто е избирателната активност в страната към 17 часа

28,7 на сто е била избирателната активност в страната , отчетена към 17 часа от социологическа агенция "Галъп", която е партньор на Българското национално радио. На предходните парламентарни избори, проведени на 14-и ноември 2021 година, отчетената от "Галъп" избирателна активност към 17 часа беше по-висока - 30,2 на сто. Това..

публикувано на 02.10.22 в 18:53

Жители на села в община Баните не отидоха до урните, заради недостроен път

Жители на 7 селища в родопската община Баните бойкотират изборите днес за 48-ото Народно събрание . Причината е неремонтираната пътна отсечка Загражден-Белица . Кметският наместник на село Загражден Венета Хитова каза, че до 17 часа е ниска избирателната активност. "До момента са гласували 16 човека в Загражден, от 254 избиратели и другите села,..

публикувано на 02.10.22 в 18:30

Избиратели в Кърджали гласуват в името на България, за нови здравеопазване, морал и доходи

Избиратели в четирите секции в СУ "Йордан Йовков" гласуваха в името на България, за по-добро здравеопазване и образование , за нов морал, за по-добри доходи, казаха самите те. Изборният процес вървеше нормално, хората се изчакваха, временни опашки имаше в една от секциите -24.  Ето чуйте какви реакции събра Радка Петкова: "В името на..

публикувано на 02.10.22 в 17:46
Павел Гатев

Партия масово изтегля членове от СИК, застрашава кворума

Има опасност в много от секциите в четири от общините в 9-ти МИР Кърджали изборният ден да започне с непълни секционни избирателни комисии. Причината е, че една от партиите, регистрирала листа с кандидати за депутати, участничка в предишното народно събрание, масово оттегля свои членове от СИК. По думите на председателя на РИК Павел Гатев,..

публикувано на 29.09.22 в 10:53

Секционните избирателни комисии на територията на РИК Кърджали са общо 542

Секционните избирателни комисии на територията на РИК Кърджали са общо 542. От тях 344 са за гласуване с машина, 198 са с хартиени бюлетини, като в тези 198 Секционни комисии 41 са подвижни. Това обобщи за Радио Кърджали председателят на РИК Павел Гатев

публикувано на 28.09.22 в 13:13